XLR 125 czy DR 125?
• Strona 1 z 1
XLR 125 czy DR 125?
Witam. Robię niedługo A1 i zastanawiam się nad kupnem jakiegoś enduro 125 4T. Wpadły mi w oko dr 125 i xlr 125. Napiszcie ( o ile wiecie ) plusy i minusy tych dwóch pojazdów, jaka jest bezawaryjność ( lub awaryjność
)i który ma lepsze zawieszenie i ogólnie który będzie lepszy w lekki teren, błoto i małe hopki
Liczę na normalne odpowiedzi, a nie na typu: "poszukaj, było z milion razy". Z góry dziękuję.

- Lestek9
- Świeżak
hmm xlr chyba sa lepsze pod wzgledem zawieszenia. oba sa bardzo bezawaryjne. prakltycznie bezobslugowe. aby benzyna i smigac. (i o filtr oczywiscie trzeba dbac) olej co spory czas tez wymiana. generalnie oba moto fajne do nauki jazdy i przyjemne. ale moca nie zachwycaja. ale skoro wybrales 125 w 4T to szczerze mowiac oba beda dobre. oba podobne. wybierz w sumie to co ci sie bardziej podoba
bo kosztu utrzymania sa niemalze identyczne, nie wiem dokladnie jak kwestia zawieszenia ale oba moto nie maja wyczynowej zawiechy wiec czy kupisz dr czy xlr to oba podobnie beda sie prowadzily

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
miałem Dr przez sezon, przejechane około 6 tyś z czego gdzieś połowa po szutrach bo do szkoły na skróty dojeżdżałem i mogę powiedzieć tak: na szutry i lekki terem moto idealne, w cięższym terenie brak mocy i zawiecha nie zawsze daje radę, np przy skokach. pilnować stanu oleju i filtra powietrza bo to podstawa, moto praktycznie bez problemowe, jak napisał henio do nauki jazdy w sam raz, mimo małej mocy moto dostarcza wiele frajdy na początku kariery motocyklowej, pozwala nauczyć podstaw jazdy, polecam gorąco, jeżeli nie zależy Ci na dużej mocy. co do XLR to nie miałem z nią styczności, ale jest to sprzęt klasy DR'ki więc pewnie jest podobnie
XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
-
miniu88ths - Świeżak
sciagnij ksiązke serwisową i rób wszystko wg niej, masz pewnie filtr oleju, i filtr powietrza. dostaniesz to na allegro albo w ASO hondy
albo od importerów częsci czy po prostu sklepach z częsciami moto

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości