Jazda tylko na pierwszym biegu
• Strona 1 z 1
Jazda tylko na pierwszym biegu
Witam. Mam takiego znajomego ktory po miescie praktycznie uzywa pierwszego biegu, z punktu A do punktu B (od swiatel do swiatel) ciagnie na jedynce rzadko kiedy wrzuca inne biegi, co innego w trasie wtedy rozpedzajac sie wrzuca pozostale biegi ale w miescie targa swoje moto na 1 lub 2 biegu czy to ma na liczniku 100 lub 140 to caly czas na tych najnizszych biegach. Ja przy 5 czy 6 tys obrotow zawsze zmieniam biegi. Ostatnio sie z nim klocilem ze po to ma biegi zeby ich uzywac, a on ze to nic dziwnego. Jakie sa wasze opinie i jakie moga byc konsekwencje takiej jazdy??
Do śmierci dożyje każdy...
-
bart69as - Świeżak
Troche podzidować można, ale bez przesady jak zawsze tak jeździ. Co prawda moja do odcinki na dwójce ma 120 to wg. mnie taka jazda mija się z celem na dłuższą mete. Paliwa troche łyknie sprzęt przy tej jeżdzie, a skrzynia również troche obrywa.
Moge się założyć, że ma sportowego litra z przelotem.
Moge się założyć, że ma sportowego litra z przelotem.
- hubi199
- Bywalec
Też bym tak chciał, ale najpierw muszę dorosnąć do takiego sprzęta.
Tylko nie mów, że jak jedziesz po "bułki" to również ciśniesz na jedynce do odcinki.
Wydaje mi się również, że jednak potrafi to płynnie jeździć na wyższych biegach przy niższych obrotach.
U mnie jazda pod czerwone pole mija się z celem (V-ka), ale wam nikt nie zabroni tak jeździć.
A tak poza tematem, Rosiboj jaką masz minimalna prędkość motocykla (bez wysprzęglania)??
Tylko nie mów, że jak jedziesz po "bułki" to również ciśniesz na jedynce do odcinki.
Wydaje mi się również, że jednak potrafi to płynnie jeździć na wyższych biegach przy niższych obrotach.
U mnie jazda pod czerwone pole mija się z celem (V-ka), ale wam nikt nie zabroni tak jeździć.
A tak poza tematem, Rosiboj jaką masz minimalna prędkość motocykla (bez wysprzęglania)??
- hubi199
- Bywalec
hubi199 napisał(a):A tak poza tematem, Rosiboj jaką masz minimalna prędkość motocykla (bez wysprzęglania)??
Nie jestem pewien o co pytasz, przy jakiej predkosci dziala quickshifter? Przy kazdej jesli przyspieszasz (jest to warunkiem i celem quickshiftera). Mozesz odwinac do konca i tak sobie trzymasz i tylko wbijasz biegi.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
jak silnik kreci 10.000 obr to gdzie sie lepiej czuje?
przy 3.000 czy przy 7.000 ?
znajomy zmieniał biegi ze jak wyższy wrzucił to az silnikiem trzęsło przy tak niskich obrotach to robil, po 6 miesiacach korba bokiem wyszla auto to stary dostawczy mercedes
przy 3.000 czy przy 7.000 ?
znajomy zmieniał biegi ze jak wyższy wrzucił to az silnikiem trzęsło przy tak niskich obrotach to robil, po 6 miesiacach korba bokiem wyszla auto to stary dostawczy mercedes
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 8 gości