Zobacz wÄ…tek - Yamaha xj6 + wydech arrow- problem
NAS Analytics TAG

Yamaha xj6 + wydech arrow- problem

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Yamaha xj6 + wydech arrow- problem

Postprzez petia » 10/4/2012, 21:18

Witam, mam pytanie dotyczace przeprogramowania ECU po wymianie wydechu.
Zamontowalem do swojej xj6-tki dedykowany wydech Arrow, kolektor + puszka wydechu, pierwsze odpalenie i obroty faluja delikatnie jak jest zimny, jak sie rozgrzeje jest lepiej, podczas jazdy wyczuwam nierowna prace silnika.
Bylem w salonie Yamahy i pytalem o remapping po wymianie wydechu a koles wywalil oczy jakby pierwszy raz o tym sluszal
Kumpel w swoim Suzuki zakladal Yoshimure i po wymianie mowil ze muli, po przemapowaniu o niebo lepiej.
Ja natomiast w instrukcji wydechu nie znalazlem zadnego info na temat remappingu
Czy przeprogramowanie moge zrobic tylko w servisie Yamahy? Motor nowy wiec niechcialbym tracic gwarancji

zły dział- przenoszę.. kravec
petia
Świeżak

Postprzez Black-Ghost » 11/4/2012, 00:21

Dziwne to, bo zazwyczaj gaźnikowce maja problem po zmianie wydechu i trzeba ustawiać gaźniki pod wydech a na wtrysku nie powinno byc takiego problemu bo komputer sam dozuje dawke paliwa i powinien sie dostosowac do aktualnego wydechu zbierajac dane z sondy lambda.
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez rosiboj » 11/4/2012, 08:21

Tylko czy przypadkiem po wymianie układu nie zmienia się jego pojemność a co za tym idzie sonda owszem czyta ale dostaje zupełnie inne wyniki od spodziewanych i dlatego są jaja. Z tego co wiem, to przy takich zmianach zawsze się remapuje chociaż jak ktoś zmienia cały układ to przeważnie i tak panował power commandera
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Black-Ghost » 11/4/2012, 15:53

Hmm.. Znajomy wymianiał tylko koncówke wydechu bo kolektor seryjnie był tytanowy i nie było żadnego problemu z obrotami. Może jak sie wymienia cały układ to wtedy trzeba sie w coś takiego pobawic. Ja wsumie też jak wymieniałem na full akrapovic w firebladziie to też musialem ustawiac gaźniki. Podjedz do dobrego serwisu motocyklowego to ci powiedza co i jak, może tym w serwisie yamahy nie chce sie z tym bawic wiec udali głupa.
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez petia » 12/4/2012, 21:17

No wlasnie wczesniej mialem zmieniona tylko koncowke i bylo ok, wygladalo ladnie ale dzwiek pozostal seryjny wiec pokusilem sie o kompletny wydech, w sobote rusze do serwisu oby cos pomogli, dzieki za odpowiedzi
petia
Świeżak

Postprzez RUTRA.RD » 13/4/2012, 10:46

nic sie samo nie zrobi tylko hamownia ci zostaje

kup dodatkowo filtr kin lub bmc i jedz na hamownie do dynotechu lub polandposition nie wiem czy powercomandera nie bedziesz musial kupic bo jamaha chyba nie ma programowalnego ecu jak suzuki ale pewny nie jestem
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
RUTRA.RD
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Seba_ER5 » 13/4/2012, 21:53

no chyba nie ma pozostaje racingowe ecu lub pcV
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez RUTRA.RD » 14/4/2012, 06:51

TYLKO POWERCOMMANDER I HAMOWNIA I NA NIEJ NOWA MAPE ZROBIC

moze to bardzo fajne efekty dac szczególnie jesli chodzi o przebieg momentu
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
RUTRA.RD
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Seba_ER5 » 14/4/2012, 20:38

Nie pozwol tylko by ci robili bez AF czyli bez czujnika air fuel ratio!!
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê