Yamaha xj6 + wydech arrow- problem
• Strona 1 z 1
Yamaha xj6 + wydech arrow- problem
Witam, mam pytanie dotyczace przeprogramowania ECU po wymianie wydechu.
Zamontowalem do swojej xj6-tki dedykowany wydech Arrow, kolektor + puszka wydechu, pierwsze odpalenie i obroty faluja delikatnie jak jest zimny, jak sie rozgrzeje jest lepiej, podczas jazdy wyczuwam nierowna prace silnika.
Bylem w salonie Yamahy i pytalem o remapping po wymianie wydechu a koles wywalil oczy jakby pierwszy raz o tym sluszal
Kumpel w swoim Suzuki zakladal Yoshimure i po wymianie mowil ze muli, po przemapowaniu o niebo lepiej.
Ja natomiast w instrukcji wydechu nie znalazlem zadnego info na temat remappingu
Czy przeprogramowanie moge zrobic tylko w servisie Yamahy? Motor nowy wiec niechcialbym tracic gwarancji
zły dział- przenoszę.. kravec
Zamontowalem do swojej xj6-tki dedykowany wydech Arrow, kolektor + puszka wydechu, pierwsze odpalenie i obroty faluja delikatnie jak jest zimny, jak sie rozgrzeje jest lepiej, podczas jazdy wyczuwam nierowna prace silnika.
Bylem w salonie Yamahy i pytalem o remapping po wymianie wydechu a koles wywalil oczy jakby pierwszy raz o tym sluszal
Kumpel w swoim Suzuki zakladal Yoshimure i po wymianie mowil ze muli, po przemapowaniu o niebo lepiej.
Ja natomiast w instrukcji wydechu nie znalazlem zadnego info na temat remappingu
Czy przeprogramowanie moge zrobic tylko w servisie Yamahy? Motor nowy wiec niechcialbym tracic gwarancji
zły dział- przenoszę.. kravec
- petia
- Świeżak
Dziwne to, bo zazwyczaj gaźnikowce maja problem po zmianie wydechu i trzeba ustawiać gaźniki pod wydech a na wtrysku nie powinno byc takiego problemu bo komputer sam dozuje dawke paliwa i powinien sie dostosowac do aktualnego wydechu zbierajac dane z sondy lambda.
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Tylko czy przypadkiem po wymianie układu nie zmienia się jego pojemność a co za tym idzie sonda owszem czyta ale dostaje zupełnie inne wyniki od spodziewanych i dlatego są jaja. Z tego co wiem, to przy takich zmianach zawsze się remapuje chociaż jak ktoś zmienia cały układ to przeważnie i tak panował power commandera
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Hmm.. Znajomy wymianiał tylko koncówke wydechu bo kolektor seryjnie był tytanowy i nie było żadnego problemu z obrotami. Może jak sie wymienia cały układ to wtedy trzeba sie w coś takiego pobawic. Ja wsumie też jak wymieniałem na full akrapovic w firebladziie to też musialem ustawiac gaźniki. Podjedz do dobrego serwisu motocyklowego to ci powiedza co i jak, może tym w serwisie yamahy nie chce sie z tym bawic wiec udali głupa.
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
nic sie samo nie zrobi tylko hamownia ci zostaje
kup dodatkowo filtr kin lub bmc i jedz na hamownie do dynotechu lub polandposition nie wiem czy powercomandera nie bedziesz musial kupic bo jamaha chyba nie ma programowalnego ecu jak suzuki ale pewny nie jestem
kup dodatkowo filtr kin lub bmc i jedz na hamownie do dynotechu lub polandposition nie wiem czy powercomandera nie bedziesz musial kupic bo jamaha chyba nie ma programowalnego ecu jak suzuki ale pewny nie jestem
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
TYLKO POWERCOMMANDER I HAMOWNIA I NA NIEJ NOWA MAPE ZROBIC
moze to bardzo fajne efekty dac szczególnie jesli chodzi o przebieg momentu
moze to bardzo fajne efekty dac szczególnie jesli chodzi o przebieg momentu
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości