Honda VTR250 moduł zapłonu
• Strona 1 z 1
Honda VTR250 moduł zapłonu
Jestem posiadaczem Hondy VTR250 pad mi moduł czym ryzykuje jeśli założę do niej moduł od Hondy Magna 700 który pasuje po wtyczkach i kolorach przewodów?
- konkon1995
- Świeżak
Wychodzę z takiego założenia że cewka/moduł zapłonowy można podpasować obojętnie jaki. Dlaczego? Bo odpowiada ona za wytworzenie koniecznego i odpowiedniego napięcia do świecy zapłonowej
Kupisz nawet uniwersalną cewke to też będzie chodziło ale do pewnego zakresu obrotów. Wystarczy odpowiedni układ rezystorów i diód o odpowiednich wartościach aby moto kręciło się w obroty
Wracając do tematu, możliwe że będzie cewka pasowała, ponadto może nawet poprawić osiągi( większy impuls).
Dla porównania ściagnij sobie serwisówke i zobacz schemat elektryczny lub schemat modułu Magny 700.
Kupisz nawet uniwersalną cewke to też będzie chodziło ale do pewnego zakresu obrotów. Wystarczy odpowiedni układ rezystorów i diód o odpowiednich wartościach aby moto kręciło się w obroty

Wracając do tematu, możliwe że będzie cewka pasowała, ponadto może nawet poprawić osiągi( większy impuls).
Dla porównania ściagnij sobie serwisówke i zobacz schemat elektryczny lub schemat modułu Magny 700.
-
grunder - Mieszkaniec forum
Prawdopodobnie spaliłem moduł odpalając moto od dużego akumulatora bo w moto już wysiadł więc odpalałem na kable
- konkon1995
- Świeżak
odpalałem od dużego aku 240 Ah i wtedy się zakopciło ..najbardziej obawiam się map zapłonu dla 700 z magny mogą byc całkiem inne chociaż to też v-ka jak nie zagra dam stary moduł do naprawy chociaz myśle też o podłączeniu dwóch osobnych zastępczych modułów po jednym na cylinder tak jak w nowych modelach z regulacją kata wyprzedzenia zapłonu co wy na to
- konkon1995
- Świeżak
założyłem moduł od magny 700 cztero cylindrowej i jest iskra ale o dwa razy więcej niż trzeba wiec nic z tego nie bedzie gdyby to było takie proste to nie było by specjalnych firm które się zajmują naprawa tych modułów i to nie zawsze dadza rade coś zrobić
- konkon1995
- Świeżak
mówiłem na początku że będzie większy impuls. Dobry elektryk, sam może sam to zrobić, kwestia odpowiedniego połączenia. Schemat mu dajesz i zrobi
. Ostatecznie na tÄ… regeneracje, ale w praktyce to robi siÄ™ to samo
.

-
grunder - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości