Więcej mocy ;p
• Strona 1 z 1
Więcej mocy ;p
Witam .
Mam mały problem ze swoim motorowerem mianowicie jedzie on z maksymalną prędkością
30 km/h ; o ale za to ma straszną quad 200 ccm i romet ogar mają ze mną trudno w terenie . ;p Teraz się właśnie pojawia prośba do was moi drodzy jak mogę zamienić trochę tej mocy na prędkość ? Mam jeszcze założony oryginalny filtr powietrza w środku jest jakaś malutka rurka (chyba blokada) . Czytałem na zagranicznych forach ze ten motorek może jechać nawet 75km/h ; o Myślałem nad wymianą zębatek gdyż są praktycznie takie same z przodu jak i tyły tylko nie wiem jeszcze na jaki ;p. Bardzo bym prosił o pomoc w zwiększeniu osiągów tego "bzyka" ;p z góry dziękuję i pozdrawiam .
A bo zapomniałem jeszcze napisać co to za bzyk to jest TOMOS flexer ;p
Mam mały problem ze swoim motorowerem mianowicie jedzie on z maksymalną prędkością
30 km/h ; o ale za to ma straszną quad 200 ccm i romet ogar mają ze mną trudno w terenie . ;p Teraz się właśnie pojawia prośba do was moi drodzy jak mogę zamienić trochę tej mocy na prędkość ? Mam jeszcze założony oryginalny filtr powietrza w środku jest jakaś malutka rurka (chyba blokada) . Czytałem na zagranicznych forach ze ten motorek może jechać nawet 75km/h ; o Myślałem nad wymianą zębatek gdyż są praktycznie takie same z przodu jak i tyły tylko nie wiem jeszcze na jaki ;p. Bardzo bym prosił o pomoc w zwiększeniu osiągów tego "bzyka" ;p z góry dziękuję i pozdrawiam .

A bo zapomniałem jeszcze napisać co to za bzyk to jest TOMOS flexer ;p
- rotkiw19
- Świeżak
-
zioomeek09 - Świeżak
rózne rzeczy tam mogą byc, ciezko powiedziec czy to kwestia blokad, przełozen, czy moze silnik ledwo żyje. na twoim miejscu oddał bym do jakiegos mechanika ( nie musi byc pro serwis ) niech sprawdzi w jakim stanie silnik i moze cos podpowie gdzie mogą byc blokady, i dogadaj sie to moze tanio ci je usunie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ja osobiście silnika nie podejrzewam bo ma straszna moc tak jak mówiłem w terenie nie ma szans żeby się zatrzymał z resztą też pali od kopa zimny ciepły przy mrozach bez problemu za pierwszym razem tak samo jak był długo nie palony , mi się wydaje ze są gdzieś ukryte te blokady ;/ coś mi się zdaje ze ta rurka w filtrze powietrza jest jedną z nich i na pewno tłumik którego końcówka ma półtorej milimetra . Jest też strasznie zrywny tylko dojdzie do 30 zaczyna wyrywać do przodu potem chamowaci i strasznie jęczy ;/
- rotkiw19
- Świeżak
no to moze zebatki są zmieniane i ktos wsadził tak żeby szybko przyspieszał a miał niski v max. wsadz z tyłu mniejsza z przodu wieksza i sie poprawi
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
z boku manetki powinna być taka mała śrubka od regulacji gazu , wykręć ją i powinno byc więcej gazu 

-
jacekmotor6 - Świeżak
nie to jest regulacja ile ma ci sie manetka otwierać 

żyje po to aby jeździć jeżdżę po to aby żyć ...
-
jacekmotor6 - Świeżak
-
jacekmotor6 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości