kupiony kombinezon
• Strona 1 z 1
kupiony kombinezon
Cześć kupiłem dzisiaj kombinezon. moje wymiary 173 cm i 74-75 kg. rozmiar 50 Suomy kombinezon jest bardzo przylegający sprzedawca mówił ze kombi z czasem może się powiększyć około 10 %. i mam pytanie czy ma racje bo w niektórych miejscach przydało by się troszeczkę luzu. kombi jest 2 częściowe. I jeszcze nie mogę wyprostować reki do góry czy to normalne w kombi??
- gkjanek
- Świeżak
Tak to jest normalne, kombiak podobnie jak i kask się ułoży po pewnym czasie.
how low can you go? | www.pajacyk.pl
-
k9aro3l - Stały bywalec
z 10% mocno przesadził ale tak- podobno rozbijają się- i o to chodzi- ma ułożyć się do ciała.
Choć oczywiście spotkasz się z opiniami mONdrych którzy uważają że kupno używki jest całkowicie ok i że lepiej zrobili bo Ty przepłaciłeś..
Normalnym w kombi jest to że będzie leżał najlepiej w pozycji takiej jaką zajmujesz na motocyklu. Na stojąco na dupie będzie wisieć jakbyś miał pampersa i to z zawartością, może być problem z podnoszeniem rąk wyżej niż na wysokość barków- to takie moje wrażenia po jakiś tam przymiarkach do kombiaków i poczytaniu o tym jak ma być.. na razie swojego się nie dorobiłem.
Choć oczywiście spotkasz się z opiniami mONdrych którzy uważają że kupno używki jest całkowicie ok i że lepiej zrobili bo Ty przepłaciłeś..
Normalnym w kombi jest to że będzie leżał najlepiej w pozycji takiej jaką zajmujesz na motocyklu. Na stojąco na dupie będzie wisieć jakbyś miał pampersa i to z zawartością, może być problem z podnoszeniem rąk wyżej niż na wysokość barków- to takie moje wrażenia po jakiś tam przymiarkach do kombiaków i poczytaniu o tym jak ma być.. na razie swojego się nie dorobiłem.
-
kravec - Administrator
A w którą stronę jest za mały? Jak za ciasny w klacie czy w nogach to ok, rozbije się i będzie jak szyty na miarę, ale jak nie możesz się do końca wyprostować, bo czujesz z góry nacisk na ramiona, albo od dołu w kroku to nie licz, że na diametralną poprawę.
W dobrze dopasowanym pozapinanym kombinezonie nie podniesiesz ręki tak jak mówisz, więc to normalka.
W dobrze dopasowanym pozapinanym kombinezonie nie podniesiesz ręki tak jak mówisz, więc to normalka.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
Przesadzasz, zawsze jest takie pierwsze wrażenie np. dla mnie zakup kurtki to udręka, każda jest krótka a jak jest długa to jest za szeroka w bebechu...
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
człowiek człowiekowi nie równy. Podawałeś mu wszystkieg swoje dokładne wymiary czy tylko waga i wzrost ? Jeśli podałeś wszystko to radzę zaufać sprzedawcy- oni nie od wczoraj w tym siedzą i wiedzą jak dobrać odpowiednio rozmiar
how low can you go? | www.pajacyk.pl
-
k9aro3l - Stały bywalec
Z czasem Ci siÄ™ dopasuje bardziej, a uszyty jest do pozycji na moto a nie do chodzenia czy gimnastyki.
Im więcej kilometrów w nim zrobisz tym będzie wygodniejszy.
Im więcej kilometrów w nim zrobisz tym będzie wygodniejszy.
BMW r1100rs, zx10r
- BMW_Zbyszek
- Świeżak
ja mam 174 cm 72 kg i mój rozmiar w Alpinestars to 48.
Na początku było bardzo ciasno. Podniesienie rąk ...
hehe
Spodnie idealnie leżą, kurtka mogła by być minimalnie szersza w barkach i dłuższa na plecach około 1 centymetr.
Przejechałem w niej może 10 godzin wiec jeszcze ma czas na dopasowanie.
Na początku było bardzo ciasno. Podniesienie rąk ...

Spodnie idealnie leżą, kurtka mogła by być minimalnie szersza w barkach i dłuższa na plecach około 1 centymetr.
Przejechałem w niej może 10 godzin wiec jeszcze ma czas na dopasowanie.
- Marcinrednose
- Świeżak
Właśnie mi też przyszedł Tschul 737 r.48 mam 175cm. 75kg. ale jest chyba za ciasny, spodnie to tylko w udach są obcisłe ale kurtka to masakra moge zapomnieć o jeździe w niej samej bo sięga trochę za pępek, jak załoze spodnie i potem chcę spiąć kurtke to nie dam rady, ale jak najpierw zepne spodnie i kurtke razem to założe, ale samej kurtki już sam nie zdejmę, nie wiem tak chyba nie powinno być. Radzicie wymienić na r.50 czy zostawić i liczyć ze się rozciągnie.
ETZ 251>Gsxr 600 k1
-
idzkos - Świeżak
idzkos napisał(a):Ja mam 175 i 75kg mam zamiar kupić tschula 737, sprzedawca mi polecał rozmiar 48, a tutaj u kolegi 50 i jest ciasna?
idzkos napisał(a):Właśnie mi też przyszedł Tschul 737 r.48 mam 175cm. 75kg. ale jest chyba za ciasny, spodnie to tylko w udach są obcisłe ale kurtka to masakra moge zapomnieć o jeździe w niej samej bo sięga trochę za pępek, jak załoze spodnie i potem chcę spiąć kurtke to nie dam rady, ale jak najpierw zepne spodnie i kurtke razem to założe, ale samej kurtki już sam nie zdejmę, nie wiem tak chyba nie powinno być. Radzicie wymienić na r.50 czy zostawić i liczyć ze się rozciągnie.
W tym wypadku powinno sie powiedziec: No coment

Ale od siebie Ci powiem ze ja bym wymienial odrazu.
- marcinpsk
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość