Skuter nie chce odpalic
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Skuter nie chce odpalic
witam pewnego dnia skuter mi nie chciał odpalić pomyślałem ze to wina kompresi bo była słaba teraz zmieniłem tłok wszystko skręciłem a skuter dalej nie zapala.Iskra jest benzynę tez dostaje bo go zalewa .A kiedy podleje mu benzynę prosto pod świecę zaczyna załapywać ale i tak nie odpala. Proszę o pomoc z góry dzięki i dodam ze to 2t
- max120596
- Świeżak
-
zioomeek09 - Świeżak
Pewnie jakieś resztki są w gaźniku i świeca robi się wilgotna, ale to za mało by odpalił, jakby była zalana to byłaby bardzo mokra. Skoro po podlaniu pod świecę paliwa, silnik próbuje zapalić to wygląda to na brudny gaźnik.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Sam tłok to kiepski pomysł- powinieneś zrobić szlif cylindra, skuter poniżej pewnej wartości kompresji nie odpala.
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Jeśli kompresja, jest ok, paliwo dochodzi i iskra jest to musi zapalić. Z Twojego opisu wynika, że gaźnik jest brudny, skoro po wlaniu benzyny do cylindra próbuje odpalić.
Jeśli masz możliwość to podmień gaźnik i jeśli odpali to jednak Twoje czyszczenie było mało skuteczne, opisz mniej/więcej jak to robisz, lub wstaw zdjęcie tej mokrej świecy, jeśli paliwo dochodzi to powinna być bardzo mokra.
Jeśli masz możliwość to podmień gaźnik i jeśli odpali to jednak Twoje czyszczenie było mało skuteczne, opisz mniej/więcej jak to robisz, lub wstaw zdjęcie tej mokrej świecy, jeśli paliwo dochodzi to powinna być bardzo mokra.
-
Rozkręciłem gaźnik wykręciłem pływak przeczyściłem dysze wszystkie dziurki w gaźniku przedmuchałem kompresorem świeca jest cala mokra kiedy pokopie i ja wykręcam.Postaram się wrzucić dzisiaj zdjęcia.Nie mam możliwości sprawdzenia gaźnika bo nikt kogo znam nie ma takiego samego.
- max120596
- Świeżak
Ok, czyli kompresja jest, paliwo jest, no to jeszcze kwestia iskry, klin na wale nie jest ścięty? Wystarczy odkręcić śrubkę, nie trzeba mieć ściągacza by to zobaczyć. Spróbuj na innej świecy, bo może mieć iskrę tylko na wierzchu, a po wkręceniu już nie. Kiedy ostatnio czyszczony był filtr powietrza? Gaźnik nie ma zakręconej całkiem śrubki od mieszanki paliwo-powietrze? Wszystko w okolicach gaźnika jest szczelne, nie łapie nigdzie lewego powietrza?
Sprawdzaj po kolei i szukaj.
Sprawdzaj po kolei i szukaj.
-
mam to samo ale u mnie to prawdopodobnie cewka pod magnetem. zobacz sb zaworki ssanie wiecej ci nie pomoge 

- Piszczu112
- Świeżak
lewwgo powietrz nei dostaje wszytsko jest szczelne filtr powietrza czycilem razem z gaznikiem. Zmienialem swiece i dalej bylo to samo na kazdej zalapywal ale nie mogl odpalic a jak sprawdzic cewkomodul i kabel od wysokiego napiecia prosze o pomoc
- max120596
- Świeżak
Miałem to samo.. . Hmmm W stopce jest czujnik odcięcia zapłonu jesli dostały sie tam jakies drobiny to cały czas odcina zapłon i go nie uruchomisz wykrec to i bedzie działąc u mnie tak było .. Tez gaźnik czysciłem nic myslałem i oddałem do naprawy przy mnie to zrobili na miejscu .
- matiwariat1995
- Świeżak
- matiwariat1995
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość