Derbi GP1 50 V2 > OPINIA
• Strona 1 z 1
Derbi GP1 50 V2 > OPINIA
Mam pytanko >> ma ktoś doświadczenie z tym skuterkiem?
Bo wygląda całkiem całkiem
(otwórz link)
(otwórz link)
Może wiecie jak to jeździ itp. bo tak się zastanawiam, żeby na dojazd do pracy sobie tekie coś zakupić
Wogóle czy marka DERBI jest dobra?
Jak te silniczki jakie przebiegi wytrzymujÄ…? itp.
Bo wygląda całkiem całkiem

Może wiecie jak to jeździ itp. bo tak się zastanawiam, żeby na dojazd do pracy sobie tekie coś zakupić

Wogóle czy marka DERBI jest dobra?
Jak te silniczki jakie przebiegi wytrzymujÄ…? itp.
- PATMA
- Świeżak
-
Patryk_1979 - Świeżak
heh... to musi byc jakas nowosc raczej... derbi zla firma raczej nie jest wiec powinno byc wszystko OK... wyglad ma swietny trzeba przyznac.... i pierwszy raz widze skuter z lancuchem..... ile toto kosztuje??
ps. to ma 1 cyl??
ps. to ma 1 cyl??
-
kravec - Administrator
-
Patryk_1979 - Świeżak
lepiej dozbierac i kupic nowe derbi gpr
v2 to raczej nazwa nie rodziaj silnika pezeciez to by musialo miec bardzo male tłoki

v2 to raczej nazwa nie rodziaj silnika pezeciez to by musialo miec bardzo male tłoki

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
ten łancuch jest spoko(łancych jest tylko w modelu 50cc, 125 i 250 mają normalnie), w ogule derbiaki nabierają coraz lepszych ksztaltow
co 2 garkow to nie wiem czy to sie ołaca przy tak malej pojemnosci

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Nie wydaje mi się żeby był tam silniczek V2 ;/ ale ogólnie jeśli chodzi o serducho Derbiaków to naprawde nie można narzekać... sa wyjątkowo wytrzymałe i prawie nie do zajechania :] nie wspominając o naprawdę dużej mocy fabrycznej ...
Derbi senda SM 70
| | www.bikepics.com/members/katsupermotard/01sendaxtremesm | http://www.youtube.com/user/KATsupermotard

-
K_A_T - Świeżak
Ciekawe to rozwiązanie z łańcuchem , szczerze mnie zainspirowało żeby się czegoś o tym skuterze dowiedzieć ale niestety nie ma za dużo o nim w internecie :[
... posłucham , popatrzę ...
-
szyszolewo - Świeżak
ło Cie panie ino ścigacz w sqterowej budzie
nie no 1 raz widze cos takiego może to ozdoba a kardan z 2giej strony
hmm piakny sqterak fajniutki

hmm piakny sqterak fajniutki

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
mam tego derbika.. chodzi rewelacyjnie choć waży jakieś 115kg jest baaardzo mocny.. tylko dobrze tuningowany aerox w mojej okolicy ma 'czelność' mnie wyprzedzić jesli o skutery chodzi.. ostatnio cos sie mu stalo (przy odpalaniu juz rusza i nie mozna pchnac go do tylu) ale nie moge sie dostac narazie do napedu.. bedzie chyba z tym problem bo nie jest to typowy skuter. jak dla mnie to jest jedyna jego wada..
ale ni zamienilabym go na zaden inny skuter
ps. ktos moze mial taka sytuacje i wie co robic?
ale ni zamienilabym go na zaden inny skuter

ps. ktos moze mial taka sytuacje i wie co robic?
;p
- galazka
- Świeżak
Nie znam się zbytnio na skuterach, ale jeśli wcześniej się tak nie działo to świadczy to o zużyciu sprzęgła, najprawdopodobniej okładzin. Należałoby wymienić. Okładziny kosztują śmiesznie mało
Ja bym wymienił całe sprzęgło (tak dla spokojnego sumienia ;P). Koszt zwykłego, niewyczynowego to okolo 100 zl. Tu masz link na allegro, jest napisane w opisie, że pasuje do Derbi GP1.
http://allegro.pl/item459754019_sprzeglo_do_skutera_rms_race_107mm_polecam.html (otwórz link)
Albo też zwyczajnie kupić sprzęgło sportowe - wtedy skuter będzie ruszał z wyższych obrotów, "później załapie" i będziesz mógł używać nożnego wstecznego
Koszt sportowego sprzęgiełka to około 300 złotych.

Ja bym wymienił całe sprzęgło (tak dla spokojnego sumienia ;P). Koszt zwykłego, niewyczynowego to okolo 100 zl. Tu masz link na allegro, jest napisane w opisie, że pasuje do Derbi GP1.
http://allegro.pl/item459754019_sprzeglo_do_skutera_rms_race_107mm_polecam.html (otwórz link)
Albo też zwyczajnie kupić sprzęgło sportowe - wtedy skuter będzie ruszał z wyższych obrotów, "później załapie" i będziesz mógł używać nożnego wstecznego

-
Hellrider - Świeżak
Chyba tak
Wikples, generalnie dziwne to Derbi
Zastanawia mnie jak wypada kwestia przeniesienia napędu - czy to jest jakiś specyficzny wariator? Bo zębatki raczej nie pasują do mojej koncepcji.
Zresztą sprzęgło (wydaje mi się tak) działa na takiej samej zasadzie w tym skuterze, co w innych - być może się mylę.
Szczerze to nie ogarniam tej konstrukcji, jest w mojej opini przekombinowana. Skuter to skuter, powinien być pasek. Zresztą moze kolega co ma Derbi by zrobił jakieś zdjęcia, jak to wszystko wygląda od środka ? ;d

Wikples, generalnie dziwne to Derbi

Zresztą sprzęgło (wydaje mi się tak) działa na takiej samej zasadzie w tym skuterze, co w innych - być może się mylę.
Szczerze to nie ogarniam tej konstrukcji, jest w mojej opini przekombinowana. Skuter to skuter, powinien być pasek. Zresztą moze kolega co ma Derbi by zrobił jakieś zdjęcia, jak to wszystko wygląda od środka ? ;d
-
Hellrider - Świeżak
KOLEŻANKA od derbika niewiele sie zna na mechanice - napedy i te sprawy..
jest tam i pasek i łańcuch.
nie wiem czy sprzęgło działa tak samo jak w innych skuterach..
chyba kupie nowe sprzęgło i tyle.. jeśli oczywiście podejdzie
zdjęcia może zrobie i wrzuce o ile nie zapomne
jest tam i pasek i łańcuch.
nie wiem czy sprzęgło działa tak samo jak w innych skuterach..
chyba kupie nowe sprzęgło i tyle.. jeśli oczywiście podejdzie

zdjęcia może zrobie i wrzuce o ile nie zapomne
;p
- galazka
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości