ZIPP QUANTUM
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
ZIPP QUANTUM
Witam. Chcial bym aby ktos mi doradzil. Zastanawiam sie nad kupnem tego zipp QUANTUM nowego z salonu. Juz tumacze na czym problem polega
Czy kupic taki skuterek 50cm czy moze jakis uzywany w tej cenie z powiedzmy 2003r. Do nowego przekonuje mnie to ze jest objety gwarancja 2 letnia, wyposazony w alalrm, pilota, kask i kufer a nie wiem czasem czy w tej cenie nie jest wliczone ubezpieczenie ac - 4600zl.
Natomiast mam znajomego ktory ma dostep do sprowadzonych skuterow(jego kolega sie tym zajmuje) i mogl bym w tej cenie kupic powiedzmy jakas honde czy peugota uzywanego.Tylko jest problem tego typu ze trzeba go napewno we wlasnym zakresie ubezpieczyc - ile wogle to kosztuje- ac ,oc?, nie jest objety gwarancja, nie daje kasku, i nie ma kufra.
Jesli mi mozecie doradzic na co lepiej postawic? i czy ten zipp to dobry skuter jak na te pieniadze i czy jest porownywalny z innymi?
Pozdrawiam i z gory dzieki

Czy kupic taki skuterek 50cm czy moze jakis uzywany w tej cenie z powiedzmy 2003r. Do nowego przekonuje mnie to ze jest objety gwarancja 2 letnia, wyposazony w alalrm, pilota, kask i kufer a nie wiem czasem czy w tej cenie nie jest wliczone ubezpieczenie ac - 4600zl.
Natomiast mam znajomego ktory ma dostep do sprowadzonych skuterow(jego kolega sie tym zajmuje) i mogl bym w tej cenie kupic powiedzmy jakas honde czy peugota uzywanego.Tylko jest problem tego typu ze trzeba go napewno we wlasnym zakresie ubezpieczyc - ile wogle to kosztuje- ac ,oc?, nie jest objety gwarancja, nie daje kasku, i nie ma kufra.
Jesli mi mozecie doradzic na co lepiej postawic? i czy ten zipp to dobry skuter jak na te pieniadze i czy jest porownywalny z innymi?
Pozdrawiam i z gory dzieki
Ostatnio edytowano 20/7/2006, 20:15 przez nasi, łącznie edytowano 1 raz
- nasi
- Świeżak
zipp nadaje sie na złom bo jest chiński ale za to router xl 50 tez podobny jak ten zipp jest lepszy tajwański bo moj mlodszy brat go ma a zeby dobra uzywke skutera kupic to trzeba sie znac
- fazer 600 (98koni)
- Świeżak
nie bierz zippa. to tak samo jak kupić nową skode albo kilkuletniego mercedesa. wiadomo ze do uzywanego skuterka na początek musisz trochę dolozyć - wymienic rolki, klocki. ale potem będziesz cieszyl sie bezawaryjną jazdą przez wiele sezonów. jesli kupisz zippa to pojeździsz nim 2tygodnie a potem odstawisz do serwisu - co z tego ze masz gwarancje skoro nie jeździsz tylko czekasz aż kolejny raz naprawią Ci motocykl. poza tym sam komfort jazdy na zippie jest nieporownywalny z yamahą czy aprilią.
jest chyba tylko dlatego lepszy, że Twój mlodszy brat to ma
patrząc obiektywnie to wszystkie chińskie i tajwańskie maszyny są niewiele warte, a Ty Fazer jeżeli jeździsz Yamahą powinieneś to wiedzieć najlepiej
dlatego zawsze bede zdania że lepiej kupic używke ale porządną niż ciągać się z moto po serwisach, w których to zazwyczaj niewiele się znają 
zipp nadaje sie na złom bo jest chiński ale za to router xl 50 tez podobny jak ten zipp jest lepszy tajwański bo moj mlodszy brat go ma
jest chyba tylko dlatego lepszy, że Twój mlodszy brat to ma

patrząc obiektywnie to wszystkie chińskie i tajwańskie maszyny są niewiele warte, a Ty Fazer jeżeli jeździsz Yamahą powinieneś to wiedzieć najlepiej

-
Ariel - Świeżak
mój kumpel ma takiego zippa i nawet przyśpieszenie ma jak na taki duży skuter ale nie ma siły nawet dobrze przekopać lepiej kup peugot speedfighter 1 lub 2 pozdro 

- bolus rg 80
- Świeżak
nasi tu masz co nieco na temat tego zippa
viewtopic.php?t=1132
A tak na prszylosc to na forum jest jeszcze opcja szukaj!!
viewtopic.php?t=1132
A tak na prszylosc to na forum jest jeszcze opcja szukaj!!
Zabytkowa Honda cb 200 i suzuki Gs 500 E
W przyszlosci Honda Hornet.
W przyszlosci Honda Hornet.
-
dzikus - Świeżak
nie m co Wy wszyscy macie do Zipp'ow prawda jest slaby i wadliwy... ale ta marka sie rozwija... a jesli chodzi o pomoc to zaden z was nie wyjasnil koledze o co prosil... wiec kupujac nowy skuter bedzie Cie szanowal jak Ty jego... bedziesz dbal to io on sie odwdzieczy... kupisz urzywany to nie wiesz kto i jak go urzytkowal... tu masz gwarancje a co do ceny... to nie wliczaja ubezpieczenia ani rejestracji... koszt rejestraci to kolo 130 zl ubezpieczenie 50 zl ale tylko OC AC na skutery nie daja.... pytalem i nikt nie chcial mi go ubezpieczyc... a co do mocy to ladnie pali gume 

-
Buli - Świeżak
Ja mam Zippa.... Przed kupnem Zippa mialem taki sam dylemat jak Ty...! Kolega moj mowil to samo co przedmowcy... i kupil uzywanego Piaggio.... I co? Ja juz zrobilem 7200km a on niecale 2 tys i ja jezdze bezproblemu... a on stoi w garazu.... Quantumy sa duze skutery.... i moim zdaniem dobre! Jestem z niego zadowolony.... bo bez obaw wsiadam na niego i jade.... nie obawiam sie czy mi na trasie nie da ciala...
A jak bedziesz chcial wiedziec jakies konkrety na temat tego skuterka to pisz na gg ... z checia odpowiem na pytania:)
PS
Ludzie Wy sie zastanowcie co piszecie... Bo jak czytam ten Wasz spam to az mi sie zygac chce.... Jezdziliscie wogole kiedys tym skuterem?
Dodam jeszcze ze jak rozkrecisz skuterka to on ma czesci YAMAHY... Silnik ma YAMAHY.... Wszystko jest YAMAHY tylko ze nie ma licenji i dlatego jest tanszy....

PS
Ludzie Wy sie zastanowcie co piszecie... Bo jak czytam ten Wasz spam to az mi sie zygac chce.... Jezdziliscie wogole kiedys tym skuterem?
Dodam jeszcze ze jak rozkrecisz skuterka to on ma czesci YAMAHY... Silnik ma YAMAHY.... Wszystko jest YAMAHY tylko ze nie ma licenji i dlatego jest tanszy....

Zipp Quantum

- abus
- Świeżak
abuś ZDYCYDOWANIE się z tobą zgadzam!!
mogę się załozyć że Ci co lecą na "markę" na 100% nie jeździli tym właśnie zippem... I to mnie wkurza... Krety jeden z drugim jeździli może na jednym góra dwóch skuterach i uważają się za znawców... POWIEM WAM JEDNO GÓW** SIĘ ZNACIE SKORO NIE UMIECIE DOCENIĆ DOBREGO MOTORU...
sobie pomyślcie nad jednym: czemu zipp quantum kosztuje 2 razy mniej od "markowych" skuterów??!!??
Odpowiedź jest BANALNA... 50% tej sumy (różnicy ceny zippa a np peugeota) płacicie za MARKĘ!!
mnie to już śmieszy jak czytam wasze wypowiedzi... rzeczywiście macie czym się pochwalić "mam markowy skuter a ty masz hińszczyzne"... ALE CHYBA TRZEBA ZWIĄĆ TEŻ POD UWAGĘ FAKT KOSZTU CZĘŚCI...
*linka od zippa od gazu kosztuje ponad dwa razy mniej od np linki do peugeota... przecież to wyrzucanie pieniędzy w błoto... co innego jak się ma "nadzianych" starych... ale to jest zwykłe marnotrastwo!!!!!!!
mogę się załozyć że Ci co lecą na "markę" na 100% nie jeździli tym właśnie zippem... I to mnie wkurza... Krety jeden z drugim jeździli może na jednym góra dwóch skuterach i uważają się za znawców... POWIEM WAM JEDNO GÓW** SIĘ ZNACIE SKORO NIE UMIECIE DOCENIĆ DOBREGO MOTORU...
sobie pomyślcie nad jednym: czemu zipp quantum kosztuje 2 razy mniej od "markowych" skuterów??!!??
Odpowiedź jest BANALNA... 50% tej sumy (różnicy ceny zippa a np peugeota) płacicie za MARKĘ!!
mnie to już śmieszy jak czytam wasze wypowiedzi... rzeczywiście macie czym się pochwalić "mam markowy skuter a ty masz hińszczyzne"... ALE CHYBA TRZEBA ZWIĄĆ TEŻ POD UWAGĘ FAKT KOSZTU CZĘŚCI...
*linka od zippa od gazu kosztuje ponad dwa razy mniej od np linki do peugeota... przecież to wyrzucanie pieniędzy w błoto... co innego jak się ma "nadzianych" starych... ale to jest zwykłe marnotrastwo!!!!!!!
- sky_brd
- Świeżak
A ja nie jeździłem żadnym z tych skuterów ale słyszałem, że zipp się rozwija i kilka pochlebnych artykułów o zipp-ach czytałem, podobno nawet mają swoją klasę wyścigową a nawet ekskluzywną serie wypuścił ZICO toyota ma lexusa a zipp ma zico
Tak jak pisałem jest kilka artykułów w prasie fachowej np. "motocykl" itp. o zipp-ach i ogólnie dośc dobre żeczy piszą, jeżeli chodzi o jakość wykonania itp. jasne, że nie są pozbawione wad ale ogólnie podobno OK. I jeden ważny plus NOWE, a to ważne!!!
Ps. co do Ariel:"nie bierz zippa. to tak samo jak kupić nową skode albo kilkuletniego mercedesa."
Ja wole nową skodę superb lub octavie II niż starego mercedesa (bo stare mercedesy wbrew opinią sie psują i to sporo- poprostu guma parcieje, części się zużywają itp.)tym bardziej że skoda to praktycznie vw i audi

Tak jak pisałem jest kilka artykułów w prasie fachowej np. "motocykl" itp. o zipp-ach i ogólnie dośc dobre żeczy piszą, jeżeli chodzi o jakość wykonania itp. jasne, że nie są pozbawione wad ale ogólnie podobno OK. I jeden ważny plus NOWE, a to ważne!!!
Ps. co do Ariel:"nie bierz zippa. to tak samo jak kupić nową skode albo kilkuletniego mercedesa."
Ja wole nową skodę superb lub octavie II niż starego mercedesa (bo stare mercedesy wbrew opinią sie psują i to sporo- poprostu guma parcieje, części się zużywają itp.)tym bardziej że skoda to praktycznie vw i audi

-
Patryk_1979 - Świeżak
Patryk_1979 napisał(a):Ps. co do Ariel:"nie bierz zippa. to tak samo jak kupić nową skode albo kilkuletniego mercedesa."
czlowieku leze i kwicze....... poza tym nowa Superb kosztuje ze 120 000zl a kilkuletni merc klasy E np 2000 rok z jakies 60 000 mysle..... stare mercedesy sie psuja... hahahaha.... mam akurat E260 rok 91... mam go od 9 lat... nawiniete ma 180 000 km... i jakos do tej pory nic... powtarzam nic sie nie zepsulo... jedyne to wymiany gum i oleju... no i mechanicy mowia ze mozna juz wymienic elementy zawieszenia (po 16 latach).... takze pomysl....
sky_brd napisał(a):abuś ZDYCYDOWANIE się z tobą zgadzam!!
nastepny inteligent... ze masz zippa to sie ciesz ze czyms w ogole jezdzisz.... juz niejednokrotnie pisali o keewayach albo zippach ze sie psuja... nie mowie ze to sie wogole kupy nie trzyma ale nie porownuj tego do np peugeota czy yamahy.... to tak jakbys mowil ze kaszanka jest tak samo dobra jak sopocka....
-
kravec - Administrator
Ładne sformułowanie kravec
I jedno i drugie wypas
Skoda Suberp, mercedes i sparciała guma
Wszystko łaczy się w jedną całośc - Powstaje Skomerc, bo guma niechcący się przetarła
Ogólnie to te świeże rybki są śmieszne
Pozdro

Skoda Suberp, mercedes i sparciała guma

Ogólnie to te świeże rybki są śmieszne

Pozdro
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
a prawda jest taka że połowa to dzieci i niewiedzą nic a wielce chcieli by doradzać ja mam zippa Quantuma też miałem awarie ale to się zdaża nawet w markowych skuterach ja widze jak smigają małolaci umnie na wsi piłują ile wlezie a potem przychodzą domnie i prosze pana a on mi niekce palić albo mi pszerywa jednemu dziadki kupiły kewaja niepamiętam jaki model zarżnoł go w jeden sezon panowie to są motorowery a nie jakieś ścigacze i nie wypowiadajcie się jeżeli nie macie pojęcia
- egon
- Świeżak
a ja powiem tak mam chinskiego i to jest gowno warte i sie tego pozbywam. Kumpel ma quantuma i smiejemy sobie w brode ze zesmy szrot kupili. Guma sparciała normalnie leże buehehe. Skoda i Mercedes to nieodpowiednie porównanie bo i skody i mercedesy pojeżdżą dosc dlugo nie oszukujmy sie skoda octavia to vw golf z bagażnikiem. A zipp i yamaha... nie ma podstaw do porównywania :] A \najgorsze jest ze ludzie w tym samym salonie w ktorym kupuja Zipp'a moga w tej samej cenie kupić TGB o niebo lepszy skuter
Essential napisał(a):a nie piszcie bo mnie tylko wkurzacie na suszarze to bym se ;ojezdzil yakie gguwno jakich malo tylko dla miastowych a ja ze wsi pochodze gdzie sa pola a nie autosrady
-
Mi5i3K - Świeżak
albo kymyco tesz dobry tajwański skuter ale na miłoś boską jak można zajechać skuterka w rok nic dziwnego że to był keeway i dziadek musiał se drugiego kupic i jusz wydal jak to był matrix 10tys a mugł miec yamahe aerx nówke w zime jak by kupil zeszłoroczny model i gdzie ludize maja rozum??????????????????
Gilera Runner 2005r | | http://www.bezpieczny-motocyklista.info/
- kamil1993
- Świeżak
sry Keeway Matrix kosztuje 5.000 zł nie przesadzajmy za 10.000 to ja mam CBR600
Essential napisał(a):a nie piszcie bo mnie tylko wkurzacie na suszarze to bym se ;ojezdzil yakie gguwno jakich malo tylko dla miastowych a ja ze wsi pochodze gdzie sa pola a nie autosrady
-
Mi5i3K - Świeżak
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Motorowery do 50 ccm