Rejestracja moto z Francji z przebiegiem poniżej 6k PROBLEM
• Strona 1 z 1
Rejestracja moto z Francji z przebiegiem poniżej 6k PROBLEM
Witam jestem tutaj nowy więc pragnę się przywitać
Mam problem, a mianowicie kupiłem motocykl w komisie. Jest to yamaha yzf r125 za cene 6500 po lekkim ślizgu. Motocykl ma przejechane 4100km i jest z 2009roku, chcę ominąć płacenie podatku vat który jest narzucony na motocykle nowe, w rozumieniu prawa ten taki właśnie jest, myślę nad podbiciem przebiegu na jakiś rolkach żeby miał ponad 6000 np 6200, lub spróbować jakoś podkręcić licznik. I teraz pytanie do was czy to ma sens? I czy gdzieś ten przebieg zostanie sprawdzony? Zależy mi na czasie ponieważ sezon pełną parą a ja jestem bez moto a nie uśmiecha mi się płacić podatku 1500zł.
Z góry dzięki

Mam problem, a mianowicie kupiłem motocykl w komisie. Jest to yamaha yzf r125 za cene 6500 po lekkim ślizgu. Motocykl ma przejechane 4100km i jest z 2009roku, chcę ominąć płacenie podatku vat który jest narzucony na motocykle nowe, w rozumieniu prawa ten taki właśnie jest, myślę nad podbiciem przebiegu na jakiś rolkach żeby miał ponad 6000 np 6200, lub spróbować jakoś podkręcić licznik. I teraz pytanie do was czy to ma sens? I czy gdzieś ten przebieg zostanie sprawdzony? Zależy mi na czasie ponieważ sezon pełną parą a ja jestem bez moto a nie uśmiecha mi się płacić podatku 1500zł.
Z góry dzięki

- ir95
- Świeżak
marcinpsk napisał(a):A nie lepiej w papiery wpisac te 6200 km ? Przeciez licznika nikt ci nie przyjdzie sprawdzic z urzedu.
W jakie papiery mogę wpisać taki przebieg? Jestem zielony w tym temacie.
Dzięki za tak szybką odpowiedź

- ir95
- Świeżak
Złodzieje i oszuści to na Wiejskiej. Skoro prawo jest debilne i każe nam traktować używany motocykl (do tego uszkodzony) jako nowy i płacić z tego tytułu podatek, to trzeba coś z tym zrobić. Jak ktoś jest głupi to niech płaci.
Do autora - nikt Ci przebiegu nie będzie sprawdzał. Jaki zadeklarujesz, taki będzie. Nawet w razie czego możesz zawsze powiedzieć, że licznik wymieniłeś na inny, ponieważ tamten był niesprawny z powodu uszkodzenia motocykla.
Do autora - nikt Ci przebiegu nie będzie sprawdzał. Jaki zadeklarujesz, taki będzie. Nawet w razie czego możesz zawsze powiedzieć, że licznik wymieniłeś na inny, ponieważ tamten był niesprawny z powodu uszkodzenia motocykla.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Więc moto jest już u mnie okazało się że faktura została wystawiona we Fracji na 900 euro
na mnie(17lat) i na moją mamę na fakturze jest wyraźnie napisane że motocykl ma 4100 przebiegu, czy mam jakiekolwiek szanse na ominięcie vatu? jeśli nie to ile może wynieść podatek vat?
na mnie(17lat) i na moją mamę na fakturze jest wyraźnie napisane że motocykl ma 4100 przebiegu, czy mam jakiekolwiek szanse na ominięcie vatu? jeśli nie to ile może wynieść podatek vat?
- ir95
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości