Zobacz wÄ…tek - Motor fmx
NAS Analytics TAG

Motor fmx

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Motor fmx

Postprzez kajba11 » 26/3/2012, 21:13

Witam. Jak w temacie mam pewien problem z wyborem motoru. Wiem, że w sieci pełno tematów lecz niestety nic na interesujący mnie temat. Otóż od wielu lat interesuje mnie fmx i do tego właśnie celu potrzebuje motor. Dysponuje kwotą 6000-6500 tys. Moimi faworytami są yamaha yz 125 i honda cr 125. Oba motory w podobnej cenie. Interesuje mnie rocznik powyżej 2002. Jednak czy pojemność 125ccm wystarczy? Który motor ma lepsze zawieszenie i który lepiej się sprawdzi? Być może inna marka okaże się dominującą w tej dziedzinie? I jeszcze jedno pytanie: czy lepiej kopić motor w Polsce czy tez może sprowadzić z Anglii, gdyż wyjdzie taniej a motory są w lepszym stanie?
kajba11
Świeżak

Postprzez henio12323 » 26/3/2012, 22:25

nie ma lepszego moto fabrycznego do FMXu. (choc suzuki RM z konkurencji moze miec najtwardsza zawieche ). żeby smigac ostro w fmxie musisz miec zawieszenie przystosowane pod FMX, musisz oddac do firmy tuningującej zawieszenie. wtedy to ma sens. fabryczna zawiecha pozwala na proste skoki i zabawe. dodatkowo trzeba by zmienci kierke, i zrobic kilka modyfikacji. przydało by sie załozyc lepsze koła. jak masz jak to w UK kupisz na pewno taniejm, z tym że jak sie kupuje w ciemno to nie wiesz co kupujesz, dlatego przewagą kupowania w PL jest fakt że mozesz pojechac i obejrzeć sprzęt. w UK jak i w PL mozesz kupic igłe a mozesz kupic trupa. miejsce zakupu kompletnie nie ma znaczenia
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez kajba11 » 30/3/2012, 20:34

Jeśli był by ktoś jeszcze zainteresowany to polecam temat http://www.scigacz.pl/Motocykl,do,Frees ... ,4027.html
kajba11
Świeżak

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê