Motorek dla nowicjusza
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Motorek dla nowicjusza
Siemanko.... oczekujÄ™ porady na temat pomykacza, a mianowicie:
Interesuje mnie motocykl do 6-7 tys. Będzie to mój pierwszy sprzęt(skuter się nie liczy).
W późniejszym etapie chciałbym popróbować jakiś ewolucji na nim( bez przesady najprostsze jakie są
) Oczywiście znajdę kawałek drogi na której nie jeżdżą samochody.
ZaopatrzÄ™ siÄ™ w porzÄ…dny kask ochraniacze zbroje itp. :
Interesuje mnie motocykl do 6-7 tys. Będzie to mój pierwszy sprzęt(skuter się nie liczy).
W późniejszym etapie chciałbym popróbować jakiś ewolucji na nim( bez przesady najprostsze jakie są

ZaopatrzÄ™ siÄ™ w porzÄ…dny kask ochraniacze zbroje itp. :
- 4li
- Świeżak
ewolucje?
klasa 500 er cb gs standartowo
ja zaczynalem od 125 i to jest najbezpieczniejsza droga

habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
-
C-bool - Mieszkaniec forum
A sory.. 2 raz na tym forum jestem
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie), 3 lata na skuterze
- Wiek, waga, wzrost, 18 lat/ ok 88 kg (teraz masuje niedługo wycinka)/ 184
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych? jazdy ogólnej, a w wolniejsze dni tak poćwiczyć łatwe bajerki(jak nie bede sie bał
)
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? nie wiem
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? 6-7 tys/ jak najbardziej
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? nie zastanawiałem sie
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp. nie wiem co to naked, ale chyba sportowe
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? kazdy motocykl tylko żeby też jakos wyglądał

- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie), 3 lata na skuterze
- Wiek, waga, wzrost, 18 lat/ ok 88 kg (teraz masuje niedługo wycinka)/ 184
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych? jazdy ogólnej, a w wolniejsze dni tak poćwiczyć łatwe bajerki(jak nie bede sie bał

- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? nie wiem

- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? 6-7 tys/ jak najbardziej
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? nie zastanawiałem sie
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp. nie wiem co to naked, ale chyba sportowe

- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? kazdy motocykl tylko żeby też jakos wyglądał
- 4li
- Świeżak
Są może jakieś GS z 2 tarczami z przodu? I, Boże, da się zrobić cokolwiek z tym reflektorem, wyglądającym jak lampa w pociągu?
-
szymaniakOL - Świeżak
szymaniakOL napisał(a):Są może jakieś GS z 2 tarczami z przodu? I, Boże, da się zrobić cokolwiek z tym reflektorem, wyglądającym jak lampa w pociągu?
Nie ma. Z tego co kojarzę, to z półlitrówek tylko GPZ po lifcie ma 2 tarcze z przodu (od razu motocykl poważniej wygląda

Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
kowal_71 napisał(a):Nie ma. Z tego co kojarzę, to z półlitrówek tylko GPZ po lifcie ma 2 tarcze z przodu (od razu motocykl poważniej wygląda)
"vanity is my favourite sin"

W GPZ zdaje się że od 94 wprowadzili 2 tarcze i zastąpili bębnowy z tyłu (który chodził na zasadnie włączony-wyłączony

-
szymaniakOL - Świeżak
aszymaniakOL napisał(a): ..., Boże, da się zrobić cokolwiek z tym reflektorem, wyglądającym jak lampa w pociągu?
nie kupować !!!
może jakiś dziwny jestem, ale jak można jeździć czymś co Ci się totalnie nie podoba?
- Marcinrednose
- Świeżak
Marcinrednose napisał(a):aszymaniakOL napisał(a): ..., Boże, da się zrobić cokolwiek z tym reflektorem, wyglądającym jak lampa w pociągu?
nie kupować !!!
może jakiś dziwny jestem, ale jak można jeździć czymś co Ci się totalnie nie podoba?
Widać nie jestem osobą, która przy wyborze motocykla sugeruje się jedynie wyglądem lampy.
http://otomoto.pl/suzuki-gs-suzuki-gs500-M3075511.html (otwórz link)
GS500E moim zdaniem piękna jest ^^
http://allegro.pl/kawasaki-gpz-500s-i2220836780.html (otwórz link)
kawa podobnie, tylko ten bęben z tyłu...
-
szymaniakOL - Świeżak
Najbardziej przypadł mi do gustu:
1. Honda Hornet
2. Suzuku Bandit
Ale chyba ciężko dostać w dobrym stanie i cenie ok 6 tys
PS.
Dobre moto czy za mocne ;>
http://otomoto.pl/honda-hornet-piekna-h ... 90590.html
Fajnie siÄ™ prerzentuje
1. Honda Hornet
2. Suzuku Bandit
Ale chyba ciężko dostać w dobrym stanie i cenie ok 6 tys
PS.
Dobre moto czy za mocne ;>
http://otomoto.pl/honda-hornet-piekna-h ... 90590.html
Fajnie siÄ™ prerzentuje

- 4li
- Świeżak
hehe... tylko jeszcze sprostuje że zamierzam kupić moto po maturach.. na razie nie mam głowy.. a ty dałem tylko przykład.
NA YT widiząłem horneta 900 hans & spekun czy coś takiego... naprawde robi wrażenie.
PS.
Dozbieram kaski i coś pomyślę

NA YT widiząłem horneta 900 hans & spekun czy coś takiego... naprawde robi wrażenie.
PS.
Dozbieram kaski i coś pomyślę

- 4li
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości