Problem z Suzuki rf 900
• Strona 1 z 1
Problem z Suzuki rf 900
Witam. Mam problem z SUZUKI rf900. Nie chcę chodzić na wszystkie cylindry.Chodzi tylko na 2. Cewki dobre iskra jest, Gażniki po
regeneracji, i synchronizacji. Motor jeździ. Odpala, ale nie ma tej mocy co kiedyś. Stało się to po tym jak mi brakło paliwa. Po wlaniu nie chciał odpalić , aż w końcu odpalił ale tylko na 2 gary. Trzeci i czwarty nie chodzi. Świece nowe. Iskra jest. Ale jak zdejmę przewód ze świecy jak motor chodzi to na 3,i4 nie ma żadnej reakcji. PROSZĘ O POMOC
Gość
regeneracji, i synchronizacji. Motor jeździ. Odpala, ale nie ma tej mocy co kiedyś. Stało się to po tym jak mi brakło paliwa. Po wlaniu nie chciał odpalić , aż w końcu odpalił ale tylko na 2 gary. Trzeci i czwarty nie chodzi. Świece nowe. Iskra jest. Ale jak zdejmę przewód ze świecy jak motor chodzi to na 3,i4 nie ma żadnej reakcji. PROSZĘ O POMOC
Gość
- maik4u
- Świeżak
ja po tej zimie nie mogłem odpalić sv650s a jak już odpalił to tylko na 1cylindrze. ja dałem mu nieźle ognia i zaczął normalnie pracować. może to niezbyt humanitarny sposób ale u mnie podziałał. podejrzewam że w gaźniku coś się przytkało albo jakaś woda była. u ciebie trzeba najpierw zajrzeć do gaźników.
SPRZEDAM r1 rn04 8500zł
-
wasil1993p - Bywalec
Gaźniki czyściłem po tym jak zaczoł chodzić na 2 cylindry. Więc gaźniki odpadają.
Cewki też chyba dobre, bo iskra jest. Po za tym lewa cewka jest do 1,i 3 cylindra, a prawa do 2, i 4. A nie pali na 3, i 4. Co to cholera może być.
Cewki też chyba dobre, bo iskra jest. Po za tym lewa cewka jest do 1,i 3 cylindra, a prawa do 2, i 4. A nie pali na 3, i 4. Co to cholera może być.
- maik4u
- Świeżak
Witam wszystkich. Problemem była moja głupota. Po tym jak brakło paliwa, nie chciał odrazu odpalić. Wykręciłem świece. I zamieniłem przewody. W serwisówce sprawdziłem kolejność, Przełożyłem i jest dobrze. Śmiga jak głupi. Przepraszam za kłopot.
- maik4u
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości