Zobacz wątek - Zdławienie mocy w motocylku
NAS Analytics TAG

Zdławienie mocy w motocylku

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Zdławienie mocy w motocylku

Postprzez doober » 14/5/2007, 21:40

Planuje zakup pierwszego motocykla i rozwazam rozpoczecie od czegos slabego by poprzez mocniejsze sztuki dojsc do upragnionego r6. Jednak ciagla zmiana motocykli wiaze sie ze strata czasu i pieniedzy, wiec pomyslalem, zeby kupic r6 od razu, tylko go ostro zdlawic, powiedzmy do 50KM. czy to dobry pomysl??jak to sie robi??czy mozna samemu, czy trzeba w profesjonalnym warsztacie??pozdrawiam
kto ci przerwie bój, tego skaratuj!!
doober
Świeżak

Postprzez Piankowy Marynarzyk » 14/5/2007, 22:29

oh oh ja chce odpowiedziec ja :D !!!

Tak wiec wystarczy tylko ze wywalisz predkosciomierz z yamaszki i wlozysz sobie taki co ma na tarczy zegarka max 80km/h .Moc momentalnie tez spadnie , bo to logiczne no nie :)
Piankowy Marynarzyk
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Aardvark » 14/5/2007, 23:32

niah, niah :)))
It's Another World
GSR 600
Aardvark
Świeżak

Postprzez polsky » 14/5/2007, 23:44

Nie no nie robcie sobie jaj!
Chlopak sie powaznie pyta...
Mozesz to zrobic domowym sposobem,wbijajac zapalke w manetke gazu tak aby go blokowala i obkleic tasma klejaca,najlepiej czarna izolacja zeby nie bylo widac,ze zdlawiona do 50KM
Polsky:niższy gatunek ludzki,rodzaj zwierzęcia,które należy opanować,ujarzmić,tresować,które trzeba umieć trzymać.Poświęcac się temu całe życie,całą inteligencję uczucia,całą przemyślność instynktu.Stwarza nową dyscyplinę psychologiczną, pełną wskazań,norm i paragrafów.
polsky
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez lord kaczor » 15/5/2007, 07:02

Ja też mam odpowiedź dla Ciebie :) wykastruj najpierw siebie a potem zobacz jak motocykl musi się czuć :)
lord kaczor
Świeżak

Postprzez Toudi » 15/5/2007, 07:32

Racje ma polsky zapałka to najlepszy sposób -bo nie męczysz silnika . inne sposoby ingerujące w gażnik są ryzykowne ponieważ dążą do szybszego jednostki napędowej.
Toudi
Świeżak

Postprzez michael » 15/5/2007, 07:50

ale zapałka może wypaść. wbij gwóźdź, tak żeby manetka przekręcała się o 2 stopnie, powinno stykać na początek. pozdro
p.s. jak chcesz żyć to kup słabszy i pojeździj parę lat (lat, a nie tygodni czy miesięcy)... z resztą wybrałeś chyba najbardziej agresywną 600 na rynku... ale gwóźdź albo zapałka to dosyć powszechne rozwiązania.
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
michael
Bywalec

Postprzez bmroczyk » 15/5/2007, 13:34

"Nowi" ale jestescie smieszni az mi sie srac chce ...
Jak nie wiecie to nie odpowiadajacie ...
Jak widze takie odpowiedzi to mi sie niedobrze robi ...
Life begins at 200 km/h :) | | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv
bmroczyk
Bywalec

Postprzez GregorMoto » 15/5/2007, 14:01

jak tutaj chłopcy dają Ci takie "świetne" odpowiedzi to ja radziłbym udać sie do jakiegos porządnego serwisu, tam jak sie bede znali na rzeczy to beda wiedzieli co robic !!! a tak wogole to poszukaj jeszcze moze w necie:)
Yamaha R1 RN19 :)
GregorMoto
Bywalec

Postprzez siekson » 15/5/2007, 14:34

bmroczyk napisał(a):"Nowi" ale jestescie smieszni

Ze ty niby jestes stary forumowicz? :twisted:
siekson
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez SzpiceR » 15/5/2007, 15:01

siekson napisał(a):

no on ma tyle postow i wogole moze mu admina dajcie :lol:
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kravec » 15/5/2007, 15:16

siekson napisał(a):

nie no 2.5 micha na forum to juz jest cos....
kravec
Administrator

Postprzez polsky » 15/5/2007, 15:31

Rozmawialem jeszcze z wujka ciotki stryjkiem
i mowi,ze dobrze jeszcze tankowac 94-oktanowe pelnowartosciowe w olow paliwo.
Mozna jeszcze zamontowac pare neonow i jak bedzie pobierac prad to moc mniejsza :)

Bmroczyk nudze sie ale nie chce mi sie komentowac lub pisac rozbiorki Twej wypowiedzi.
Zarowno w tym momencie ja jak i Ty robimy OT juz nie wnikajac,ze i tak poleci do Hyde albo jeszcze dalej...

Bmroczek napisal:
Jak nie wiecie to nie odpowiadajacie ...

Przeczytaj kolego wlasne zdanie...

Ja przynajmniej daje cenne rady...
I teraz poprostu poczulem sie winny...
Nie chcial bym abys prze ze mnie w pory narobil ...
Mam nadzieje,ze nie popusciles...

A jesli Ci zawor nie trzyma to zawsze cos chlopaki doradza ;-)
Pozdrawiam
Polsky:niższy gatunek ludzki,rodzaj zwierzęcia,które należy opanować,ujarzmić,tresować,które trzeba umieć trzymać.Poświęcac się temu całe życie,całą inteligencję uczucia,całą przemyślność instynktu.Stwarza nową dyscyplinę psychologiczną, pełną wskazań,norm i paragrafów.
polsky
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Marcin_wawa » 15/5/2007, 16:09

swego czasu na allegro sprzedawali ograniczniki manetki. nie wiem jak to tam działało ale podobno dawało to taki skutek że nie można było w pełni gazu rozkręcić. Może ci to pomoże przeżyć choć ja i tak wolałbym na 3 sezony kupić honde CB500 no max CB 600 i pośmigać pouczyć sie wchodzenia w zakręty no i panowania na motorze niż porywać się z motyką na słońce.
Honda Hornet 600
Marcin_wawa
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez bmroczyk » 15/5/2007, 16:12

Ahhh ale jesteście smieszni !
Zamieszkajacie Tu jeszcze ...
Czy kolega zadajac to pytanie robil sobie jaja ?
pytal powaznie ... niestety nikt nie odpowiedzial mu tak jakby tego oczekiwal .
Polsky takie teksty zostaw sobie na pogawedki w przedszkolu.
Pisząc "nowi" chodzilo mi o osoby majaca pare komentarzy(czytajcie durne pały malo). Takie to smieszne to jest ze ktos chce zdlawic motor ...
Po prostu temat do szydzenia czytajac myslalem ze padne .
Dobrze ze jestescie tacy madrzy w mordzie (na forum).
Forum moim zdaniem schodzi na psy ... zamiast udzielac konkretnych odpowiedzi co raz czesciej osoby sa wysmiewane przez kogos kto mieszka na forum i caly dzien przeglada posty szukajac zajecia i udajac motocykliste .
Nie chodzi mi teraz o to zeby sie to klocic z kimkolwiek po prostu wkurza mnie takie podejscie do sprawy ;/
Life begins at 200 km/h :) | | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv
bmroczyk
Bywalec

Postprzez Marcin_wawa » 15/5/2007, 16:20

bmroczyk napisał(a):Ahhh ale jesteście smieszni !
Zamieszkajacie Tu jeszcze ...
Czy kolega zadajac to pytanie robil sobie jaja ?
pytal powaznie ... niestety nikt nie odpowiedzial mu tak jakby tego oczekiwal .
Polsky takie teksty zostaw sobie na pogawedki w przedszkolu.
Pisząc "nowi" chodzilo mi o osoby majaca pare komentarzy(czytajcie durne pały malo). Takie to smieszne to jest ze ktos chce zdlawic motor ...
Po prostu temat do szydzenia czytajac myslalem ze padne .
Dobrze ze jestescie tacy madrzy w mordzie (na forum).
Forum moim zdaniem schodzi na psy ... zamiast udzielac konkretnych odpowiedzi co raz czesciej osoby sa wysmiewane przez kogos kto mieszka na forum i caly dzien przeglada posty szukajac zajecia i udajac motocykliste .
Nie chodzi mi teraz o to zeby sie to klocic z kimkolwiek po prostu wkurza mnie takie podejscie do sprawy ;/

No nie ja się starałem i na poważnie były ograniczniki manetki kiedyś w sprzedaży. Występowały one w formie dwóch pierścienie nakładanych na manetkę. Czuję sie urażony. A to że niektórzy mają mało postów oznacza że częściej czytają i używają opcji szukaj niż bezmyślnie pisza i nabijają te posty. Dziękuję za uwagę.
Honda Hornet 600
Marcin_wawa
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez polsky » 15/5/2007, 17:36

Aale odpisze...
Bmroczyk jak bys i zamiast glupkowatego posta wstawil link z takim samym tematem,ktory byl walkowany +/- 2 miesiace temu (odnosnie zdlawienia GSX-R750) to bym sie slowem nie odezwal...
PoooomijajÄ…c,ze to juz x razy bylo...
I zawsze taki temat zaklada osoba z iloscia postow max 2...
Bo opcja ''szukaj'' jest chyba promieniotworcza...
Polecam rowniez Tobie odszukanie tego tematu bylo tam pare ciekawych wnioskow do wyciagniecia.Zarowno w kwesti zdlawienia jak i glupiego odpisywania...
Ale komentarz jaki wstawiles poprostu mnie zirytowal bo jako uzytkownik tego forum poczulem sie urazony...

A to,ze wypisujemy glupoty jest spowodowane pytaniami powtarzajacymi sie tysieczny raz ale czasem ciezko,az glupio nie odpisac...

Pozyjemy,zobaczymy... czy za pol roku Ty bedziesz na forum i jak bedziesz odpisywal...

O ile bedziesz :evil:
polsky
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Wombat » 15/5/2007, 17:38

swoja droga.... zamiast dławic moto, można by kupic drugie... słabsze......... :)
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
Wombat
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez polsky » 15/5/2007, 17:52

Siema Wombat.
Ale sam wiesz,zeby kupic slabsze moto trzeba najpierw do tego dorosnac ;-)
polsky
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kravec » 15/5/2007, 18:58

bmroczyk napisał(a):czytajcie durne pały malo

a ja Ciebie bmroczyk mialem za kogos z kultura.....
kravec
Administrator

Następna strona

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê