[Aktualności] Rozpoczęcie Sezonu na Jasnej Górze...
[Aktualności] Rozpoczęcie Sezonu na Jasnej Górze...
Dyskusja na temat: Rozpoczęcie Sezonu na Jasnej Górze odwołane!
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Rozpoczęcie Sezonu na Jasnej Górze odwołane!
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Rozpoczęcie Sezonu na Jasnej Górze odwołane!
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A czy to ważne gdzie? ważne by się przejechać i spotkać znajomych
a i trasa z Warszawy na Olsztyn lepsza niż do Częstochowy
<br><hr>Elthorn

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Coś ostatnio kościół zamiast ułatwiać nam wszystkim drogę do niego stawia mury . Strzela fochy i nie wiadomo co jeszcze , jakby wiara była przeznaczona dla moheromanów . No przepraszam , zapomniał wół jak cielęciem był ? To ten , pan , czy ksiądz czy jakkolwiek go nazwać nigdy się nie bawił ? Nie słuchał muzyki ? Całe życie śpiewał w chórze i chodził pod ołtarzem na kolanach ? No proszę ... na woodstock zlikwidowali przystanek Jezus bo wywalili focha na wiare Owsiaka , a niby miłość i tolerancja . Babki i dziadki leją się ze strażą miejską pod siedzibą prezydenta . Kazania to debaty polityczne . To już nie wolno pójść pomodlić się i posłuchać o naukach chrześcijańskich , tylko wywodów politycznych kościoła jako "instytucji narodowej" ? Teraz się za motocyklistów biorą ? To nie wrogowie ich rozpieprzą tylko sami siebie od wewnątrz . <br><hr>PiotrekYZF
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A w nosie ma rozbuchane ambicję kogokolwiek. Zlot w Częstochowie miał zawsze ten specjalny klimat (miejsce), nie chodziło tutaj tylko o samą podróż motocyklem ale spotkanie z tyloma motocyklistami/ motocyklistkami ale przede wszystkim modlitwa w tak wyjątkowym miejscu.
To, że ktoś sobie postanowił, że zlotu tam nie zrobi to mnie nie obchodzi, nie przyjeżdżałem tam dla niego tylko dla siebie. Zlotu oficjalnego może nie będzie ale wiem że 80% motocyklistów przyjedzie w tym terminie na Jasną Górę z w/w pobudek. I to jest w tym najpiękniejsze - miłość do motocykli. Chociaż widać, że i do niej zaczyna się wkradać polityka.
Zaczyna się robić niedobrze ... <br><hr>Prawda
To, że ktoś sobie postanowił, że zlotu tam nie zrobi to mnie nie obchodzi, nie przyjeżdżałem tam dla niego tylko dla siebie. Zlotu oficjalnego może nie będzie ale wiem że 80% motocyklistów przyjedzie w tym terminie na Jasną Górę z w/w pobudek. I to jest w tym najpiękniejsze - miłość do motocykli. Chociaż widać, że i do niej zaczyna się wkradać polityka.
Zaczyna się robić niedobrze ... <br><hr>Prawda
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
co za koles....to jest i bedzie tradycja!!!!!!!czy pielgrzymki ktore co roku witaly na jasna gore tez nie bedzie>>>>>????co za paranoja!!!!ja tam jade i mam to gleboko w czterech literach....<br><hr>marcin
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja mysle ze tutaj problem nie tkwi w kościele tylko w małym faszyzującym nacjonaliście jakim jest herr Węgrzyn przekonanym o tym że jest mesjaszem naszych czasów który może robić co chce i jak chce.<br><hr>StrączekKomentatorzy napisał(a):Coś ostatnio kościół zamiast ułatwiać nam wszystkim drogę do niego stawia mury . Strzela fochy i nie wiadomo co jeszcze , jakby wiara była przeznaczona dla moheromanów . No przepraszam , zapomniał wół jak cielęciem był ? To ten , pan , czy ksiądz czy jakkolwiek go nazwać nigdy się nie bawił ? Nie słuchał muzyki ? Całe życie śpiewał w chórze i chodził pod ołtarzem na kolanach ? No proszę ... na woodstock zlikwidowali przystanek Jezus bo wywalili focha na wiare Owsiaka , a niby miłość i tolerancja . Babki i dziadki leją się ze strażą miejską pod siedzibą prezydenta . Kazania to debaty polityczne . To już nie wolno pójść pomodlić się i posłuchać o naukach chrześcijańskich , tylko wywodów politycznych kościoła jako "instytucji narodowej" ? Teraz się za motocyklistów biorą ? To nie wrogowie ich rozpieprzą tylko sami siebie od wewnątrz . <br><hr>PiotrekYZF<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ja sugeruję spotkać się na Jasnej Górze ponownie tylko już bez Pana Wegrzyna. Niech wiara i motocykliści pozostaną obok "polityki".<br><hr>adam
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Straszna lipa!!! Jakikolwiek nie byłby powód, to i tak zostaliśmy podzieleni, a przecież w jedności nasza siła! Teraz bez względu na to, gdzie kto pojedzie to i tak nie będzie to samo! <br><hr>misibela
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A może własnie trzeba pojechac do Cżęstochowy, żeby ten cały Wegrzyn zobaczył, że dyrygować i zarzadzać to sobie moze swoim Rajdem Katyńskim a nie tysiącami motocyklistów. ja tam z kumplami to jeździłem nie dla jakiegoś Wegrzyna, tylko na Janą Górę i dla potkania z tysiącami innych motocyklistów. A jak jeszcze przeczytałem w oświadczeniu oraganizatora że to impreza "wolna od polityki" to chyba kolo przegiął pałkę. Ja i chyba wielu z was w ubiegłym roku słyszało słynne kazanie "wolne od polityki"
Poza tym Częstochowa to chyba trochę bardziej leży centralnie w Polsce niż Gietrzwałd. Ciekawe kto tam pojedzie ze śląska czy podkarpacia. To jednak jest kawałek drogi, a nocować za bardzo tysiącami nie ma gdzie... Ciekawe czy Wegrzyn ze swoim klubem przygotują tam jakieś choćby pole biwakowe?<br><hr>prorok codzienny
Poza tym Częstochowa to chyba trochę bardziej leży centralnie w Polsce niż Gietrzwałd. Ciekawe kto tam pojedzie ze śląska czy podkarpacia. To jednak jest kawałek drogi, a nocować za bardzo tysiącami nie ma gdzie... Ciekawe czy Wegrzyn ze swoim klubem przygotują tam jakieś choćby pole biwakowe?<br><hr>prorok codzienny
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja jadę do Częstochowy. Nie potrzebuję centralnego sterowania, a jak nikogo nie będzie to przynajmniej wpadnę na pierożki do kultowej knajpki Clara Montana;)<br><hr>Zorro
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ten Wiktor jest w ogóle motocyklistą? Jakim prawem ten gościu może decydować gdzie ja mam jechać? Planowałem tą wycieczkę pół roku, trochę Bieszczady itd. Brać motocyklowa jest wielka, wiadomo jeden lubi wypić drugi pozwiedzać. Imprezujemy w sobotę, niedziela dzień święty. Panie i Panowie: spotykamy się jak co roku na Jasnej Górze, tym razem bez pana Węgrzyna.! Proste nieprawdaż ?<br><hr>user2Komentatorzy napisał(a):A ja sugeruję spotkać się na Jasnej Górze ponownie tylko już bez Pana Wegrzyna. Niech wiara i motocykliści pozostaną obok "polityki".<br><hr>adam<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Z załączonego pisma wynika, że Komitet Honorowy, to w połowie nieboszczycy.
TrochÄ™ odstraszajÄ…ce to stowarzyszenie.
<br><hr>Zyga
<br><hr>Zyga
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zawsze sezon zaczynało sie w Częstochowie. To tam wszyscy jechaliśmy i modliliśmy sie przed obrazem a tego nie zabiorą ze sobą . To nie dla Pana W. tam wszyscy jeździliśmy tylko liczyło się miejsce i to się liczy . Ja i tak jadę do Częstochowy liczy się miejsce <br><hr>zzzKomentatorzy napisał(a):Z załączonego pisma wynika, że Komitet Honorowy, to w połowie nieboszczycy.
<br><hr>Zyga<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
OMG, jak czytam to oświadczenie to widzę jakąś sektę i bandę fanatyków... obajwienia, paulini, nieboszczycy w zasiadajacy w komitecie honorowym. Ciarki idą po plecach...<br><hr>Loki
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości