Brak prawa jazdy KAT A wypadek z pijanym pieszym
• Strona 1 z 1
Brak prawa jazdy KAT A wypadek z pijanym pieszym
Witam rok temu miałem wypadek z pijanym pieszym na drodze dwupasmowej rodzielana pasem zieleni , pijany pieszy wybiegł na jazdnie w miejscu nieoznakowanym (gdzie poszla zarowka w latarni droga byla oswietlona lecz pasa zieleni nie bylo widac) wybiegł prosto pod koła mojego motocykla w wyniku wypadku
pijany trafil do szpitala na wiecej niz 7 dni i mial operacja na zalmana nogę ja byłem mocno poobijany dodam,ze nie posiadałem KAT A chciałem sie dowiedzieć co w takim przypadku sie dzieję kto winny wypadku ? itd .
Dodam,że dostałem w drodze sądowej grzywnę za prowadzenie pojazdu bez kategori A 550zł+ koszta sprawy 105zł
pijany trafil do szpitala na wiecej niz 7 dni i mial operacja na zalmana nogę ja byłem mocno poobijany dodam,ze nie posiadałem KAT A chciałem sie dowiedzieć co w takim przypadku sie dzieję kto winny wypadku ? itd .
Dodam,że dostałem w drodze sądowej grzywnę za prowadzenie pojazdu bez kategori A 550zł+ koszta sprawy 105zł
-
filipmoto2010 - Świeżak
sprawcÄ… jest pieszy
ty dostałes grzywnę za jazdę bez wymaganej kategorii
gdybyś miał być uznanym za sprawcę, to zmieniono zarzut
ty dostałes grzywnę za jazdę bez wymaganej kategorii
gdybyś miał być uznanym za sprawcę, to zmieniono zarzut
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
OK dzieki za odp,ale oni rozdzilili jakby wypadek od jazdy bez prawka.
Za jazde bez prawka dostałem grzywne z sadu,a sprawa o wypadek chyba dopiero ma być i chciałem sie dowiedzieć kto moze być winny ?
Za jazde bez prawka dostałem grzywne z sadu,a sprawa o wypadek chyba dopiero ma być i chciałem sie dowiedzieć kto moze być winny ?
-
filipmoto2010 - Świeżak
Nie jestem prawnikiem ale, trzeba bylo pomyslec zanim wsiadles na motocykl. Oficjalnie nie miales prawa poruszac sie po drodze publicznej a jednak poruszales sie i doszlo do wypadku. To taka sama sytuacja jak dwa samochody, jeden wymusza pierwszenstwo na drugim, niestety w tym z pierwszenstwem kierowca nie ma prawa jazdy, mysle, ze raczej jest na straconej pozycji ale moze sie myle.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Tak posiadam kat B kolega,ktory zna brata owego pijanego mowil wlasnie ze srawa zostala umorzona w prokuraturze,ale nie chciało mi sie wierzyć dlatego zapytałem
-
filipmoto2010 - Świeżak
-
filipmoto2010 - Świeżak
No ale co chcesz wiedzieć? Jest tak jak zostało napisane, tym bardziej, że sprawa umorzona w stosunku do Ciebie. Dowiedz się czy ów pijany został oskarżony o spowodowanie wypadku, jeżeli tak to możesz pociągnąć go do odpowiedzialności cywilnej, by dostać odszkodowanie od niego.
pzdr
pzdr
-
ferro - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość