Zobacz wÄ…tek - Kawa zx6r 99' problem z odpaleniem:/
NAS Analytics TAG

Kawa zx6r 99' problem z odpaleniem:/

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Kawa zx6r 99' problem z odpaleniem:/

Postprzez Kandizx6r » 16/3/2012, 16:42

Witam Was Wszystkich jestem tutaj nowy i mam problem z odpaleniem mojej kawy z 99 roku.. najpierw mi nie odpalal i stwierdzilem ze to byl akumulator bo krecil w miare ale nie odpalal, po naladowaniu aku odpalil bez problemu ale po 2 dniach znowu zostatl wyladowany, to byl aku zelowy i stwierdzilem ze jego zywotnosc dobiegla konca wiec dzis kupilem nowy aku firmy L P. podlaczylem go w moto swiatla wszystko swieca a jak wciskam starter to nic sie nie dzieje.. nie wiem co jest grane, potrzebuje rady prosze
Kandizx6r
Świeżak

Postprzez kaboose » 16/3/2012, 17:30

Zupełnie nic sie nie dzieje czy po naciśnięciu startera, czy słychach takie głośne pyknięcie?
W mojej GPZ byo to samo, z tym że słychać było właśnie takie pyknięcie. po zdemontowaniu siedzenia i probie odpalenia zobaczyłem iskre na klemie. Okazało sie że klema zaśniedziała i nie łączyła, przeskrobanie jej wkrętakiem i porządne umocowanie załatwiło sprawę.
Gpz 500s 1993r
kaboose
Świeżak

Postprzez Kandizx6r » 16/3/2012, 17:42

no slychac tylko takie pyk przy naciśnieciu startera, ale mam podłączony alarm w moto i te pyk slychac jak by na tym alarmie.. nie wiem co się dzieje, bo nie możliwe jest to żeby nowy akumulator byl rozładowany. a klem nie sprawdzalem czy sa zaśniedziałe
Kawasaki Zx6r 1999r
Kandizx6r
Świeżak

Postprzez kaboose » 16/3/2012, 18:10

jak aku masz nowe to klema ok ale zobacz jak wyglądają końcówki kabli przy klemach i looknij czy iskry nie widac tak jak u mnie.
a standardowo: bezpieczniki sprawdziłeś?
Gpz 500s 1993r
kaboose
Świeżak

Postprzez Kandizx6r » 16/3/2012, 18:50

koncowki klem sa w porzadku a bezpiecznikow nie sprawdzalem poniewaz nie wiem gdzie sa, to jest moj pierwszy motocykl ktory mam od niecalego miesiaca i wgl sie nie znam na mechanice wiec troche nie dobrze.. ale jutro motocykl jest zabierany do mechanika i wtedy sie dowiem co jest grane mam nadzieje ze nic powaznego

Moja Niunja pojechala dzis Do lekarza wiec miejmy nadizje ze szybko wroci do zdrowia:) ale jak byscie wiedzieli od czego tak sie dzieje to piszczcie, kazda pomoc sie przyda:)
Kandizx6r
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê