Yamaha TZR50
• Strona 1 z 1
Yamaha TZR50
Jestem tu nowy, więc chciał bym przeprosić za ewentualnie głupie pytania.
Od dzieciaka jaram sie motorami. Teraz nadchodzi czas kiedy sam moge dosiadac dwu ślady.
Mieszkam od 5 lat w UK, i zgodnie z t utejszym prawem w wieku 16 lat można zdać na motorower, czym jest yamaha TZR 50.
Limit to 50cc i maksymalnie 50km/h.
Widziałem kilka tych yamah TZR50 w mieście i ich dzwięk powala, niczym kosiarka. Czy po wymianie wydechu bedzie dalej tak samo?
Co mozecie powiedziec o tym motocyklu? Zalezy mi na tym żeby tak tragicznie nie wyło i przybrało bardziej motocyklowy dzwięk.
Czy warto go kupić? Ile kosztuje? Czy kupie jakiś model za 5000zł? Czy poczekać rok i kupić sobie r125?
Od dzieciaka jaram sie motorami. Teraz nadchodzi czas kiedy sam moge dosiadac dwu ślady.
Mieszkam od 5 lat w UK, i zgodnie z t utejszym prawem w wieku 16 lat można zdać na motorower, czym jest yamaha TZR 50.
Limit to 50cc i maksymalnie 50km/h.
Widziałem kilka tych yamah TZR50 w mieście i ich dzwięk powala, niczym kosiarka. Czy po wymianie wydechu bedzie dalej tak samo?
Co mozecie powiedziec o tym motocyklu? Zalezy mi na tym żeby tak tragicznie nie wyło i przybrało bardziej motocyklowy dzwięk.
Czy warto go kupić? Ile kosztuje? Czy kupie jakiś model za 5000zł? Czy poczekać rok i kupić sobie r125?
- anorien
- Świeżak
niestety taki urok 2T. sportowe wydechy zazwyczaj jeszcze bardziej uwydatniają ten dzwięk. a robiebie wieś tuningu wsadzając wydech od 4T pogarsza osiągi, zwieksza spalanie i jest wies tuningiem.
moto jak moto, nic specjalnego ale nie jest to chinczyk ;P wszystko tak jak ma być. warto czy nie warto to twoja kwestia, jak chcesz czym jeździc a mozesz motorowerem, i ten model ci sie podoba to chyba warto. z kolei jak wolałbys moto w teren to logiczne że nie warto
kosztuje tyle ile za niego zapłacisz. mozesz wyrwać starsza od 2000 zł, a mozesz kupic prawie nówke za sporo więcej. szukaj po prostu w swoim przedziale cenowym. i kup. masz ebaya popatrz co za tą kase mozesz kupic. nie skupiaj sie tylko na TZR, masz jeszcze aprilie RS np. czy chcesz czekać to tez twoja decyzja, akurat 125 w 4T mimo fajnieszego dzwieku osiągi ma zblizone do 50 w 2T. wiec moto jedynie bedzie ładniej brzmiało.
moto jak moto, nic specjalnego ale nie jest to chinczyk ;P wszystko tak jak ma być. warto czy nie warto to twoja kwestia, jak chcesz czym jeździc a mozesz motorowerem, i ten model ci sie podoba to chyba warto. z kolei jak wolałbys moto w teren to logiczne że nie warto

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Nie chodzi mi o otrzymanie dzwięku rodem z ducatti 1098. Natomiast chciał bym chociaż troche bardziej przyziemny.
Czyli generalnie nie da rady wstawic jakiegoś tłumika żeby ten dzwięk był normalny?
I czy mocno różni sie wyglądem yamaha r125 i yamaha rt50?
Aprilla rs50, tez wydaje sie calkiem calkiem, natomiast wie moze ktos jak jest z ich gabarytami?
Czyli generalnie nie da rady wstawic jakiegoś tłumika żeby ten dzwięk był normalny?
I czy mocno różni sie wyglądem yamaha r125 i yamaha rt50?
Aprilla rs50, tez wydaje sie calkiem calkiem, natomiast wie moze ktos jak jest z ich gabarytami?
- anorien
- Świeżak
noo nie bardzo, mozna pokusic sie o jakas przeróbke, ale musiał by to robic ktos kto sie zna na tym. wydech w 2T niestety pełni wazną funkcje rezonansową stąd nie mozna dowolnie zmienaic kształtu by zmienic dzwięk
co to w ogóle za pytania ? masz 2 moto i porównujesz wygląd. przecież masz oczy i widzisz
i 2 jest w ogóle yamaha RT50 ?
wszystkie te motorowery 50 sa dosyc małe, dedykowane dla młodzieży, nikt kto ma 190 wzrostu nie bedzie sie czuł na nich wygodnie. podejrzewam że taka granica to 150 cm - 170 cm wzrostu tak optymalnie
co to w ogóle za pytania ? masz 2 moto i porównujesz wygląd. przecież masz oczy i widzisz

wszystkie te motorowery 50 sa dosyc małe, dedykowane dla młodzieży, nikt kto ma 190 wzrostu nie bedzie sie czuł na nich wygodnie. podejrzewam że taka granica to 150 cm - 170 cm wzrostu tak optymalnie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Z głosem w Tzr50 nic nie zrobisz, taki ma i koniec możesz sobie wymieniać wydechy kombinować jak sie da i tak tylko to przytłumisz. Ja mam ten nowszy model Tzr nie wiem czy o nią ci chodzi. Mam Tzr 3 lata już 2 raz stoi u znajomego bo sam nie mam warunków do grzebania przy moto.
- oskar9975
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości