Motocross 250
• Strona 1 z 1
Motocross 250
Witam : ) mam problem chciałbym kupić crossa . mam 20 lat 186 wzrostu i 82 kg . to byłby mój pierwszy motor , zastanawiałem sie nad 250 ale wydaje mi sie ze moze byc za agresywny dla mnie ; )) . czekam na opinie . z góry dziekuje : ))
-
lukaaaszq - Świeżak
'agresywność' sprzętu zależy głównie od tego, czy kupisz 2t czy 4t, dwutakt na pewno będzie trudniejszy do opanowania na pierwszy raz, co nie oznacza, że się nie da
powiedz jaki masz budżet, ktoś Ci poleci jakiś konkretny sprzęt. I pamiętaj że serwis takiego motocykla to nie są tanie rzeczy

CB600 Hornet `05 | http://bikepics.com/members/suchy558/
-
suchy558 - Bywalec
Z crossówek oczywiście najbardziej znane są : Yamaha YZ, Kawasaki KX, Suzuki RM, Honda CRF, no i oczywiście KTM SX
Jeżeli twierdzisz że 250 będzie na początek za mocna to pomyśl, poczytaj i porozglądaj się za Hondą CRF 150 albo KTM SX 150 bo są to pośredniki pomiędzy 125 a 250 

- Kamill #99
- Świeżak
nie słuchaj takich bredni. akurat do CRF częsci są tanie dla przykłady cylinder nowy 700 zł, do kawasaki kxf 1500 zł
aczkolwiek to są wyczynówki i tu nie szuka sie taniości, jak kupujesz sprzet to musisz go regularnie serwisowac i akurat na wyczynówke kasy idzie sporo ;/ na początek jako że jestes jak to nazwałes żółtodziobem nie patrz w strone 250 w 4T ani 450 w 4T
bo po prostu szybko tego nie okiełznasz. polecam zacząc od 125 w 2T lub 250 w 4T. marka jest obojętna - skoro kupujesz w zasadzie nówke - to liczy sie tylko twój gust. wszystkie marki robią maszyny z najwyzszej półki praktycznie przygotowane do zawodów MX, wiec nie ma gorszych i lepszych. na pewno drozszym sprzetem bedzie KTM jako że jest to europejski sprzet.
powiedz jeszcze do czego chcesz uzywać takiego pojazdu. bo mam nadzieje że wiesz że taka crossówka ma prawo bytu tylko na torze crossowym. w lesie męczy i Ciebie i siebie. do tego służą hard enduraki - jak nie chcesz mega wyczynowo jeździc popatrz na nie. dla przykładu np ktm EXC ( pojemnosci jest pełno
) sprzety są nieco słabsze w stosunku do crossówek i oddaja moc bardziej liniowo, lepsze są na lasy, ale na torze też mozna popylać takimi ;D no i mozna na kołach dojechac na tor

powiedz jeszcze do czego chcesz uzywać takiego pojazdu. bo mam nadzieje że wiesz że taka crossówka ma prawo bytu tylko na torze crossowym. w lesie męczy i Ciebie i siebie. do tego służą hard enduraki - jak nie chcesz mega wyczynowo jeździc popatrz na nie. dla przykładu np ktm EXC ( pojemnosci jest pełno

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości