Gdzie dorobić crashpady w NSR?
• Strona 1 z 1
Gdzie dorobić crashpady w NSR?
Siema
Może ktoś dorabiał do swojej NSR (model cats eyes) chrash pady? Zastanawiam się gdzie je przymocować tak, żeby nieuszkodzić ramy, a przy okazji gdzie je mogę kupić? Albo najlepiej by było jakbyście mi powiedzieli gdzie mogę kupić grzybki, resztę sam wykminię, a tak będzie taniej
Na allegro patrzyłęm, niebyło;)
Pozdro
Może ktoś dorabiał do swojej NSR (model cats eyes) chrash pady? Zastanawiam się gdzie je przymocować tak, żeby nieuszkodzić ramy, a przy okazji gdzie je mogę kupić? Albo najlepiej by było jakbyście mi powiedzieli gdzie mogę kupić grzybki, resztę sam wykminię, a tak będzie taniej

Pozdro
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
"żyj tak, że kiedy umrzesz twoim znajomym zrobi sie przykro" | www.201.photobucket.com/albums/aa296/lu ... sterko.jpg
- x_miki_x
- Świeżak
Manhatan kiedyÅ› juz myslalem zeby zrobic takie crashpady w mojej NSR. Zawsze sie balem uszkodzic moto, jednak zanim sie zabralem za crashpady bylo juz za pozno
Moto wypadl mi podczas wyprowadzania i pekla owiewka. Ale nie o to chodzi wiec pisze ci jaki mialem pomysl. Bo kilku badaniach stwierdzilem ze najbardziej wycholone jest srodkowe mocowanie owiewki. To, ktore zaopatrzone jest w dodatkowy uchwyt do mocowania. Trzeba dorobic taki sam uchwyt jednak z twardszej stali i przygotowac w nim mocowanie dla crashpada. Pozniej musialbys pokombinowac zeby wytoczyc albo jakos znalesc odpowiednio dluga srube, ktora zlapiesz crashpada razem z owiewka do tego mocowania.

Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
http://allegro.pl/item193085273_crashpady_odbojniki_chroniace_motocykl.html (otwórz link)
Kawasaki Zx 10R 2004r
-
Lumiere - VIP Åšcigacz.pl
Lumiere napisał(a):porzebuje tylko te walcowate plastiki
Jak na moje gusto to jest teflon, a najtaniej bedzie jak kupisz walek teflonowy i dasz tokarzowi do dorobienia. Wydaje mi sie ze z alu tez mozna to zrobic.
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
Mowisz teflon?Jest nawet na allegro ale jak liczylem tojakos strasznie drogo wychodzi..Sluchaj a na stronie tych gosci jest napisane ze material to delrin,nie wiesz gdzie mozna dostac takie ustronstwo?
Kawasaki Zx 10R 2004r
-
Lumiere - VIP Åšcigacz.pl
Niedawno kupowalem walek z teflonu to za 0,5 metra placilem ok. 50 pln, a jak chcesz z alu to szukaj w skupach zlomu najtaniej wyjdzie
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
w gdansku-chyba techno-servis zostalo mi jakies 30 cm po toczeniu tuleji do wachacza jak postawisz browara to ci oddam 

-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
heheheh widze, że temat odgrzebany
Co do crash'y człowiek był głupi i mało wiedział o życiu
Kupcie na allegro teflon albo ertalon i zanieście do jakiegoś pana Mietka, który ma tokarkę, podajcie wymiary, na jaką śrubę, średnica etc. i wam dotoczy. Wyjdzie zdecydowanie taniej niż w orginale, a sprawność ta sama
Honda poszła i problem zniknął, ciekawe kiedy pojawi się następny...
Oby jak najszybciej 

Co do crash'y człowiek był głupi i mało wiedział o życiu

Kupcie na allegro teflon albo ertalon i zanieście do jakiegoś pana Mietka, który ma tokarkę, podajcie wymiary, na jaką śrubę, średnica etc. i wam dotoczy. Wyjdzie zdecydowanie taniej niż w orginale, a sprawność ta sama

Honda poszła i problem zniknął, ciekawe kiedy pojawi się następny...

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości