Pomozcie!! Moto do 10 tys zl Polska czy zagranica?
• Strona 1 z 1
Pomozcie!! Moto do 10 tys zl Polska czy zagranica?
Czesc wam wszystkim, na wstepie mowie ze jestem nowy dopiero co zalozylem konto
. Jak to wiekszosc ludzi i ja mam problem ze zdecydowaniem sie jakie moto zakupic. moge przeznaczyc 10 tys zl lecz tys chcialbym zachowac na dokupienie ciuchow ;p W tym roku bede obchodzil 21 urodziny prawo jazdy mam od 3 lat na moto jezdze dlugo zaczynajas od wsk po skuterki.. obecnie mam honde cg 125 ktora chcialbym zamienic na wieksza pojemnosc, chodzi o 600 ccm. Na 125 ccm przejezdzilem juz 4 lata wiec ciagnie mnie do czegos nowego. I w tym momencie prosze was o pomoc i doradzenie w sprawach przyspieszenia utrzymania usterek i spalania, jesli chodzi o spalanie wiadomo ile wlejesz tyle spali ale w przyblizeniu
mam pare typow najwiekszym faworytem moim jest hornet N mysle tez nad suzuki SV z owiewka a moze fazer? Czy sport jest dopuszczalny dla mnie? gsx lub cbr ? I jeszcze jedno kupowac w Polsce czy jak mam mozliwosc sciagac z zagranicy? prosze o pomoc bez docinek i wysmiewania wkoncu mamy wspolna pasje ;D pozdrawiam 

-
Dyz!o91 - Świeżak
Przyspieszeniem i spalaniem nie zaprzątaj sobie głowy, jakichś ogromnych ilości to one nie spalają, przyspieszają w mniej niż 5 sekund, to szczegół. Za hornetem, SV i fazerem mógłbyś się rozglądać, sport nie byłby najlepszym pomysłem. Jak masz możliwość, to warto byłoby rozejrzeć się za granicą (Belgia, Niemcy).
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
SV typowy do miasta pozycja, mocny juz od dołu. Jego piec puka w turystycznym DL650 V-Stromie.
Bandit ma wiecej okrzesania w oddawaniu mocy, mocniejszy i chyba cięższy ale też stabilny przy wyższych prędkościach. Jezeli chodzi o brzmienie to na dobrym kominie SV bije Bandziora .
FAzer w tym zestawieniu jest najmocniejszy i najszybszy. Do tego dodaje jedne z lepszych w tej klasie hamulców oraz nowoczesny wygląd.
Bandit ma wiecej okrzesania w oddawaniu mocy, mocniejszy i chyba cięższy ale też stabilny przy wyższych prędkościach. Jezeli chodzi o brzmienie to na dobrym kominie SV bije Bandziora .
FAzer w tym zestawieniu jest najmocniejszy i najszybszy. Do tego dodaje jedne z lepszych w tej klasie hamulców oraz nowoczesny wygląd.
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
Z przyspieszenie moze zapytalem bez sensu ale o spalanie pytam bo slyszalem ze hornet lubi stacje benzynowa ze ma spalanie okolo 8-9 litrow..?Walenty napisał(a):Przyspieszeniem i spalaniem nie zaprzątaj sobie głowy, jakichś ogromnych ilości to one nie spalają, przyspieszają w mniej niż 5 sekund, to szczegół.
Skidmarks- na bandziorze mialem okazje jechac popularny moto ale szczerze jakos nie przemawia do mnie, a to ze SV z dobrym koinem bije bandziora zauwazylem wlasnie w moim miescie

Prawdopodobnie bedzie to moto sprowadzony.
-
Dyz!o91 - Świeżak
Pamiętaj też że średnie ceny motocykli za granicą są nieco wyższe niż w Polsce. Nie mówię tu o Anglii, ale tam często zdarza się rdza itp. Tu masz niemiecką stronę z aukcjami: http://autoscout24.de (otwórz link)
- Korin
- Świeżak
Hornet pierwszy miał piec od CBR F2 ja takową miałem nie ciągła więcej niż 6-7 bo bym zauważył. Na zbiorniku pełnym do rezerwy (czyli przerywania i przełączenia kranika na rezerwe) robiła ponad 200 km i bez pilnowania jak się jedzie . Zbiornik 16 litrowy rezerwa miała z 2 litry
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
Korin - zaniepokoiles mnie bo mozliwosc mam wlasnie z Anglii ;/
Dlugo sie zastanawialem czy chce moto czy samochod stawiam jednak na moto bo samochod uzytkuje mojej mamy
ale szczerze decyzja mega trudna
chcialoby sie miec wszystko;) jeszcze slyszalem ze suzuki lubia duzo oleju pozerac prawda to bo szczerze jestem nastawiony na SV i Hornet
Jeszcze zapytam o ciuchy glownie bede po miescie jezdzil ewentualnie wyjazd za miasto do 30-40 km lepiej kombinezon dwuczesciowy ze skory czy moze material?
Dlugo sie zastanawialem czy chce moto czy samochod stawiam jednak na moto bo samochod uzytkuje mojej mamy

Jeszcze zapytam o ciuchy glownie bede po miescie jezdzil ewentualnie wyjazd za miasto do 30-40 km lepiej kombinezon dwuczesciowy ze skory czy moze material?
-
Dyz!o91 - Świeżak
Motocykle z UK nie są złe, jest wilgoć, ale będziesz widzieć, co bierzesz. O braniu oleju nic nie słyszałem, nie potwierdzę. Jak głównie miasto, to lepiej coś tekstylnego.
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
Zgadzam się że możesz znaleźć dobry egzemplarz, jednak musisz brać pod uwagę jazdę całoroczną a co za tym idzie duże przebiegi, zwróć uwagę czy motocykl nie stał pod chmurką bo to prowadzi do korozji. No i teoretycznie powinieneś doliczyć koszt wymiany lampy po sprowadzeniu motocykla do Polski ale z tym jakoś sobie ludzie radzą i rejestrują 

- Korin
- Świeżak
Myślę że w kilka miesięcy nic się nie zmieniło ale pewności nie mam:http://forum.scigacz.pl/about67784.html (otwórz link)
- Korin
- Świeżak
A czy sama szybka zda egzamin zamiast owiewki? wiadomo nie zastapi jej ale Hornet z owiewka juz mi sie nie podoba tak jak bez niej ?
Jeszcze przypomnialo mi sie o kawie er6 co myslicie na temat tej kawy? Sa awaryjne? czy w tych rocznikach to juz cholerny mit ?
Jeszcze przypomnialo mi sie o kawie er6 co myslicie na temat tej kawy? Sa awaryjne? czy w tych rocznikach to juz cholerny mit ?
-
Dyz!o91 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości