jaki cross ?
• Strona 1 z 1
jaki cross ?
Witam
Na wiosne kupuje cross'a, już zacząłem czegoś szukać i chciałem was zapytać o zdanie.
Mam 12 lat, waże ok. 50kg i wzrost 150cm +/-.
Aktualnie posiadam Quada 200cc (19 KM), którym jeżdżę w terenie. Wcześniej miałem skutera yamahe axis.
Motor będe używał do jazdy w terenie. Mam do wydania 5000zł.
Myślałem o: honda cr 85, yamaha yz 85 lub ktm sx 85.
Na wiosne kupuje cross'a, już zacząłem czegoś szukać i chciałem was zapytać o zdanie.
Mam 12 lat, waże ok. 50kg i wzrost 150cm +/-.
Aktualnie posiadam Quada 200cc (19 KM), którym jeżdżę w terenie. Wcześniej miałem skutera yamahe axis.
Motor będe używał do jazdy w terenie. Mam do wydania 5000zł.
Myślałem o: honda cr 85, yamaha yz 85 lub ktm sx 85.
- delsonnnnnnn
- Świeżak
Myślisz o dybrych moto na swój wiek akurat dla cb ale musisz wiedzieć zeby utrzymac takie moto musisz miec 1000zł + co roku na remonty te moto szybko potrzebuja nowych czesci.
- Fantas3k
- Bywalec
dla ciebie odpowiednia będzie yamaha dt50
do fulla czyli cr kx itp musisz miec sporo pieniędzy na utrzymanie oraz często co sezonowe remonty
w dt praktycznie zmieniasz olej i latasz spokojnie jest troche słabsza ale jak na 1 moto w teren spokojnie wstarczy
do fulla czyli cr kx itp musisz miec sporo pieniędzy na utrzymanie oraz często co sezonowe remonty
w dt praktycznie zmieniasz olej i latasz spokojnie jest troche słabsza ale jak na 1 moto w teren spokojnie wstarczy
- barek253
- Mieszkaniec forum
Przy jego wzroście nie da rady na DT na terenowych oponach (koła 19 i 17 cali bodajże)
CB600 Hornet `05 | http://bikepics.com/members/suchy558/
-
suchy558 - Bywalec
dt oryginalnie ma koła 18 i 21 cali na dt jezdziłem jak byłem w podstawowce (a jakis bardzo wysoki nie jestem) czyli jak sie chce to mozna nawet przy małym wzroscie
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
spoko taka 85ka sie nada na 1 moto. kwestia tylko czy ma być na małych kołach czy na duzych ;P najlepiej było by sie przymierzyć i samemu ocenić
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
- Fantas3k
- Bywalec
i nie raz ten co ma kasę bda tak jak ten bez kasy, więc tu nie ma znaczenia, i ja nie na wszystko mam zawsze kasę, dla tego zbieram, odkładam i czekam czasami miesiącami aby konkretną częśc kupic
więc tu raczej chodzi o podejscie do sprzętu, zabawy, serwisu

więc tu raczej chodzi o podejscie do sprzętu, zabawy, serwisu
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
witam
Motocykle klasy YZ (i inne cross), to typowo wyczynowe pojazdy. taka 85 w standardzie ma 27-28kM i przy wadze motorku i Twojej, to możesz w zawodach MP młodzików startowac.
Trzeba się liczyć z tym, że w przypadku crossówki, wydatki serwisowe obowiązkowe!!!
"Crossem" nie da się też "spacerować" po lesie. tak naprawdę, to motocykl służy tylko do jazdy na torze ("start" odkręcasz gaz - meta zamykasz).
Lepszym wyborem byłoby jakieś mniejsze enduro (H MT5 lub nawet dorosły trial 1.25.
w wieku 12lat warto jeszcze "dodatkowo" poradzić się ... Rodziców i wspólnie coś wymyślić.
...co do rozmiaru Yz85 na dużych (standard) nie pomniejszonych kołach będzie raczej ok.
Można na pół roku troszke obniżyc zawieszenia.
Pozdrowienia
Sumomoto
Motocykle klasy YZ (i inne cross), to typowo wyczynowe pojazdy. taka 85 w standardzie ma 27-28kM i przy wadze motorku i Twojej, to możesz w zawodach MP młodzików startowac.
Trzeba się liczyć z tym, że w przypadku crossówki, wydatki serwisowe obowiązkowe!!!
"Crossem" nie da się też "spacerować" po lesie. tak naprawdę, to motocykl służy tylko do jazdy na torze ("start" odkręcasz gaz - meta zamykasz).
Lepszym wyborem byłoby jakieś mniejsze enduro (H MT5 lub nawet dorosły trial 1.25.
w wieku 12lat warto jeszcze "dodatkowo" poradzić się ... Rodziców i wspólnie coś wymyślić.
...co do rozmiaru Yz85 na dużych (standard) nie pomniejszonych kołach będzie raczej ok.
Można na pół roku troszke obniżyc zawieszenia.
Pozdrowienia
Sumomoto
-
Sumomoto - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości