Wymiana opon motocyklowych Warszawa
• Strona 1 z 1
Wymiana opon motocyklowych Warszawa
Witam
Chcialbym poprosic o podanie sprawdzonej wulkanizacji motocyklowej w Warszawie. Chcialbym zakupic opony w rozsadnej cenie i odrazu je tam przelozyc.
A tak na marginesie, co polecacie z nizej podanych opon (glownie na miasto, gsxr) :
Michelin pilot road 3
Dunlop road smart 2 (nowosc jakas)
Metzeler z8
Nie sposob teraz zakupic opon z data produkcji 2012 czy koncowka 2011, czy smialo mozna brac gumy np z poczatku zeszlego roku??
Dzieki
Chcialbym poprosic o podanie sprawdzonej wulkanizacji motocyklowej w Warszawie. Chcialbym zakupic opony w rozsadnej cenie i odrazu je tam przelozyc.
A tak na marginesie, co polecacie z nizej podanych opon (glownie na miasto, gsxr) :
Michelin pilot road 3
Dunlop road smart 2 (nowosc jakas)
Metzeler z8
Nie sposob teraz zakupic opon z data produkcji 2012 czy koncowka 2011, czy smialo mozna brac gumy np z poczatku zeszlego roku??
Dzieki
- kozlos
- Świeżak
opony Michelin mają gwarancję 5 lat, czyli przez pięć lat mają mieć te same właściwości. Śmiało do 2 lat od daty produkcji możesz kupować, no chyba że masz zamiar jeździć na jednych przez 5 lat, to kupuj prosto z pieca
- crosslive
- Świeżak
Jest takie coś jak opcja edytuj, więc polecam z niej korzystać o ile nie chcesz dostać ostrzeżenia.
how low can you go? | www.pajacyk.pl
-
k9aro3l - Stały bywalec
Zamiast pilot road 3 lepiej jest chyba wziąć pilot road 2. Jakby nie patrzeć to sąsprawdzone laczki. Jak dobrze pogooglasz to znajdziesz trochę negatywnych opinii o PR3. Widziałem na jakimś zagranicznym forum przypadek gdzie gościowi opona po prostu pękła/poszarpała się. Poza tym ludzie piszą że na PR 2 mieli lepsze czycucie motocykla niż po przejściu na PR 3.
Zastanawiające jest teżto dlaczego pilot road 2 są droższe od nowszych i niby lepszych pilot road 3. Nie mówię o cenach z allegro tylko o polskim dystrybutorze.
Zastanawiające jest teżto dlaczego pilot road 2 są droższe od nowszych i niby lepszych pilot road 3. Nie mówię o cenach z allegro tylko o polskim dystrybutorze.
-
tomek_gda - Świeżak
Dzieki za odpowiedzi.
Crosslive, a wiesz jak cenowo wyglada przerzucenie gum ??
Kiedys wymienialem opony w pewnym malym warsztacie i przyznam, ze dosc ostro porysowali mi felge ;/ dlatego teraz chcialbym tego uniknac.
Co do samych opon zastanawiam sie powaznie nad ROADSMART 2 - nowa opona, ale w tescie przebily PR3.
Link do testu :
http://www.motocykl-online.pl/artykuly/ ... oadsmart-2
Crosslive, a wiesz jak cenowo wyglada przerzucenie gum ??
Kiedys wymienialem opony w pewnym malym warsztacie i przyznam, ze dosc ostro porysowali mi felge ;/ dlatego teraz chcialbym tego uniknac.
Co do samych opon zastanawiam sie powaznie nad ROADSMART 2 - nowa opona, ale w tescie przebily PR3.
Link do testu :
http://www.motocykl-online.pl/artykuly/ ... oadsmart-2
- kozlos
- Świeżak
Kawałek od W-wy ale może warto :
http://allegro.pl/opona-motocyklowa-mic ... 50715.html
http://allegro.pl/opona-motocyklowa-mic ... 50715.html
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Ja zmieniam tu http://wulkanizacja.com.pl/ i nie narzekam. Fakt, najtaniej nie jest, ale w końcu ile razy w sezonie zmieniasz gumy?
pzdr
pzdr
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
Koszt wymiany i wyważenia opony motocyklowej zależy od tego czy przyjeżdżasz motocyklem czy z samym kołem.
Wymiana standardowej opony 16,17,18 " z wyważeniem to koszt około 20-40PLN (koło zdjęte z motocykla)
Drożej jest w przypadku opon z dętkami oraz z musem.
Wymiana standardowej opony 16,17,18 " z wyważeniem to koszt około 20-40PLN (koło zdjęte z motocykla)
Drożej jest w przypadku opon z dętkami oraz z musem.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Miczab tak wlasnie zastanawiam sie nad wskazana przez Ciebie wulkanizacja - mam calkiem blisko. Twierdzisz, ze smialo mozna tam zmieniac opony, bez obawy o uszkodzenie felgi, zle zamontowanie zaciskow etc itp ??
Powiedzcie mi o co chodzi z ta optymalizacja, bo albo totalnie nie moge skojarzyc, albo po prostu nie kumam.
Powiedzcie mi o co chodzi z ta optymalizacja, bo albo totalnie nie moge skojarzyc, albo po prostu nie kumam.
- kozlos
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości