Ruch Jednym Śladem
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Ruch Jednym Śladem
Hej!
Zakładam ruch, którego celem jest przejęcie w sposób demokratyczny i zgodny z Konstytucją RP władzy. Pierwotnie będzie to ruch, potem stowarzyszenie i pewnie formalnie partia, żeby mieć możność uczestniczenia biernego (czyli być wybieranym) w wyborach.
Założenia i przesłanki:
"Nie palcie komitetów. Zakładajcie własne." (Jacek Kuroń) - czyli zamiast się buntować przeciw obecnym rządzącym i ich przedstawicielom należy tworzyć własne struktury.
Życie publiczne jest jak ruch drogowy: wymaga zdrowego rozsądku i odpowiedzialności za własne czyny
Cel główny: przedstawieciele RJS obejmują władzę ustawodawczą i wykonawczą aby zmienić obecny prawny i faktyczny stan życia w Polsce.
Cele pośrednie (skupione na "ruchu drogowym, ale to tylko przykład):
uproszczenie lub usunięcie istniejących przepisów aby o wydawaniu pieniędzy decydował ich posiadacz a nie rząd
wydawanie środków na drogi.... na drogi a nie inne potrzeby, bo innych potrzeb jest wiele więc drogi mogą nigdy nie powstać. Podobnie środki na zdrowie powinny być wydane na zdrowie a nie urzędników. Środki na ubezpieczenia w co najmniej 90 procentach powinny iść bezpośrednio ubezpieczenia a nie budynki ZUS a tym że ZUS nie musi istnieć.
modyfikacja przepisów, w tym przepisów ruchu drogowego, i jednocześnie powodują, że przekroczenie tych przepisów jest nieuchronnie i szybko karane
przedstawiciele RJS są porządnymi ludźmi, nieporządni są usuwani
Do pracy społecznej (czyli bez wynagrodzenia) potrzebuję zainteresowanych prawników, informatyków i lokalnych krzewicieli tej idei. Panów i panie.
Krok pierwszy to zarejestrowanie stowarzyszenia.
i to na razie tyle
Wkrótce ruszy strona www, na razie proszę o emaile na rjs@rjs.org.pl lub info tu na forum.
Zakładam ruch, którego celem jest przejęcie w sposób demokratyczny i zgodny z Konstytucją RP władzy. Pierwotnie będzie to ruch, potem stowarzyszenie i pewnie formalnie partia, żeby mieć możność uczestniczenia biernego (czyli być wybieranym) w wyborach.
Założenia i przesłanki:
"Nie palcie komitetów. Zakładajcie własne." (Jacek Kuroń) - czyli zamiast się buntować przeciw obecnym rządzącym i ich przedstawicielom należy tworzyć własne struktury.
Życie publiczne jest jak ruch drogowy: wymaga zdrowego rozsądku i odpowiedzialności za własne czyny
Cel główny: przedstawieciele RJS obejmują władzę ustawodawczą i wykonawczą aby zmienić obecny prawny i faktyczny stan życia w Polsce.
Cele pośrednie (skupione na "ruchu drogowym, ale to tylko przykład):
uproszczenie lub usunięcie istniejących przepisów aby o wydawaniu pieniędzy decydował ich posiadacz a nie rząd
wydawanie środków na drogi.... na drogi a nie inne potrzeby, bo innych potrzeb jest wiele więc drogi mogą nigdy nie powstać. Podobnie środki na zdrowie powinny być wydane na zdrowie a nie urzędników. Środki na ubezpieczenia w co najmniej 90 procentach powinny iść bezpośrednio ubezpieczenia a nie budynki ZUS a tym że ZUS nie musi istnieć.
modyfikacja przepisów, w tym przepisów ruchu drogowego, i jednocześnie powodują, że przekroczenie tych przepisów jest nieuchronnie i szybko karane
Do pracy społecznej (czyli bez wynagrodzenia) potrzebuję zainteresowanych prawników, informatyków i lokalnych krzewicieli tej idei. Panów i panie.
Krok pierwszy to zarejestrowanie stowarzyszenia.
i to na razie tyle
Wkrótce ruszy strona www, na razie proszę o emaile na rjs@rjs.org.pl lub info tu na forum.
- Wojciech_Moto
- Świeżak
Re: Ruch Jednym Śladem
Wojciech_Moto napisał(a):Hej!
...
...idz leoiej chopie zobacz czy nakarmiles dzis psa
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
to ja też zakładam partię KDL sqadu jak na mnie zagłosujecie to obiecuję że każdy będzie miał koksu dziwek i laserów ile tylko zapragnie*
Szpicera mianuję komendantem melanżu a resztę starej ekipy swoimi ministrami którzy będą mi uprzyjemniali czas.
I HAWAJSKA DLA WSZYSTKICH!!!!!!!!!!!!!!!!!!
*-ilość przysługujących świadczeń zależna od tego ile pieniędzy przeleje dany obywatel na konto partii.
Szpicera mianuję komendantem melanżu a resztę starej ekipy swoimi ministrami którzy będą mi uprzyjemniali czas.
I HAWAJSKA DLA WSZYSTKICH!!!!!!!!!!!!!!!!!!
*-ilość przysługujących świadczeń zależna od tego ile pieniędzy przeleje dany obywatel na konto partii.
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
C-bool - polecam Żeromskiego, który opisuje gdy ktoś - szukając chętnych do podróży do Ameryki - dał odpowiednie ogłoszenie i odezwał się dżentelmen mówiąc, że on się do Ameryki nie wybiera i jemu też zabrania.
zxer nie rozumiesz chyba kto to jest porządny człowiek albo nie odczuwasz potrzeby usuwania nieporządnych, więc dziś zamiast pohałasować tłumikiem na osiedlu albo trąbką na meczu zbudowałeś jakże nośne zdanie o karmieniu psa.
madcap - przykładowo - jak ktoś zamyka tor w Lublinie (i to w TAKI sposób) to chodzi o to, by radnym, burmistrzem, posłem był ktoś kto ma w głowie coś innego niż swoją karierę i karierę swojej rodziny w ramach stanowiska.
melvin - nie sądzę bym kiedykolwiek skorzystał z toru w Lublinie choćby nadal tam był. Natomiast sądzę, że akurat motocykliści mogą wejść do różnych władz i stworzyć np. tyle torów w Polsce, żeby najdalej mieć do toru np. 2 godziny dojazdu (zgodnie z przepisami).
Tak więc twój wpis może rozbawi chłopców w gimnazjum ale nic ponad to.
zxer nie rozumiesz chyba kto to jest porządny człowiek albo nie odczuwasz potrzeby usuwania nieporządnych, więc dziś zamiast pohałasować tłumikiem na osiedlu albo trąbką na meczu zbudowałeś jakże nośne zdanie o karmieniu psa.
madcap - przykładowo - jak ktoś zamyka tor w Lublinie (i to w TAKI sposób) to chodzi o to, by radnym, burmistrzem, posłem był ktoś kto ma w głowie coś innego niż swoją karierę i karierę swojej rodziny w ramach stanowiska.
melvin - nie sądzę bym kiedykolwiek skorzystał z toru w Lublinie choćby nadal tam był. Natomiast sądzę, że akurat motocykliści mogą wejść do różnych władz i stworzyć np. tyle torów w Polsce, żeby najdalej mieć do toru np. 2 godziny dojazdu (zgodnie z przepisami).
Tak więc twój wpis może rozbawi chłopców w gimnazjum ale nic ponad to.
- Wojciech_Moto
- Świeżak
Wojtku jak chcesz zaostrzenia przepisow o ruchu drogowym do zapisz sie do PO, PiS czy jakies innej smieciarskiej grupy. Oni z powodzeniem zaaprobuja twoje pomysly jak naprzyklad: ograniczenie pojazdow do 100km/h, czy kamery w kazdym pojezdzie.
Rzucasz haslami "porzadny czlowiek" bez kontekstu...kto to jest qzwa "porzadny czlowiek" ?
Rzucasz haslami "porzadny czlowiek" bez kontekstu...kto to jest qzwa "porzadny czlowiek" ?
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
zxer napisał(a):Wojtku jak chcesz zaostrzenia przepisow o ruchu drogowym do zapisz sie do PO, PiS czy jakies innej smieciarskiej grupy. Oni z powodzeniem zaaprobuja twoje pomysly jak naprzyklad: ograniczenie pojazdow do 100km/h, czy kamery w kazdym pojezdzie.
napisałem "modyfikacja przepisów, w tym przepisów ruchu drogowego, i jednocześnie powodują, że przekroczenie tych przepisów jest nieuchronnie i szybko karane"
Gdzie tu widzisz postulat zaostrzenia przepisów? Jest owszem zaostrzenie, ale w drugiej kolejności po MODYFIKACJI przepisów, i chodzi o zaostrzenie egzekwowania.
Myślisz, że wpadnę na pomysł wprowadzenia 30 km/h w mieście? Nie, ale pewnie będę naciskał, żeby pajaca jadącego nawet 50 czy 60 w strefie zamieszkania ukarać mandatem.
Po co te teksty o śmieciarskiej grupie, tej czy innej? Chcesz coś zmienić to może zaangażuj się w to co proponuję. Działałem lokalnie (zarząd wspólnoty w której mieszkałem, starostwo grupy na studiach itp.), widzę jakie są wymagania dla np. kierowania skuterem 125cm3 w Polsce i np. na południu Europy. Jeśli bym widział korzystne działanie "śmieciowych grup" to bym nie sugerował nowego ruchu, tylko przystąpił do koryta.
Nie wiesz kto to jest porządny człowiek? Może wystarczy, że to nie ci, o których myślisz "nieporządni" albo "śmieciowi". Według mnie zdrowy rozsądek wystarczy żeby określić czy ktoś jest porządny czy nieporządny, to się wynosi z domu w ramach kindersztuby.
- Wojciech_Moto
- Świeżak
grunder napisał(a):A tak na marginesie, w PL jazda między samochodami w korku, w mieście na światłach grozi mandatem. Czy tak jest całej UE?
Za granicą to pytam miejscowych czy można to czy tamto. Czym innym bowiem jest przepis a czym innym wyciąganie konsekwencji za jego nieprzestrzeganie.
Nie znam nikogo kto by dostał mandat za samą taką jazdę, chyba że wcześniej coś przeskrobał większego i po prostu dołożyli mu tę jazdę. Ale może być np. wyprzedzanie ukarane mandatem, omijanie już niekoniecznie, podobnie przejechanie linii ciągłej, czego trudno uniknąć. Poza tym warto powołać się na znikomą szkodliwość czynu i nie przyjąć. Sąd nie powinien podciągnąć tego pod wybryk chuligański, który "skasuje" z innego paragrafu.
- Wojciech_Moto
- Świeżak
C-bool napisał(a):Oj Panie Wojciechu, ciężko u Pana z czytaniem, szczególnie regulaminu forum.
A konkretnie co, hm, lekko, przeczytałem w regulaminie?
Ale konkretnie, a nie "OJ" itp.
- Wojciech_Moto
- Świeżak
Boshi napisał(a):Duble post.
Zdwajanie postów to zwykle jest pisanie poprawionego postu pod wcześniejszym, ale jeśli oznacza to także dwa posty będące odpowiedzią na dwa różne posty to ok, będę je sklejał. Utrudni to jednak odpowiedź jednej z osób na taki sklejony post, bo będzie musiał wyciąć niepotrzebny kawałek. Mnie jest obojętne, ale przynajmniej wytrącę argument, że biję murzynów.
- Wojciech_Moto
- Świeżak
CzesterTX napisał(a):Nie ten level.
I tu zagwozdka - level, ale czyj? Czy chłopców, którzy poczynili kilka wpisów w temacie dotyczącym nowego ruchu mogącego reprezentować zdrowy rozsądek i - m.in. - oczekiwania motocyklistów, czy level (choć bardziej należałoby użyć słowa "naiwność") proponującego poparcie takiego ruchu na forum, gdzie co chwila są oburzenia na takie czy inne działania władz.
madcap napisał(a):ale o soo choosi?
Rozumiem, że nie masz nic konstruktywnego do wyrażenia, rozumiem, że zamiast tego uznałeś, że będziesz - w swoim mniemaniu - prześmiewczy powtarzając "o soo choosi/o so chosi". Jak będziesz miał coś do powiedzenia to powiedz, tymczasem daruj sobie, bo takie zachowanie nikogo na dłuższy czas nie bawi. Nie mówili ci tego w szkole/pracy?
komarcc napisał(a):No właśnie, tak do końca to nie wiadomo o co chodzi.
A o co chodzi osobom które wyrażają oburzenie przed planami UE ograniczenia prędkości w miastach do 30 km/h?
Pragmatyzm podpowiada mi, że jak ktoś - wiedząc, że jeżdżę moto - mnie zapyta, czy bać się buntu motocyklistów jak się zamknie im tor, dowali zakaz wjazdu na rynek, most, ulicę, osiedle albo jak ogólnie się zrobi z nich winnych wszystkiego to powiem mu, że może śmiało sobie po motocyklistach jeździć, bo to głównie chłopcy, którzy się wyładowują na forach, ale poza nic nie wnoszącymi - i na maksa podkreślającymi ich luz i indywidualność - wpisami na forum i pohałasowaniu motocyklem nie są w stanie nic sensownego zrobić.
Wyprzedzając sugestię naruszenia praw osobistych informuję, że piszę to na podstawie obecnych tu wpisów a, ponieważ każdy posługuje się pseudonimem, ustalenie rzeczywistych personaliów jest znacząco trudne to nie obrażam osoby jako takiej. Oczywiście nie odbieram tym samym prawa osób do używania tych pseudonimów.
Mam nadzieję, że zostanie także prawidłowo odczytane moje sformułowanie "chłopcy", które to sformułowanie dotyczy wpisów a nie osób.
- Wojciech_Moto
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2