wstawienie silnika 125 do suzuki ts 70?
• Strona 1 z 1
wstawienie silnika 125 do suzuki ts 70?
Witam mam suzuki ts 70(było 50 ale kupiłem cylinder 70). Doszedłem do wniosku że trochę już słaba na 70-tka i wpadłem na pomysł żeby wstawić silnik od jakiegoś crossa 125(ktm exc, ktm sx,yz).Co myślicie o tym,ponieważ nie mam 8 tyś żeby kupić ktm exc 125.Co oprócz silnika musiałbym kupić.Jaki byłby ok. tej przeróbki koszt? Pozdrawiam 

- gtcwojtek
- Świeżak
do silnika musiał byś kupić gaźnik, zapłon,tłumik ale wątpię żeby odbyło się bez przerabiania ramy, dodatkowo wątpię żeby podzespoły były przygotowane na taką moc i przeciążenia co może skutkować np. rozerwanym kołem, dodatkowo zawieszenie jest dużo gorsze niż w typowym crossie. koszt takiej zabawy pewnie przekroczył by koszt kupna motoru z roku ok 2000 ale jak dalej chcesz sie w to bawić powodzenia
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
to zależy od wielu czynników ale głównie patrzy się na mth w przeciągu lat trwałość silników zmieniła się, w zależności od pojemności też jest inaczej, od specyfiki jazdy, czy to hard enduro czy cross... ale dla 2t 125 przyjmuje się żeby zerknąć do tłoka po 30 mth i ocenić luzy itd... (dużo osób mówi że wytrzymuje 40 mth)
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
ja bym nie bawił sie w takie przeróbki
rama z TS to syf w porównaniu z rama z crossówki, nie jest przystosowana na wiekszą moc, na pewno ma jakiś zapas ale dłuzsza eksploatacja moze skonczyc sie pęknietą ramą. 2 sprawa silnik do EXC SX itp kosztuje sporo. jak dla mnie bardziej opłacało by sie sprzedać TS, dołozyc ta kase którą bys przeznaczył na przeróbke i kupił bym gotowy sprzęt do jazdy 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości