co myslicie o tej hondzie
• Strona 1 z 1
co myslicie o tej hondzie
Witam wszystkich na forum , mam na imie Piotrek i jestem nowym uzytkownikiem . zarejestrowalem sie na forum , poniewaz w ubieglym roku zrobilem prawo jazdy na A i zamierzam kupic motocykl a mianowicie chcialbym was prosic o ocene pewnej hondy z allegro .
http://allegro.pl/honda-cb-600-s-hornet ... 72973.html
Widac , ze jest w bardzo dobrym stanie , kolega z innego forum powiedzial , ze 3 lata temu kupowal inna od teho handlarza i wszystko bylo w porzadku . z tego co sie dowiedzialem moto jest bezwypadkowe lecz byla malowana czasza gdyz podobno byla przerysowana oraz opona przednia i prawdopodobnie olej sa do wymiany . Akumulator jest jeszcze od nowosci . Jak myslicie warto zapinac przyczepke i jechac po nia 500km?? z fgory dzieki za wszystkie odpowiedzi .
http://allegro.pl/honda-cb-600-s-hornet ... 72973.html
Widac , ze jest w bardzo dobrym stanie , kolega z innego forum powiedzial , ze 3 lata temu kupowal inna od teho handlarza i wszystko bylo w porzadku . z tego co sie dowiedzialem moto jest bezwypadkowe lecz byla malowana czasza gdyz podobno byla przerysowana oraz opona przednia i prawdopodobnie olej sa do wymiany . Akumulator jest jeszcze od nowosci . Jak myslicie warto zapinac przyczepke i jechac po nia 500km?? z fgory dzieki za wszystkie odpowiedzi .
Ostatnio edytowano 5/2/2012, 12:47 przez piotrek1255, łącznie edytowano 1 raz
- piotrek1255
- Świeżak
jakies tam przygody miała patrz na chłodnice drugie zdj,do reszty sie przyznał handler.pytanie co jeszcze.ze zdj wiecej nie wywnioskujesz.jak na ten rocznik wyglada zajefajnie w ch***....ja generalnie bym sie nie odważył jehać 500km.chyba ze masz po drodze jeszcze ze dwie szt...handlarze takie cuda mówią ,ze szok.popytaj na forum czy tam ktoś nie mieszka w pobliżu.pozdr
ziolo
- marcinziel2
- Świeżak
jak dla mnie przebieg jest kręcony, 9 tys w 10letnim motocyklu? Przecież tyle niektórzy robią w jeden sezon...
No chyba że sprzedający ma jakieś dowody na to że przebieg nie był kręcony to wtedy bym może i uwierzył.
No chyba że sprzedający ma jakieś dowody na to że przebieg nie był kręcony to wtedy bym może i uwierzył.
-
k9aro3l - Stały bywalec
ksiazke serwisowa spzredajacy mi wyslal i dwa wpisy przy przebiegu okolo 4 i drugi okolo 8 tys w 2011 do niej (mowil ze w belgi dlugo stala u wlasciciela) ale wiadomo kazda ksiazke mozna podrobic , dodatkowe zdjecia motocykla tez w szczegolnosci jego mankamenty czyli jakies tam ryski czy odpryski lakieru albo zasniedziale srubki.. wiadomo nie nowy moto . prawdopodobnie tez prawe lusterko wymienil bo w komentarzach na allegro znalazlem , ze kupywal , i kolega ma chyba racje ze blok byl malowany bo wyslal mi zdjecie z bliska tego bloku i widac ze mogl byc malowany takze juz sam nie wiem czy oplaca sie jechac po ta honde..
- piotrek1255
- Świeżak
jak z anglii to podobno może być oropiały blok,lagi itp tym bym sie nie przejmował-stan tech i względna bezwypadkowośc-tu jest wilk pogrzebany.....tego sie nie dowiesz ze zdj ani UST sprzedawcy.taka jest prawda
ziolo
- marcinziel2
- Świeżak
Dałeko trochę stoi od Ciebie ten hornet i głównie dlatego bym sobie darował jego zakup. Książkę serwisową podrabiają za grosze.
Poza tym tak jak chłopaki napisali - jest tu trochę wątpliwości. Szukasz moto, które ma 10 lat także możesz się spodziewać pewnych niedociągnięć. Wszystko niestety trzeba zobaczyć, bo ze zdjęć ciężko wróżyć.

-
bryk77 - Stały bywalec
- oslona chlodnicy pogięta
- jakoś ta ośka tylna kola wygląda jakby byla milion razy ustawiana ale może jakiś dlubek, który przestawial ją w tą i z powrotem
- czacha malowana
reszta ok.
To że motocykl malowany nie świadczy o niczym, ale wart zawsze sprawdzić w serwisie. Masz też zawsze bezpieczeństwo, że masz rękojmie kupując od firmy. Jak napisali bezwypadkowy to ma być bezwypadkowy, jak ma mieć 9 000 km to ma tyle mieć. Masz na to czas 3 miesiące żeby spokojnie w domu sprawdzić. Jak coś nie tak to zawozisz im spowrotem i żądasz zwrotu kosztów i tyle.
- jakoś ta ośka tylna kola wygląda jakby byla milion razy ustawiana ale może jakiś dlubek, który przestawial ją w tą i z powrotem
- czacha malowana
reszta ok.
To że motocykl malowany nie świadczy o niczym, ale wart zawsze sprawdzić w serwisie. Masz też zawsze bezpieczeństwo, że masz rękojmie kupując od firmy. Jak napisali bezwypadkowy to ma być bezwypadkowy, jak ma mieć 9 000 km to ma tyle mieć. Masz na to czas 3 miesiące żeby spokojnie w domu sprawdzić. Jak coś nie tak to zawozisz im spowrotem i żądasz zwrotu kosztów i tyle.
- crosslive
- Świeżak
no własnie i ja bym to gosciowi przedstawił w taki sposób---zobazymy co powie jak bedzie krecił to wszystko jasne
ziolo
- marcinziel2
- Świeżak
No wlasnie najlepiej jakby ktos byl z okolic to by mi moto sprawdzil ale jestem nowy na forum i tez zabardzo nei wiem jak sie z tym zwrocic do forumowiczow . Chcialem tez dodac zdjecia , ktore sprzedajacy mi wyslal z blizsza dodatkowych mankamentow , ale dolanczajac plik po prostu nie laduje sie . Pytajac spzredawcy kto malowal czasze i jak jest pomalowana nie odpowiada , a ja wiem , ze on malowal bo na allegro kupowal filtry do maski lakierniczej .
- piotrek1255
- Świeżak
- piotrek1255
- Świeżak
tutaj to też przebieg raczej kręcony, chodź na pewno bardziej wiarygodny niż tam.
No i przede wszystkim masz aktualne zdjęcia, a nie jak tam zdjęcia z wiosny/wakacji.
Denerwuje mnie gdy sprzedawca daje jakieś stare zdjęcia, tak jakby nie można było pójść wziąć aparat i cyknąć aktualne fotki.
No i przede wszystkim masz aktualne zdjęcia, a nie jak tam zdjęcia z wiosny/wakacji.
Denerwuje mnie gdy sprzedawca daje jakieś stare zdjęcia, tak jakby nie można było pójść wziąć aparat i cyknąć aktualne fotki.
-
k9aro3l - Stały bywalec
wiem , ze mial slizga ale sprzedajacy tego nie ukrywa , ja nie szukam chlopaki igly w stogu siana tylko moto zeby przejezdzic bezawaryjnie kilka sezonow , myslalem tez nad banditem s i yamahe fazer ale hornet wydaje mi sie mniejszy i poreczniejszy . Mam nadzieje , ze cos mi sie uda kupic .
- piotrek1255
- Świeżak
Dlatego napisalem że ślizg to nei wypadek
Ja szukałem igły i po miesiacu się wysypałem. Następnym razem igłe i znów gleba
To sie odzwyczaiłem. Oryginalne malowanie technicznie eksploatowany jak trzeba i biorę.

Ja szukałem igły i po miesiacu się wysypałem. Następnym razem igłe i znów gleba

Ostatnio edytowano 5/2/2012, 19:35 przez skidmarks, łącznie edytowano 1 raz
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości