Honda cr 250 2T pomoc
• Strona 1 z 1
Honda cr 250 2T pomoc
witam mam możliwość kupna hondy cr 250
do wymiany jest
linka sprzęgła
pompa hamulcowa
łańcuch
i klocki
koleÅ› chce za niÄ… 3000
czy się opłaca
do wymiany jest
linka sprzęgła
pompa hamulcowa
łańcuch
i klocki
koleÅ› chce za niÄ… 3000
czy się opłaca
- sandrzejj
- Świeżak
Mnie się wydaje że się nie opłaca. Pewnie to będzie rocznik gdzieś w granicach 95. Wszystko zależy ile kasy możesz przeznaczyć na utrzymanie, ale jak sie kupuje crossa za 3k to raczej się zbyt dużo na to nie przewiduje. A to potrzeba na prawdę dużo. Po krótkim czasie jazdy koszty znacznie wzrosną. To co napisałeś, ze jest do wymiany to prawdopodobnie będzie ułamek wszystkiego co będziesz musiał w niej zrobić. Tak więc jeśli spokojnie możesz ładować kasę w moto bez żadnych konsekwencji to kup, ale jak nie, to naprawdę nie pchaj się w to, żeby nie wiem jak ci się podobała, bo możesz żałować potem.
- Mateusz250
- Świeżak
zalezy który rok. jak blizej roku 00 to nie najgorsza opcja. ale pewnie prócz tych rzeczy wymienionych bedzie trzeba wymienic wszystkie łozyska, tłok, korbowód - przynajmniej tak dla pewności. ale równie dobrze moze to byc sprzet z 90 roku który jest w miare zadbany bo za tyle mozna kupic w miare zadbany sprzęt. ale to jednak stara wyczynówka która swoje najlepsze czasy ma dawno za sobą i utrzymanie takiej kosztuje na prawde duzo. i lepiej jest dołozyc od razu te 2 tysie i kupic cos nowszego niz, kupowac trupa i remontować go w nieskonczoność
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
kwestia rocznika, pompa wody? a co z nią jest nie tak? najszybciej obstawiał bym na łożyska i uszczelniacze
co do ceny, kwestia rocznika i stanu autentycznego, wstaw zdjęcia, więcej informacji o sprzęcie.
Jak narazie za mało danych mamy
co do ceny, kwestia rocznika i stanu autentycznego, wstaw zdjęcia, więcej informacji o sprzęcie.
Jak narazie za mało danych mamy
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Olej ten złom.
Stan podzespołów widocznych gołym okiem świadczy o tym co jest wewnątrz.
Z tego co widać to lipa straszna.
Stan podzespołów widocznych gołym okiem świadczy o tym co jest wewnątrz.
Z tego co widać to lipa straszna.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
jesli chdzi o 250 to alu rama weszła w 1996r mozesz sprawdzic po nr ramy (linki do sprawdzania nizej)
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
dokładnie ja najstarszą alurame widziałem 97 rok. dopiero 99 weszła na całym swiecie ( wczesniej pewnie tylko na japonie albo usa)
skoro sprzęt na aluramie za tą kase to tak o. kolega MJR odradza - moze i słusznie. jednak ja wręcz przeciwnie - poleca. potarguj sie jeszcze troche. oczywiscie w miare mozliwosci ogarnij co i jak z nim. ( zeby nie był kompletnym trupem) nie bedzie tez idealny - to jest pewne. ale kupisz moto za 3 klocki, bierzesz go na warsztat rozbierasz silnik wymieniasz wszystko to co wymiany potrzeba, wydajesz 2 klocki w remont. i masz sprzęt na którym wiesz ile posmigasz, wiesz co siedzi w srodku - na pewno cie niczym nie zaskoczy. z kolei jak bys kupił od razu sprzet za 5 tysiecy - nie masz pewnosci czy stanie ci za dzien czy za pół roku
sam jak kupowałem crossówke bralem tanio - do roboty. podłubałem, cos wymieniłem. wyszła mnie taniej niz kupno "zdrowej" sztuki i miałem sprzet pewny
skoro sprzęt na aluramie za tą kase to tak o. kolega MJR odradza - moze i słusznie. jednak ja wręcz przeciwnie - poleca. potarguj sie jeszcze troche. oczywiscie w miare mozliwosci ogarnij co i jak z nim. ( zeby nie był kompletnym trupem) nie bedzie tez idealny - to jest pewne. ale kupisz moto za 3 klocki, bierzesz go na warsztat rozbierasz silnik wymieniasz wszystko to co wymiany potrzeba, wydajesz 2 klocki w remont. i masz sprzęt na którym wiesz ile posmigasz, wiesz co siedzi w srodku - na pewno cie niczym nie zaskoczy. z kolei jak bys kupił od razu sprzet za 5 tysiecy - nie masz pewnosci czy stanie ci za dzien czy za pół roku

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość