Jaki napęd do 600 zł Kawasaki KXF 250 04r.
• Strona 1 z 1
Jaki napęd do 600 zł Kawasaki KXF 250 04r.
Witam koledzy powoli przygotowuje swój motorek do sezonu i od pewnego czasu meczy mnie temat napędu naczytałem się już tyle ,że sam nie wiem już co wybrać
zależy mi na maksymalnej trwałości, teren w jakim się poruszam to głównie las , pola
Przyznam , że jest to mój pierwszy cross i nie chcę wyrzucać pieniędzy w błoto

Przyznam , że jest to mój pierwszy cross i nie chcę wyrzucać pieniędzy w błoto
Ostatnio edytowano 29/1/2012, 21:45 przez DraVik, łącznie edytowano 1 raz
- DraVik
- Świeżak
no właśnie tzn. najgorszym wyborem jak wiadomo jest raczej łańcuch
a jaki ew. DID bądź jakiejś innej firmy był by najlepszym rozwiązaniem ? trafiłem na coś takiego http://www.e-szosowe.pl/wrp-lor-lancuch ... 5989580642 tylko że 400 zł :/ no ale w cenie bym się zamknął z zębatkami P.S a jeżeli łańcuch ma 114 ogniw to będę musiał go skrócić w przypadku mojego modelu czy obejdzie się bez

- DraVik
- Świeżak
Na taki lekki teren oringowy bedzie idealny moim zdaniem marki DID Renthal i chyba jak dobrze pamiętam Regina ;D A w starym ile masz ogniw porownaj i bedziesz wiedziec
poczyta tu sie dowiesz co i jak
http://www.motox.com.pl/garaz-motox-com ... robic.html

poczyta tu sie dowiesz co i jak

Honda Cr 250 2007
- zbyho222
- Świeżak
za tyle grosiwa proponuje zestaw:
łancuch tsubaki kosztuje pewnie ponad 300 zł ale jest meeeega mocny, plus zebatka supersproxa - tez kosztuje sporo. ale uwierz że warto tyle wydać. przednia zębatka - ona mi pada przy dobrym łancuchu i zębatce najszybciej dlatego nie kupuj jakiejs wypasionej., kup lepiej 2 tansze
( wymiana zajmuje kilka minut)
ja mam zębatke supersproxa kupiłem uzywana za grosze, smigam od początku wakacji do dzis i 0 sladów zuzycia.
łancucha tsubaki nie miałem ale słyszałem wiele dobrych opini. własciwie nie słyszałem złych poza ceną.
łancuch tsubaki kosztuje pewnie ponad 300 zł ale jest meeeega mocny, plus zebatka supersproxa - tez kosztuje sporo. ale uwierz że warto tyle wydać. przednia zębatka - ona mi pada przy dobrym łancuchu i zębatce najszybciej dlatego nie kupuj jakiejs wypasionej., kup lepiej 2 tansze

ja mam zębatke supersproxa kupiłem uzywana za grosze, smigam od początku wakacji do dzis i 0 sladów zuzycia.
łancucha tsubaki nie miałem ale słyszałem wiele dobrych opini. własciwie nie słyszałem złych poza ceną.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
też właśnie czytałem o tych zębatkach , że są dobre
a masz henio jakiś namiar na sklep w którym można kupić wyżej wymieniony zestaw
, a z tymi ogniwami to zrobię tak jak kolega zbyho powiedział
P.S aha no właśnie koledzy powiedzcie jak jest z tymi zębami na zębatkach bo dostałem jedna zębatkę przednią 14 zębów seryjnie moto ma 13/48 i teraz nie wiem bo na seryjnym napędzie moto ma duża moc ale słaba prędkość idzie to jakoś poprawić nie tracić zbytnio przy tym mocy ( aby na gumę z gazu walił chociaż z 3
) bo przyznam ze na las mógł by być troszkę szybszy i czy np. na tym 14/48 będzie jakaś widoczna poprawa czy tez nie ??

- DraVik
- Świeżak
koledzy znalazlem takie coÅ› http://allegro.pl/lancuch-napedowy-tsub ... 51624.html
http://allegro.pl/zebatka-tylna-supersp ... 35431.html ?? szczególnie kusi mnie ta cena łańcucha bo zalazłem po 350 zł najtaniej :/ jak myślicie czy taki zestaw można spokojnie zamówić ? i chciał bym wrócić jeszcze do tych zębatek w sensie ilości zębów ?? :]
http://allegro.pl/zebatka-tylna-supersp ... 35431.html ?? szczególnie kusi mnie ta cena łańcucha bo zalazłem po 350 zł najtaniej :/ jak myślicie czy taki zestaw można spokojnie zamówić ? i chciał bym wrócić jeszcze do tych zębatek w sensie ilości zębów ?? :]
- DraVik
- Świeżak
noo rzeczywiscie łancuszek tanizna. sam bym sie skusił gdybym potrzebował wymiany.
co do ilosci zebów - nikt ci nie powie jakie masz załozyc ;P kazdy dopasowuje pod siebie. skoro chcesz wiekszy v max wsadź jeden zab wiecej z przodu i jeden mniej z tyłu- róznica bedzie odczuwalna. ale nie bedzie jakiejs olbrzymiej róznicy.
co do ilosci zebów - nikt ci nie powie jakie masz załozyc ;P kazdy dopasowuje pod siebie. skoro chcesz wiekszy v max wsadź jeden zab wiecej z przodu i jeden mniej z tyłu- róznica bedzie odczuwalna. ale nie bedzie jakiejs olbrzymiej róznicy.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 36 gości