Buty, jakie wybrać do 450zł i inne...
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Buty, jakie wybrać do 450zł i inne...
Cześć wszystkim
Otóż mam dylemat co do wyboru butów. Mają mi służyć do latania po lesie itp. bez toru i teraz nie wiem jakie wybrać Fly czytając opinie od razu odpadają ciekawe są Shift, AXO, Diadora, FOX, O'NEAL... Teraz nie wiem której firmy wybrać, aby dobrze chroniły i dało się jako tako zmieniać biegi bez większych trudności, chroniły przed wodą, upadkiem itp.
Z góry przepraszam jeśli był już taki temat.
Pozdrawiam
Otóż mam dylemat co do wyboru butów. Mają mi służyć do latania po lesie itp. bez toru i teraz nie wiem jakie wybrać Fly czytając opinie od razu odpadają ciekawe są Shift, AXO, Diadora, FOX, O'NEAL... Teraz nie wiem której firmy wybrać, aby dobrze chroniły i dało się jako tako zmieniać biegi bez większych trudności, chroniły przed wodą, upadkiem itp.
Z góry przepraszam jeśli był już taki temat.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 2/4/2012, 15:44 przez marek1122, łącznie edytowano 1 raz
- marek1122
- Świeżak
był był
fly - buty raczej średnie, shift - nie mam pojecia. AXO - polecam, tanie i solidne jak na tą cene. Diadora - w rekach wygladaja srednio, ale mam strój tej firmy i jest na prawde solidny. fox - moze byc,. o neal - tez. są to buty bez zawiasu z nizszej półki wiec kazde beda podobnie działały, chroniły. tak samo bedzie sie w nich zmieniało biegi ;P kwestia tylko które bedą dla ciebie najwygodniejsze. polecam ci podjechac do sklepu żeby przymierzyc ze 2 modele, wtedy ocenisz które bedą Tobie wygodniejsze - nie kazdy człowiek jest taki sam ;P potem mozesz kupic taniej na allegro

fly - buty raczej średnie, shift - nie mam pojecia. AXO - polecam, tanie i solidne jak na tą cene. Diadora - w rekach wygladaja srednio, ale mam strój tej firmy i jest na prawde solidny. fox - moze byc,. o neal - tez. są to buty bez zawiasu z nizszej półki wiec kazde beda podobnie działały, chroniły. tak samo bedzie sie w nich zmieniało biegi ;P kwestia tylko które bedą dla ciebie najwygodniejsze. polecam ci podjechac do sklepu żeby przymierzyc ze 2 modele, wtedy ocenisz które bedą Tobie wygodniejsze - nie kazdy człowiek jest taki sam ;P potem mozesz kupic taniej na allegro
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ja mam Axo Boxer i jestem zadowolony, nie przepuszczajÄ… wody (sle jakieÅ› granice sÄ…
), chronią nogi dobrze i są dość tanie. Brat ma Shift Combat i też są ok, tylko przy mocniejszym uderzeniu o podnóżek pękła tylna część. Ogólnie te 2 marki polecam. Ale wg. mnie Axo chyba lepsze.

-
Naszim - Świeżak
Na pewno pojadę do sklepu bo gość co na allegro sprzedaje ma sklep 50 km ode mnie.
A jak tam jest z tymi rozmiarami są dokładne czy jak z zwykłymi butami in rozmiar niż numer?
A firma Thor np.
http://allegro.pl/buty-thor-q1-2011-cross-quad-enduro-nie-fox-fly-i2041078568.html (otwórz link)
A jak tam jest z tymi rozmiarami są dokładne czy jak z zwykłymi butami in rozmiar niż numer?
A firma Thor np.
http://allegro.pl/buty-thor-q1-2011-cross-quad-enduro-nie-fox-fly-i2041078568.html (otwórz link)
- marek1122
- Świeżak
bierze sie zawsze wiekszą numeracje niz buty normalne ;P 2 grube skarpety sie nakłąda i ma byc wygodnie
chociaz powiem ci że ja kupowałem buty uzywane i były z 4-5 rozmiarów za duze. ( chłop miał 2 metry od którego kupowałem, a ja pewnie koło 1.70. ) i było wygodnie. aby były docisniete w łydce itp żeby w razie gleby wszystko trzymało ;D z kolei nałozyłem buty dedykowane pod mój rozmiar - czyli nieco wieksze niz standardowe buty, to wydawały mi sie za ciasne i niewygodne.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam
sprowadzam rzeczy z USA, i takie butki jak Fly, Answer, Moose Racing, Thor, Fox, MSR, mogę miec w cenach ok 400-460zł już z przesyłką w PL
Alpinestar Tech 3 630zł z przesyłką w PL
ciuchy,ochraniacze,stabilizatory, części silnikowe, okleiny, poszycia i inne, pytaj,pisz
nie żebym się reklamował, tylko po prostu, jeżeli jest możliwosc kupna taniej a lepiej, to czasami warto dołożyć i kupic cos porządnego, sam tak kupowałem swoje wszystkie ciuchy które posiadam i nie żałuję.
robię zakupy do CR swojej i nawet z zapasem biorę bo dolar waha się jak durny, ale i tak ceny o kilkadziesiąt zł lepsze jak na allegro czy sklepach
sprowadzam rzeczy z USA, i takie butki jak Fly, Answer, Moose Racing, Thor, Fox, MSR, mogę miec w cenach ok 400-460zł już z przesyłką w PL
Alpinestar Tech 3 630zł z przesyłką w PL
ciuchy,ochraniacze,stabilizatory, części silnikowe, okleiny, poszycia i inne, pytaj,pisz
nie żebym się reklamował, tylko po prostu, jeżeli jest możliwosc kupna taniej a lepiej, to czasami warto dołożyć i kupic cos porządnego, sam tak kupowałem swoje wszystkie ciuchy które posiadam i nie żałuję.
robię zakupy do CR swojej i nawet z zapasem biorę bo dolar waha się jak durny, ale i tak ceny o kilkadziesiąt zł lepsze jak na allegro czy sklepach
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Thor całkiem całkiem brat ma
jeszcze jest FORMA, mam formy i nie narzekam są wygodne dobrze chronią ale np. jak mój tata (ten sam rozmiar buta) się w nich przejechał to stwierdził że w tym się nie da jeździć i zrobił tak jak kolega wyżej pisał kupił dla siebie używane buty ze średniej półki co prawda bez zawiasów ale ogólnie dość porządne osobne wkładki aluminiowe klamry etc. i wymył je porządnie wyprał wkładki i kilka razy spryskał wszystko specjalnymi płynami do butów na wszelki wypadek
każdy ma inną nogę więc ciężko polecić buty szczególnie w tym przedziale cenowym 

Yamaha Dt80MXS 7/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
-
lapfactor - Świeżak
Mam Axo Boxer i nie narzekam. Jak na swoją cenę na allegro to dobre buty tak jak wspomniał Henio i Naszim.
Polecam
Ale jak nie razi Cie ze jeździsz w używanych, to lepiej kupić używane, ale lepsze
Swoje Axo kupiłem używane za zaledwie 100zl
Nowki, raz założone przez kolegę, który po 1 kółku stwierdził ze to nie dla niego : )
Polecam

Ale jak nie razi Cie ze jeździsz w używanych, to lepiej kupić używane, ale lepsze

Swoje Axo kupiłem używane za zaledwie 100zl

Nowki, raz założone przez kolegę, który po 1 kółku stwierdził ze to nie dla niego : )
Suzuki RMZ 250
-
matthew #3 - Świeżak
A buty WULF kolega ma do sprzedania coś mówił że chce 50 zł coś takiego:
I mówił coś o jakichś oczach na butach, to chyb innej firmy niż te?
http://img.bazarek.pl/43505/6211/198799 ... d0c22e.jpg
I mówił coś o jakichś oczach na butach, to chyb innej firmy niż te?
http://img.bazarek.pl/43505/6211/198799 ... d0c22e.jpg
- marek1122
- Świeżak
hmm nie wiem jak buty, ale mam bluze wulfa i wygląda na prawde solidnie. mam kilka sezonów i w sumie nie uzywam jej za często, ale nie widać jakich kolwiek sladów zuzycia. mam jeszcze alloya uzywałem jeszcze rzadziej i na niej widać jak nitki gdzieniegdzie puszczaja itp.
co do oczów to na pewno mowa o firmie NO FEAR
co do oczów to na pewno mowa o firmie NO FEAR
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Do jazdy amatorskiej kazde zdadza egzamin
Polecam caly czas Axo Boxer, dobre buty, jak na swojÄ… niska cene !

Polecam caly czas Axo Boxer, dobre buty, jak na swojÄ… niska cene !
Suzuki RMZ 250
-
matthew #3 - Świeżak
Jak buty kolegi mi nie podpasujÄ… to wezmÄ™ te buty Axo Boxer.
A i jak brać to nr większe czy jak?
edytuj posty 1 ostrzeżenie
Bostorn
A i jak brać to nr większe czy jak?
marek1122 napisał(a):Mam mały problem z moim moto a mianowicie jadąc pod górkę jakoś stracił na mocy. Zatrzymałem się, zgasł i stracił na kompresji jeszcze coś jest ale nie jak przed wyjazdem. Myślę że mógł pęknąć pierścień ale silnik nic nie zblokowało, a szukałem pierścienia do VERTEXA i nie moge nic znaleźć. Znlazłem ale wossnera i jest napisane do cylindrów o śr. ok
47 mm ja potrzebuje 46.94. Można tak zrobić że do VERTEXA dam pierścień WOSSNERA jak grubość pasuje?
Mam coś takiego tylko tu jest selekcja A a ja mam D ale wymiar też jest 46.94mm?
edytuj posty 1 ostrzeżenie
Bostorn
- marek1122
- Świeżak
-
matthew #3 - Świeżak
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości