[Aktualności] Pijany rowerzysta = martwy motocyklista
• Strona 1 z 1
[Aktualności] Pijany rowerzysta = martwy motocyklista
Dyskusja na temat: Pijany rowerzysta = martwy motocyklista
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Pijany rowerzysta = martwy motocyklista
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Pijany rowerzysta = martwy motocyklista
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Tak się dzieje, jeśli jest przyzwolenie społeczne na jazdę po pijaku...
... Minie jeszcze dużo wody w Wiśle, zanim coś się w temacie jazdy pod wpływem zmieni - bez względu czy jest to rower, moto, czy puszka ...
Wyrazy współczucia dla rodziny poszkodowanego.<br><hr>sg1
... Minie jeszcze dużo wody w Wiśle, zanim coś się w temacie jazdy pod wpływem zmieni - bez względu czy jest to rower, moto, czy puszka ...
Wyrazy współczucia dla rodziny poszkodowanego.<br><hr>sg1
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Idąc na piechotę było by takie samo prawdopodobieństwo że wtargnie na drogę jak i tu. owszem samochodom motocyklom i motorowerom mówie stanowcze nie. ale rowerem powinna być dużo wyższa granica dopuszanego alkocholu we krwi<br><hr>ja:)Komentatorzy napisał(a):Tak się dzieje, jeśli jest przyzwolenie społeczne na jazdę po pijaku...
Wyrazy współczucia dla rodziny poszkodowanego.<br><hr>sg1<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Szczerze mowiac redkacja scigacz.pl powoli schodzi w moim odczuciu na psy, od pewnego czasu publikujecie artykuly jakby zywcem skopiowane z super .... , albo pewnej gazety na F. Zajmijcie sie testami jednosladow, powiecie, ze teraz jest zima, dobrze ale w sezonie letnim porobic tyle, zeby publikowac w zime. Jest pelno nowosci na rynku. Dlaczego ich nie opisujecie?
Sam wam kiedys wysylalem pare propozycji na fajne testy porownania, to odpisaliscie, ze sie pojawia, przypomne, ze wysylalem to jakies 2 lata temu.<br><hr>spadam stad
Sam wam kiedys wysylalem pare propozycji na fajne testy porownania, to odpisaliscie, ze sie pojawia, przypomne, ze wysylalem to jakies 2 lata temu.<br><hr>spadam stad
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jestem jak najbardziej za zaostrzeniem kar za jazde na gazie, co dlugi weekend słyszy sie że zlapano 2000 pijanych co z tego jak w większosci przypadków odzyskują prawko po 1/2 roku lub po roku i to są konsekwencje?! co do nie trzeźwych sprawców gdzie są ofiary śmiertelne powinno to być traktowane jako morderstwo z premedytacją a majątek powinien być przejmowany i licytowany na poczet odszkodowania dla rodziny poszkodowanych i dopiero wtedy włączyłoby się myślenie...<br><hr>Konorex
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jaka wyższa? Jest się tak samo odpowiedzialnym za bezpieczeństwo innych jak na motorze czy w samochodzie. Powinno być zero jazdy po alkoholu i tyle! Chcesz pić to weź taksówkę, a nie będziesz pijany jechał poboczem i stwarzał zagrożenie. Mało to było razy kiedy to nawalony rowerzysta wjechał pod samochód? Zresztą nieważny rowerzysta bo robi to na własne życzenie ale przez niego mogą zginąć inni.<br><hr>Zirytowany
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam nadzieje ze o spotkaniu swiatecznonoworocznym w poznaniu napiszecie wyczerpujaco , bo brak mi tematow z WMMP a jest o kim pisac <br><hr>zawodnik WMMP
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a co to jest wmmp i kogo to interesuje?<br><hr>OloKomentatorzy napisał(a):mam nadzieje ze o spotkaniu swiatecznonoworocznym w poznaniu napiszecie wyczerpujaco , bo brak mi tematow z WMMP a jest o kim pisac <br><hr>zawodnik WMMP<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ja chętnie bym widział w Polsce tzw. model Singapurski. A polega on na tym, że zamiast 24 punktów które można zdobyć i, za które zabierane jest prawo jazdy dostaje się 12 i prawka nie me. A można je dostać jednorazowo np. za: jednorazowe przekroczenie prędkości o 40km/h. jest 50? jedziesz 90? Masz tu 12 pkt i dawaj prawko! Ale co lepsze kiedy w Singu nie dawali rady sobie z ludźmi, którzy... jadąc rozmawiali przez telefon komórkowy... Postanowili, ze każdego kogo złapią na tym strasznym przestępstwie obdarują 12 pkt, wlepią 2000singów kary (taki jeden sing to pół dolara z US) i jeśli nie spodoba im się gęba typa to dowalić mu mogą jeszcze 6 MIESIĘCY ARESZTU!!! ZA PROWADZENIE I JEDNOCZESNE GADANIE PRZEZ TELEFON!!! Zatem jestem za tym aby zaadaptować to prawo w Polsce a w szczególności ostatni wariant który dotyczyłby tych wszystkich nawalonych durnii.<br><hr>SimonS
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Szczerze to nie widziałem jeszcze by pijak wtargnął rowerem nagle na jezdnię, przeważnie z daleka widać że pełza po drodze bądź poboczu i kierowca z odrobiną wyobraźni zwolni (zasada ograniczonego zaufania). Fakt, tu wina pijaka ale ile musiał nieszczęśnik na motocyklu mieć na zegarze że aż tak tragiczne skutki?<br><hr>Młody
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A nie powinno być przypadkiem np. ograniczenie poziomu alkoholu dla... pieszych (czyli osób poruszających się drogą - drogą w rozumieniu kodeksu drogowego)? Bo rzeczywiście wtargnąć można tak czy siak, a alkohol zawsze zwiększa ryzyko spowodowania wypadku. <br><hr>Wojciech_MotoKomentatorzy napisał(a):Tak się dzieje, jeśli jest przyzwolenie społeczne na jazdę po pijaku...
Wyrazy współczucia dla rodziny poszkodowanego.<br><hr>sg1<br>Komentatorzy napisał(a):Idąc na piechotę było by takie samo prawdopodobieństwo że wtargnie na drogę jak i tu. owszem samochodom motocyklom i motorowerom mówie stanowcze nie. ale rowerem powinna być dużo wyższa granica dopuszanego alkocholu we krwi<br><hr>ja:)<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Juz predkosc 50kmh wystarczy zeby sie na motorze zabic .<br><hr>aaassKomentatorzy napisał(a):Szczerze to nie widziałem jeszcze by pijak wtargnął rowerem nagle na jezdnię, przeważnie z daleka widać że pełza po drodze bądź poboczu i kierowca z odrobiną wyobraźni zwolni (zasada ograniczonego zaufania). Fakt, tu wina pijaka ale ile musiał nieszczęśnik na motocyklu mieć na zegarze że aż tak tragiczne skutki?<br><hr>Młody<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A co z chodzeniem po pijaku ?
Przecież pijak idący chodnikiem może przewrócić się na drogę.
Pijak idący chodnikiem wcześniej czy później będzie próbował przejść na drugą stronę drogi w sposób nieprzewidywalny.
Trzeba wprowadzić zakaz przebywania w stanie nietrzeźwym.<br><hr>piotr
Przecież pijak idący chodnikiem może przewrócić się na drogę.
Pijak idący chodnikiem wcześniej czy później będzie próbował przejść na drugą stronę drogi w sposób nieprzewidywalny.
Trzeba wprowadzić zakaz przebywania w stanie nietrzeźwym.<br><hr>piotr
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tylko ze na kursie i egzaminie jest coś takiego jak hamowanie awaryjneKomentatorzy napisał(a):Szczerze to nie widziałem jeszcze by pijak wtargnął rowerem nagle na jezdnię, przeważnie z daleka widać że pełza po drodze bądź poboczu i kierowca z odrobiną wyobraźni zwolni (zasada ograniczonego zaufania). Fakt, tu wina pijaka ale ile musiał nieszczęśnik na motocyklu mieć na zegarze że aż tak tragiczne skutki?<br><hr>Młody<br>Komentatorzy napisał(a):Juz predkosc 50kmh wystarczy zeby sie na motorze zabic .<br><hr>aaass<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości