Zobacz wątek - Wytrzymałość chińskich ram np. zetka, fighter, 901, itp.
NAS Analytics TAG

Wytrzymałość chińskich ram np. zetka, fighter, 901, itp.

i inne małe pojemności
_________

Wytrzymałość chińskich ram np. zetka, fighter, 901, itp.

Postprzez Norton » 16/1/2012, 16:02

Witam. Jak wygląda wytrzymałość chińskich ram w motorowerach, np. w tych w.w., no bo niby jest stalowa, ale chodzi mi o to, że jak wjeżdząmy np. w dziure to gigantyczna siła idzie na spaw miedzy polaczeniem amortyzatoró z ramą, czy to poprostu nie pęknie? Bo jest pewnien dosyć znany film na yt o tytule "Nieszczęśliwa historia z zipp neken" http://www.youtube.com/watch?v=XzkVBEnZ79I w którym właśnie ukaane jest pękniecie tego spawu w tym zippie, i wyglada to tak jakby ktoś zrobił rurę o przekorju O, i pod nią wstawił kawałek aluminuminuim wygietego w kształt U, żeby wygladal ze taka potezna. a spaw jest tylko na rurze oczywiscie... (Widac to w 2:54 min. filmu)
I oglnie to po tym boję się wsiadać na jakieś chińskie wymysły, jak to wygląda pod bakiem? Są tam 3/2 stalowe rury, czy poprostu jedna?
"Nie liczy się czym jeździsz - ważne jak tym jeździsz"
Norton
Świeżak

Postprzez henio12323 » 16/1/2012, 17:12

powiem ci tak co zauwazyłem wsród chinoli - zalezy co sie trafi, widziałem ludzi którzy chinczykami podobnymi wjeżdżali w tereni i katowali i nic wiekszego sie nie działo. ale słyszałem o przypadkach że w motocyklach z przebiegami ponizej 1k km pękały podczas jazdy łancuchy, odpadały koła, czy pękały ramy przy głowce ramy. po prostu zalezy na co sie trafi i zalezy jaki konkretny model
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez Norton » 16/1/2012, 17:14

Nie no bo kolega ma zetke 50, widzialem to, wykonanie beznadzieja, ale rama wygldala sensownie, ale moze tak jak pisalem, tylko wygladala, a nie byla taka. Poczekam na wypowiedzi innych, thanks :)
Żeby nie było, nie chcę kupić chinola :D
Norton
Świeżak

Postprzez Fantas3k » 16/1/2012, 20:04

Po co zakładasz 2 temat??? Wcześniej pisałeś o Yamaszkach,Derbi,Suzuki a teraz z takim badziewiem wywalasz...
Fantas3k
Bywalec

Postprzez Norton » 16/1/2012, 20:49

No tak ale co nie można? kolego o co ci chodzi, poprostu sie pytam z ciekawosci, nie wiem szkoda ci kilkust kB na serwerze na dodatek nie twoim?
Norton
Świeżak

Postprzez zbieracz55 » 21/1/2012, 10:15

Znajomy miał kiedyś Kingway'a Fonero. Jeszcze na gwarancji pękła mu rama przy główce i skuter praktycznie się złożył na pół. Co więcej na gwarancji pospawali ramę!! Z chińskich rzeczy tylko ryż :)
zbieracz55
Świeżak

Postprzez tomera » 21/1/2012, 19:37

ja powiem tak
mam crossa250 a w zasadzie mialem 2
w 1 crosie na 1 powaznej hopce po ladowaniu pękła półka dolna - do reklamacji
wymienili mi na innego(bo jak nie to chcialem kase) i tym 2gim oram juz 2gi rok i nic,
wiele wiekszych hopek, złych ladowan, nie raz zrobil backflipa(bo nieudanym whellie) i nic sie mu nie stalo,
prawda jest to ze w 1 miesiacu zerwalem łancuch( bo cył z gumy xD) ale kupilem jakis inny za 25zł i smigam do dzisiaj

moja opinia, hmm
jak sie uda to pojezdzi a jak nei to nie
masz 50% szans ze ci sie powiedzie
tomera
Stały bywalec

Powrót do Motorowery do 50 ccm