Yamaha FZR strzela z wydechu i gaźników
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Yamaha FZR strzela z wydechu i gaźników
Witam!
Kupiłem ostatnio Yamahe FZR 600. Przy próbie odpalenia strzela z wydechu oraz z gaźników prycha. W efekcie nie odpala. Świece sprawdzone - wszystkie walą tak jak powinny, benzynę dostaje na 100% Co to może być? Myślałem że to zapłon ale podobno w fzr zapłon jest ustawiony na stałe.
ProszÄ™ o pomoc!
Kupiłem ostatnio Yamahe FZR 600. Przy próbie odpalenia strzela z wydechu oraz z gaźników prycha. W efekcie nie odpala. Świece sprawdzone - wszystkie walą tak jak powinny, benzynę dostaje na 100% Co to może być? Myślałem że to zapłon ale podobno w fzr zapłon jest ustawiony na stałe.
ProszÄ™ o pomoc!
- street87
- Świeżak
Dostałem go od rodziny, bo stał i stał. Tak był już z taka wadą. Sprawdzałem kolejność kabli WN i zgadza się. Czyli oddać na synchro i czyszczenie gaźników i regulację zaworów? Jaki jest orientacyjny koszt takich zabiegów?
- street87
- Świeżak
Nie wiem dokładnie jaki koszt. myśle, że jeśli nasz się co nieco na mechanice to poradziłbyś sobie.
Koszt myśle że do 400zł max. Sam będe robił luzy przy swoim więc cena mnie nie interesuje.
FZR o ile pamiętam ją gażniki na (krućcach??) z gumy lub gumopochodnego materiału. Sprawdz czy nie są popękane
Koszt myśle że do 400zł max. Sam będe robił luzy przy swoim więc cena mnie nie interesuje.
FZR o ile pamiętam ją gażniki na (krućcach??) z gumy lub gumopochodnego materiału. Sprawdz czy nie są popękane
- hubi199
- Bywalec
Synchro nie zrobisz, dopoki nie odpalisz. Swiece to ze wala iskra nie znaczy ze moto zapali, wiec jesli stalo dlugo, dla pewnosci nie zaszkodzi wymienic. Gazniki rozbierz i wyczysc porzadnie. Spusc tez paliwo i sprawdz czy aby nie ma w nim wody, mogla sie skroplic po dlugim postoju.
929
-
cycu_rsko - Moderator
Wymienione świece i dalej to samo. Gaźników nie czyściłem ale wątpię aby to było powodem strzelania z wydechu i gaźników.
Moto jeździłó po czym przestało odpalać i właśnie strzelało, dane było do mechanika on coś pogrzebał i jeździło i odpalało normalnie, ale czasami miało muła strasznego. Teraz znowu przestało palić i strzela i facet postawił w garażu i stoi.
Kompresji nie sprawdzałem jeszcze ponieważ nie mam manometru, jutro zapytam znajomego co ma warsztat samochodowy czy ma na taki gwint
Moto jeździłó po czym przestało odpalać i właśnie strzelało, dane było do mechanika on coś pogrzebał i jeździło i odpalało normalnie, ale czasami miało muła strasznego. Teraz znowu przestało palić i strzela i facet postawił w garażu i stoi.
Kompresji nie sprawdzałem jeszcze ponieważ nie mam manometru, jutro zapytam znajomego co ma warsztat samochodowy czy ma na taki gwint
- street87
- Świeżak
No modułu nie mam od kogo pożyczyć cholera... Sprawdzę kompresje, zobaczę czy rozrząd jest na znakach i zobaczymy może coś wyjdzie bo to wygląda jakby się zawory źle otwierały. Luzów na zaworach nie sprawdzę sam bo nie mam listków
- street87
- Świeżak
musisz!!!
wymienic olej w silniku z filtrem
wymienic filtr powietrza filtr paliwa
wyregulowac zawory
wyczyscic ustawic gazniki
przyszykuj 1000zl
wymienic olej w silniku z filtrem
wymienic filtr powietrza filtr paliwa
wyregulowac zawory
wyczyscic ustawic gazniki
przyszykuj 1000zl
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
Okazało się, że ktoś na odwrót przykręcił cewki... wiec podłączałem kable dokładnie odwrotnie! moto odpaliło od strzała. Jedyny mankament jest taki że ciągle ma 3000 obrotów a jak włączę światła spada do 2000 obrotów. A tak to w porządeczku.
- street87
- Świeżak
Moim zdaniem zapłon rozregulowany na amen. Albo elektronika, nie przerywa coś? Światła świecą non stop?

<b>ZxR 636 2006</b>
-
PrimoGhost - Stały bywalec
ludzie ja sie nie znam ale!!!
moto stalo pare lat tak?
a co bylo robione przed postojem nie wiadomo
wiec!
myszy i pająki w nim zamieszkały i teraz je trzeba wygonić przez kompleksowy serwis, w zamian odwdzięczy sie nam sezonem pełnym jazdy i nie martwienia sie o awarie.
Można też to z dupy zrobic i nic nie robic a jak sie uda odpalic to latac tylko co to za przyjemność
moto stalo pare lat tak?
a co bylo robione przed postojem nie wiadomo
wiec!
myszy i pająki w nim zamieszkały i teraz je trzeba wygonić przez kompleksowy serwis, w zamian odwdzięczy sie nam sezonem pełnym jazdy i nie martwienia sie o awarie.
Można też to z dupy zrobic i nic nie robic a jak sie uda odpalic to latac tylko co to za przyjemność
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości