Zbroja i rękawice
• Strona 1 z 1
Zbroja i rękawice
Czas na kolejny etap kompletowania stroju aby zdążyć na sezon.
W zeszłym miesiącu kupiłem kask AGV K4 Torque i buty suome extreme.
Jako, że po świętach i nowym roku mój budżet zubożał a poza tym chcę trochę zaopiekować się strzałką to teraz chciałbym kupić rękawice i jakąś zbroję.
Myślę że moge przeznaczyć na te przedmioty ok 800 zł.
ProszÄ™ o propozycje sprawdzonych modeli....
W zeszłym miesiącu kupiłem kask AGV K4 Torque i buty suome extreme.
Jako, że po świętach i nowym roku mój budżet zubożał a poza tym chcę trochę zaopiekować się strzałką to teraz chciałbym kupić rękawice i jakąś zbroję.
Myślę że moge przeznaczyć na te przedmioty ok 800 zł.
ProszÄ™ o propozycje sprawdzonych modeli....
- krolik-r6k
- Świeżak
Z tego co pamiętam to jeździsz r6, więc po co ci zbroja ? Zbroja jest raczej do lasu, off-road, a nie na sporta ... Jak masz w planach zakładać ją pod kurtkę to raczej nie jest to dobry pomysł, chyba, że kupiłeś dwa rozmiary większą kurtkę
A jeździć w samej zbroi to też się nie da, bo ona chroni tylko przed UDERZENIAMI, więc przy szlifie ci da na pewno duuużo mniej niż kurtka.
A co do rękawic to obczaj to:
http://www.4ride.pl/index.php/r/rekawic ... esium.html
Porządne rękawice, dobrej firmy i po przystępnej cenie.

A co do rękawic to obczaj to:
http://www.4ride.pl/index.php/r/rekawic ... esium.html
Porządne rękawice, dobrej firmy i po przystępnej cenie.
- punk891
- Świeżak
Na rękawice bym przeznaczył nie więcej niż 200zł.
Sprawdź tschule 210/ 233, przeleć forum w poszukiwaniu jakiś opinii rękawic do 200zł- na pewno nie jesteś pierwszą osobą z tym dylematem więc i na pewnie znajdziesz odpowiedź.
Z założenia wychodzę takiego samego jak pan_wiewiorka
Zrobisz jak uważasz, ja bym tak jak napisałem wydał max 200zł na rękawice a pozostałą kasę bym wydał na jakąś kurtkę skórzaną. Sama zbroja nie zapewni Ci dużego bezpieczeństwa, tyle tylko co przejmie pierwsze uderzenie na siebie a później pod wpływem tarcia zapewne protektory się poprzesuwają a siatka na której są umieszczone może wbić Ci się w skórę.
Kup skórę + rękawice.
Sprawdź tschule 210/ 233, przeleć forum w poszukiwaniu jakiś opinii rękawic do 200zł- na pewno nie jesteś pierwszą osobą z tym dylematem więc i na pewnie znajdziesz odpowiedź.
Z założenia wychodzę takiego samego jak pan_wiewiorka
pan_wiewiorka napisał(a):Ja miałam glebę kilkukrotnie, za każdym razem inne rękawice. Raz wysoka półka - spisały się*. Drugi raz - niska półka - spisały się*. Trzecie raz - wyższa półka - spisały się*. Jaki wniosek? Dopóki ręka nie ugrzęźnie Ci pod motocyklem lub nie przyjmiesz na nią całego ciężaru ciała, i nie będziesz nią szlifować 50 m po asfalcie, to rękawica skórzana z podstawowymi protektorami przetrzyma. To jak z kaskiem, niby wsio jest fajnie jak masz Araia wykonanego z 932847592475 warstw karbonu i 987236482364982 warstw włókna, ale jak przy 200 km/h przywalisz w asfalt, to czy to szanse na uszkodzenie mózgownicy są takie jak przy kasku z abeesu. Natomiast ja osobiście wychodzę z założenia, że wszelkie dodatkowe elementy na czymkolwiek (czy to blenda w kasku czy egzoszkielet na rękawicy), to potencjalne niebezpieczeństwo w sytuacjach nieprzewidzianych przez testy. Ilu zawodników MotoGP czy Moto2 lata w Handroidach?
* - dłoń, nadgarstek, przedramię nienaruszone. Rękawice nadawały się do dalszego użytku.
Zrobisz jak uważasz, ja bym tak jak napisałem wydał max 200zł na rękawice a pozostałą kasę bym wydał na jakąś kurtkę skórzaną. Sama zbroja nie zapewni Ci dużego bezpieczeństwa, tyle tylko co przejmie pierwsze uderzenie na siebie a później pod wpływem tarcia zapewne protektory się poprzesuwają a siatka na której są umieszczone może wbić Ci się w skórę.
Kup skórę + rękawice.
-
k9aro3l - Stały bywalec
k9aro3l wiesz opinie się zmieniają i ciągle wchodzą nowe produkty więc założyłem nowy temat żeby być na bieżąco...
Dodam, że celuję bardziej w sportowy ubiór niż turystyczny ale Alpinestar SP-8 to ciekawa propozycja.
Czekam na dalsze propozycje i opinie
Dodam, że celuję bardziej w sportowy ubiór niż turystyczny ale Alpinestar SP-8 to ciekawa propozycja.
Czekam na dalsze propozycje i opinie
- krolik-r6k
- Świeżak
nie omieszkaj rzucić okiem na ten temat about62236.html tam masz rękawice od alpiny sp-1
how low can you go? | www.pajacyk.pl
-
k9aro3l - Stały bywalec
Za stricte sportowe ciuchy zapłacisz sporo więcej. Poszukaj Alpiny SP-1, SP-2, GP Plus (do 400 zł można znaleźć modele sprzed kilku sezonów) lub jakieś Arleny. Zbroje i buzery polecam FOXa lub EVS (do 500zł). Dobra jakość za rozsądną kasę.
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 71 gości