Moto 600
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
- Polishdude18
- Świeżak
myslisz ze ten chlopak pod szkola nadurzyl manetki? to poprostu wyniklo z jego niedoswiadczenia. motocykl wyrwal, chlopaka cofnelo i jeszcze bardzej manete odkrecil przez to, no i nie zapanowal nad maszyna. kup sobie cos starego i duzego to sie przekonasz jak nie wierzysz.
Theo
Kawasaki ER5 -> KTM LC2
Kawasaki ER5 -> KTM LC2
-
the-o - Świeżak
cos ci napisze.
kiedys jak bylem jeszcze mlodszy niz ty, jezdzilem z kuzynem simsonem enduro 50cc poj. zdziwilem sie jak raz sie kuzynowi omsknelo sprzeglo i wystartowalismy na whellie. nie wyobrazam sobie co by bylo jakby to byla nawet etz.
to nie jest tak jak ze skuterem ze przekrecasz manetke do oporu robi sie halas na cala okolice i jeszcze musisz sie nogami odepchnac zeby ruszyl.
jezdziles wogole na czyms innym niz skuter? rower nie wchodzi w gre...
kiedys jak bylem jeszcze mlodszy niz ty, jezdzilem z kuzynem simsonem enduro 50cc poj. zdziwilem sie jak raz sie kuzynowi omsknelo sprzeglo i wystartowalismy na whellie. nie wyobrazam sobie co by bylo jakby to byla nawet etz.
to nie jest tak jak ze skuterem ze przekrecasz manetke do oporu robi sie halas na cala okolice i jeszcze musisz sie nogami odepchnac zeby ruszyl.
jezdziles wogole na czyms innym niz skuter? rower nie wchodzi w gre...
Theo
Kawasaki ER5 -> KTM LC2
Kawasaki ER5 -> KTM LC2
-
the-o - Świeżak
Nie wiem czy się śmiać czy płakać...
wierz mi nawet na pustych drogach trzeba miec doświadczenie, bo nie problem jest odkrćcić manete...
Hahahahah, człowieku nie żyj w swiecie marzeń, 600/750 na 16sto latka. To trzeba mieć naprawde rozum nie wiem gdzie, a by kupić skonczyć na pierwszym zakręcie. Jeszcze ta waga....50kg-odfruniesz.
Ty musisz miec odrazu prawko, aby tym jeżdzic, zresztą wchodzi nowa ustawa, także przykro mi, zapomnij.
To ci polecam komarka
ten film jest idealny dla Ciebie jako przestroga. Powiesz na niego co za debil? A teraz się zastanów kim ty jesteś...
A to jest ciekawa teoria.
Polishdude18 napisał(a):ja moto chce kupić by jeździć po prawie pustych drogach i to w dodatku nie za szybko więc raczej za dużo doswiadczenia nie potrzebuje
wierz mi nawet na pustych drogach trzeba miec doświadczenie, bo nie problem jest odkrćcić manete...
Polishdude18 napisał(a):wzrost - około 165 cm
waga - [czas na śmiech] 50 kg
wiek - 16 latek
Hahahahah, człowieku nie żyj w swiecie marzeń, 600/750 na 16sto latka. To trzeba mieć naprawde rozum nie wiem gdzie, a by kupić skonczyć na pierwszym zakręcie. Jeszcze ta waga....50kg-odfruniesz.
Polishdude18 napisał(a):prawko - niestety nie ale w przyszłości mus
Ty musisz miec odrazu prawko, aby tym jeżdzic, zresztą wchodzi nowa ustawa, także przykro mi, zapomnij.
Polishdude18 napisał(a):moto będę jeździł do szkoły [pustymi drogami bo na wsi mieszkam] i tak na codzień się można przejechać [tak hobbystycznie]
To ci polecam komarka
CzesterTX napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=cmHK0XFCPVI
ten film jest idealny dla Ciebie jako przestroga. Powiesz na niego co za debil? A teraz się zastanów kim ty jesteś...
Polishdude18 napisał(a):można i tak [ale ja wciąż wieże że nie będę nadużywać manetki ]
A to jest ciekawa teoria.

-
grunder - Mieszkaniec forum
weź ty podejdź do takiego moto i chociaż spróbuj przepchnąć kawałek te 200 kilo jak masz chociaż 2 szare komórki to od razu zmienisz zdanie...
a jak byś nie daj boże go kupił (swoją drogą GDZIE SĄ RODZICE SIĘ PYTAM!!!) to daję sobie rękę uciąć że po miesiącu jazdy jak poczuł byś się trochę pewniej prędkości radykalnie by się zmieniły...
a jak byś nie daj boże go kupił (swoją drogą GDZIE SĄ RODZICE SIĘ PYTAM!!!) to daję sobie rękę uciąć że po miesiącu jazdy jak poczuł byś się trochę pewniej prędkości radykalnie by się zmieniły...
- Trax
- Świeżak
może i macie racje [jedyną rzeczą która skłaniała mnie do wyboru większej pojemności było to że motocykl to droga rzecz i wolałbym go kupić raz i mieć na długo a nie za 2 latka zmieniać bo za mały]
- Polishdude18
- Świeżak
Dorośnij i zrozum że nie masz prawa kierowac niczym większym niż 50 cm^3. Zrób sobie prawko na A1 kup CBR 125 np, oszczędna, mało pali dobra do dojazdów gdzieś np do szkoły, skoro mówisz że chcesz do max 80 jeździć powinna ci wystarczyć.
Jak kupisz w dobrym stanie i będziesz dbał to duzo nie stracisz. Na 18, na pewno dostaniesz trochę kasy, to zrobisz A2 w twoim przypadku już, i wtedy na 500 będziesz się mógl przesiąść np suzuki gs 500. ( niestety w twoim przypadku 600 to dopiero minimum 20 rok życia jak zrobisz w 18 A2, jak nie to 24 lata )
Jak kupisz w dobrym stanie i będziesz dbał to duzo nie stracisz. Na 18, na pewno dostaniesz trochę kasy, to zrobisz A2 w twoim przypadku już, i wtedy na 500 będziesz się mógl przesiąść np suzuki gs 500. ( niestety w twoim przypadku 600 to dopiero minimum 20 rok życia jak zrobisz w 18 A2, jak nie to 24 lata )
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
- Polishdude18
- Świeżak
-
grunder - Mieszkaniec forum
Polishdude18 napisał(a):może i macie racje [jedyną rzeczą która skłaniała mnie do wyboru większej pojemności było to że motocykl to droga rzecz i wolałbym go kupić raz i mieć na długo a nie za 2 latka zmieniać bo za mały]
1. Od razu biegałeś czy najpierw raczkowałeś a później uczyłeś się chodzić?
2. Buty też rodzice kupowali Ci od razu rozmiar 43 bo przecież i tak noga urośnie?
3. Uczyłeś się jeździć na małym rowerku z kółkami bocznymi czy od razu wsiadłeś na wyczynową kolarzówkę?
Wystarczy tyle przykładów czy mam wymieniać dalej?
Ostatnio edytowano 5/1/2012, 15:58 przez Czester, łącznie edytowano 1 raz
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Jak by to powiedział P_W - brakuje tylko popcornu
16 latek, bez prawa jazdy, z wyobraźnią, nie będzie odwijał, chce kupić 600, żeby nie kupować potem nastepnego moto, jazda wyłącznie po pustych drogach. Troszkę powiało oksymoronami w tym zdaniu
PS. 600 przy tej wadze? Moja kobieta waży prawie tyle co Ty

16 latek, bez prawa jazdy, z wyobraźnią, nie będzie odwijał, chce kupić 600, żeby nie kupować potem nastepnego moto, jazda wyłącznie po pustych drogach. Troszkę powiało oksymoronami w tym zdaniu

PS. 600 przy tej wadze? Moja kobieta waży prawie tyle co Ty

-
Hyde - Bywalec
- Polishdude18
- Świeżak
My wszyscy jeździmy na litrowych plastikach, bo na golasie przy szlifie nie ma z czego zbić trumny
Ja nie wierzę, że ten gość tak na poważnie, to musi być prowokacja.

Ja nie wierzę, że ten gość tak na poważnie, to musi być prowokacja.
Ostatnio edytowano 5/1/2012, 17:34 przez Hyde, łącznie edytowano 1 raz
-
Hyde - Bywalec
Polishdude18 napisał(a):czy ktoś w ogolę wie czy ta ustawa na pewno wejdzie w życie
Owszem wchodzi ale najwcześniej w 2013 .., oczywiście wszyscy wolą wyśmiewać się z chłopaka niż mu poprawnie opdowiedzieć

http://www.scigacz.pl/Prawo,jazdy,na,mo ... 17437.html
A ja dla odmiany nie bede drwił z Ciebie, każdy ma prawo mieć marzenia.
Ja Ci polece Honde Varadero 125, jest to solidny motocykl, z fajnym silnikiem (v2 - poczytaj o jego zaletach: mocny od niskich obrtów, basowy dzwięk..), nadaje się do wszystkiego, do turystyki, do b.lekkiego terenu ( szutry itp). Ale to dopiero jak zdobeciesz to co napisałeś ( prawko- A1), a jeśli bardzo byś chciał mocniejszy to polecam gs 500 (myślę ze byś go opanował), ale mógłbyś nim jeździć nim jedynie po podwórku ;/ przynajmniej według prawa
-
shiver - Świeżak
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości