Zobacz wątek - Sprzedarz bez przerejestrowania na siebie czy to możliwe?
NAS Analytics TAG

Sprzedarz bez przerejestrowania na siebie czy to możliwe?

Przepisy, prawo
_________

Sprzedarz bez przerejestrowania na siebie czy to możliwe?

Postprzez czstunt » 5/1/2012, 11:52

Witam ! Mam takie pytanie tydzień temu kupiłem skuter 50.Sprzedający dał mi dowód rejestracyjny umowę(kupno-sprzedaż) i ubezpieczenie.I teraz pytanie czy mogę go sprzedać bez przerejestrowania czy muszę go najpierw zarejestrować na siebie a później sprzedać ? Sprzedaje ponieważ naprawa okazała się bardzo kosztowna.Kolega mówił mi ze można tak sprzedać ale trzeba zrobić kserówkę mojej umowy i dać kupującemu oryginał a dla mnie kopia umowy.I ze ja musiał bym spisać umowę z kupującym.Proszę napiszcie czy tam można sprzedać. Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuję. :wink:
czstunt
Świeżak

Postprzez Czester » 5/1/2012, 12:03

Możesz. Jest dokładnie tak jak piszesz. Tylko pamiętaj żeby kwota na umowie nie była wyższa niż kwota zakupu bo będziesz musiał odprowadzić podatek od różnicy.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
Czester
Administrator

Postprzez C-bool » 6/1/2012, 12:25

A mnie dziwi to, że dlaczego sprzedajesz, skoro naprawa dużo kosztowała? Ja myślałem, że to jest tak, że jeśli dużo się dokłada to już potem się zostawia sprzęt, bo szkoda sprzedawać.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
C-bool
Mieszkaniec forum

Postprzez sonycbr77 » 6/1/2012, 14:04

z tego co kolega pisze to jeszcze nic nie wlozyl w niego i dlatego chce sprzedac
sonycbr77
Bywalec

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê