[Aktualności] Track T800 - motocykl z silnikiem...
• Strona 2 z 2 • 1, 2
co ty na to <a href="http://www.motorcycle-usa.com/PhotoGallerys/10-honda-cbr1000rr-fmf-dyno.jpg" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.motorcycle-usa.com/PhotoGallerys/10-honda-cbr1000rr-fmf-dyno.jpg</a>Komentatorzy napisał(a):jakie max obroty osiga diesel w motocyklu? Ciekaw jestem specyficznego dieslowego klekotu przy np 9 tys obr i z dobrym tlumikiem? to musi byc odjazd.... hehe<br><hr>moto fan<br>Komentatorzy napisał(a):9 tys eeeeee nie 800 cm bez doladowania chyab bo nic niewspomiinali i 45 km to bedzie jakies 4 5 moze6 tys jak niemmniej <br><hr>czorcz prosto z manety <br>Komentatorzy napisał(a):obczaiłem specyfikacje techniczna według producenta od 3500 do 4500 obr/min osiaga 45 km przy czym na sucho wazy 225 kg z pelnym bakiem 250 prawie duzo 130-140 km/tone setka w 7-8 sekund vmax ze 140 moze 150 mi sie bardzo podoba chociaz straszny smok taka dislowska wersja duzych podróznych enduro typu gs itp znacznie wolniejszy ale niksie oborty mnie urzekaja cena masakra ale spalanie ekstra;) konkluzje jak kto woli <br><hr>czorcz prosto z manety <br>Komentatorzy napisał(a):Moment obrotowy moze byc stały w pewnym przedziale obrotów (3,5-4,5k), ale nie moc. Moc zmienia się zawsze z obrotami, bo moc to moment obrotowy x obroty. Ten silnik dlatego ma niską moc, mimo wysokiego momentu obrotowego, bo nie jest w stanie "przemnożyć" momentu przez wysokie obroty. Dlatego w dieslach podnoszenie mocy sprowadza sie do zwiększania momentu obrotowego, który potem przy takich samych obrotach daje w efekcie większą moc. A czemu diesle nie kręcą sie wysoko to już inny temat. <br><hr>Tony Rocky Horror<br>Komentatorzy napisał(a):pozatym stala moc moze wynikac z zasdtosowania przeniesienia napedu jak w skuterachmoc na kole tznb klejenie sie sprzegla i puszczanie minimalne moze w wefekcie na kole dawac efekt stalej mocy tyle ze wtedy byloby to bez sensu bo wraz ze wzropstem obrotow musiello by sprzeglo stopniowo puszczac <br><hr>czorcz prosto z manety <br>
Komentatorzy napisał(a):Dobra, wracaj do odrabiania lekcji...<br><hr>Tony Rocky Horror<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
na tym wykresie widac ze moc w gornym zakresie ejst nieoma;l stałaKomentatorzy napisał(a):jakie max obroty osiga diesel w motocyklu? Ciekaw jestem specyficznego dieslowego klekotu przy np 9 tys obr i z dobrym tlumikiem? to musi byc odjazd.... hehe<br><hr>moto fan<br>Komentatorzy napisał(a):9 tys eeeeee nie 800 cm bez doladowania chyab bo nic niewspomiinali i 45 km to bedzie jakies 4 5 moze6 tys jak niemmniej <br><hr>czorcz prosto z manety <br>Komentatorzy napisał(a):obczaiłem specyfikacje techniczna według producenta od 3500 do 4500 obr/min osiaga 45 km przy czym na sucho wazy 225 kg z pelnym bakiem 250 prawie duzo 130-140 km/tone setka w 7-8 sekund vmax ze 140 moze 150 mi sie bardzo podoba chociaz straszny smok taka dislowska wersja duzych podróznych enduro typu gs itp znacznie wolniejszy ale niksie oborty mnie urzekaja cena masakra ale spalanie ekstra;) konkluzje jak kto woli <br><hr>czorcz prosto z manety <br>Komentatorzy napisał(a):Moment obrotowy moze byc stały w pewnym przedziale obrotów (3,5-4,5k), ale nie moc. Moc zmienia się zawsze z obrotami, bo moc to moment obrotowy x obroty. Ten silnik dlatego ma niską moc, mimo wysokiego momentu obrotowego, bo nie jest w stanie "przemnożyć" momentu przez wysokie obroty. Dlatego w dieslach podnoszenie mocy sprowadza sie do zwiększania momentu obrotowego, który potem przy takich samych obrotach daje w efekcie większą moc. A czemu diesle nie kręcą sie wysoko to już inny temat. <br><hr>Tony Rocky Horror<br>Komentatorzy napisał(a):pozatym stala moc moze wynikac z zasdtosowania przeniesienia napedu jak w skuterachmoc na kole tznb klejenie sie sprzegla i puszczanie minimalne moze w wefekcie na kole dawac efekt stalej mocy tyle ze wtedy byloby to bez sensu bo wraz ze wzropstem obrotow musiello by sprzeglo stopniowo puszczac <br><hr>czorcz prosto z manety <br>
Komentatorzy napisał(a):Dobra, wracaj do odrabiania lekcji...<br><hr>Tony Rocky Horror<br>Komentatorzy napisał(a):co ty na to <a href="http://www.motorcycle-usa.com/PhotoGallerys/10-honda-cbr1000rr-fmf-dyno.jpg" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.motorcycle-usa.com/PhotoGallerys/10-honda-cbr1000rr-fmf-dyno.jpg</a><br><hr>czorcz prosto z manety <br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 72 gości