Malowanie skutera :D
• Strona 1 z 1
Malowanie skutera :D
Przez swieta uzbierałem troche kasy i postanowiłem pomalować swojego skutera chciałbym sie dowiedzieć jak zedrzeć stary lakier aby został czysty plastik , jak posklejac pęknięte plastiki czy zaniesc żeby pospawali czy kupić "porządny" klej na allegro do plastików, zaliczyłem kilka szlifów czym to wyrównac , plastiki bedę malował u lakiernika na co uwarzać i czym sie kierować .
- KONRAD95
- Świeżak
Zależy jak mocne są to pęknięcia, jest wiele sposobów, by naprawić połamane plastiki, jedne są lepsze, drugie gorsze. Lakieru się nie zdziera tylko matuje, a w miejscach gdzie są niewielkie ubytki daje się szpachlę, potem ścierasz, aż powierzchnia będzie gładka i równa, oczywiście wszystko należy robić papierami ściernymi o odpowiedniej gradacji.
Wiesz, że malowanie plastików w skuterach jest bardzo mało opłacalne i może ono przewyższyć cenę nowych osłon? Pokaż zdjęcia tych pęknięć i napisz jaki to skuter.
Wiesz, że malowanie plastików w skuterach jest bardzo mało opłacalne i może ono przewyższyć cenę nowych osłon? Pokaż zdjęcia tych pęknięć i napisz jaki to skuter.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
sam myslałem nad nowymi plastikami ale sie nie opłaca do vivacity z 2000r niema wogule prawie plasików jedyne co znalazłem http://allegro.pl/vivacity-viva-city-cz ... 05251.html to napewno sie nie opłaca a ja mam 2 pęknięcia po 4cm i 2 odłamane zaczepy i parę większych otarć
- KONRAD95
- Świeżak
Myślałem, że to chińczyk, ale skoro to vivacity to faktycznie kupno nowych osłon odpada. Te pęknięcia po 4cm możesz dać do spawania koszt takiego spawania u mnie kosztuje 10zł i to u gościa, który wie co robi, nie wiem jak cenią się w innych miejscowościach. Na głębokie rysy szpachla, a co do odłamanych zaczepów to będzie problem, bo domyślam się, że powierzchnia klejenia będzie bardzo mała i prędzej czy później to pęknie, nic więcej nie napiszę, bo nie wiem jak to wygląda.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości