Zobacz wÄ…tek - Buzer EVS F2 lub inne cudo pod kurtkÄ™?
NAS Analytics TAG

Buzer EVS F2 lub inne cudo pod kurtkÄ™?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Postprzez k9aro3l » 22/12/2011, 21:22

Kod: Zaznacz cały
Ochraniacz EVS F2 to jedno z najwyższych dotychczasowych osiągnięć w dziedzinie ochrony klatki piersiowej.

Hm...
Mogę się mylić ale jesli zależy Ci na ochronie pleców to źle wybrałeś bo już sam opis wskazuje na to że tutaj jest głównie stawiane na ochronę klatki piersiowej a nie pleców. Dla mnie to buzery nadają się tylko do jeździe po lesie, na drodze to już chyba nie bedzie zdawać takiego egzaminu. Spójrz na wielkość elementów w tym buzerze które ochraniają plecy.

Moim zdaniem lepszy byłby żółw.
k9aro3l
Stały bywalec

Postprzez punk891 » 22/12/2011, 21:33

Bardzo dobre opinie słyszałem o żółwiu Dainese Wave. Buzer na drogę ... ? Jak kolega wyżej napisał, to niezbyt ciekawe połączenie, tym bardziej, czy zmieści ci się ten buzer jak jeszcze jakąś bluzę pod kurtkę założysz.
KTM EXC 125
punk891
Świeżak

Postprzez k9aro3l » 22/12/2011, 22:41

bodajże w grudniowym wydaniu "świata motocykli" lub "motocykl" był test żółwi. Możesz poszukać gdzieś na necie zapewne jest i sobie popatrzysz co i jak
k9aro3l
Stały bywalec

Postprzez Miczab » 23/12/2011, 10:40

Może się okazać, że akurat ten model ze względu na mało rozbudowane protektory barków nie będzie aż tak krępował. Mimo wszystko bym się nie zdecydował. Próbowałem kiedyś takiego combo kurtka tekstylna + zbroja O'neala - niewygodne. Jakbyś chciał dobrać Knoxa, to mogę kilka rozmiarów ściągnąć i sobie dobierzesz.

Pozdro
Miczab - Twój partner w motozakupach ;)
Miczab
Administrator

Postprzez bryk77 » 24/12/2011, 03:12

Mam tego samego żółwia co wiewiórka - Aegis 9. Jest świetny. Dobrze się układa. Dopasowuje się do pleców w każdej pozycji i jest bardzo wygodny. Do tego plecy się w nim nie pocą. Polecam.
bryk77
Stały bywalec

Postprzez adi727 » 26/12/2011, 13:09

Posiadam ten buzer, i powiem ci szczerze, ze jak chcesz go stosować na ulice pod obcisłą kurtkę ze skury czy codury, to sobie te 350zł zaoszczędź i dołóż na pożądny żółwik (wyżej koledzy polecają aegis 9, więc sie radze zastanowić nad nim)
co do buzera, nadaje się wyśmienicie pod przewiewna koszulę na motocrossa/enduro, nigdzie więcej, lata się z nim przyjemnie. Układa się na ciele dosyć dobrze nie krępuje ruchów, współgra z stabilizatorem szyi marki Leatt Brace GPX (nie wiem czy jest problem z innymi, ale ja latam z takim i nie ma żadnych problemów z dopasowaniem)
Polecam wszystkim którzy jeżdzą w ekstremalnych leśnych warunkach, gdzie jest wymagane 120% ochrony przed obrażeniami. Ale nie radzę stosować na ulicy, dyskomfort, ciasnota i w cieplejsze dni, można utonąć w swoim pocie.
adi727
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê