[Aktualności] Stop kręceniu liczników - petycja do...
• Strona 1 z 1
[Aktualności] Stop kręceniu liczników - petycja do...
Dyskusja na temat: Stop kręceniu liczników - petycja do ministra
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Stop kręceniu liczników - petycja do ministra
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Stop kręceniu liczników - petycja do ministra
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Przecież taki sprowadzony z zachodu "bitek" na pierwszy przegląd w PL przyjedzie z licznikiem już przekręconym.<br><hr>asdf233
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To wszystko zakrawa na paranoje. A kręcących liczniki powinna spotkać surowa kara. Oszustwo w biały dzień. Niestety dużo jest naiwnych którzy wierzą za 10 letni samochód ma nakręcone 120 000km albo 10 letni motocykl 10 000km...hehe trzeba być idiotą, żeby łyknąć taką ściemę. Oczywiście zdarzają się pojazdy z rzeczywistym przebiegiem, lecz takich to tylko ze świecą szukać.<br><hr>Bucek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Już to widzę, jak rezolutny i nieustępliwy minister bierze sie za oszustów, a oni z podkulonym ogonem spierd...ą w podskokach na Białoruś:) Panowie, wracamy na ziemię:)<br><hr>Realista
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dla naszego rządu ten temat nie istnieje i zdecydowanie nie jest problemem, więc petycja znajdzie się w koszu szybciej ja zdołam powiedzieć "a nie mówiłem..." Wybaczcie, ale w jakim wy kraju żyjecie. Państwo nie ma odpowiedniego aparatu do kontrolowania takich cwaniaczków...<br><hr>Przekręcam
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A co to za problem dzień lub dwa dni przed przeglądam cofnąć licznik o kilkanaście/kilkadziesiat tyś. kilometrow i za rok znowu dzien przed przeglądem cofnąć o kilkanascie/kilkadziesiat tyś. kilometrow. Kto mi udowodni, ze przez rok auto więcej jeździlo niz stalo.
<br><hr>rpm
<br><hr>rpm
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To jest typowo polskie podejście.Komentatorzy napisał(a):A co to za problem dzień lub dwa dni przed przeglądam cofnąć licznik o kilkanaście/kilkadziesiat tyś. kilometrow i za rok znowu dzien przed przeglądem cofnąć o kilkanascie/kilkadziesiat tyś. kilometrow. Kto mi udowodni, ze przez rok auto więcej jeździlo niz stalo.
<br><hr>rpm<br>
Jeśli będze prawo i środki do sprawdzania, czy się kręci licznikami, to polak-oszust znajdzie sposób i na to.
Kiedy nasi rodacy dorosnÄ…?
Może przepadek samochodu lub motocykla, który był kręcony by pomgło.
Każdy każdego oszukuje, a na koniec Ty lub Twoja żona kupi używkę z przekręconym silnikiem i po tygodniu posypie się rozrząd niszcząc cały silnik, bo ktoś uznał, że 80.000 tygląda lepiej jiż 170.000.
PIĘTNOWAĆ OSZUSTÓW
Spisywać stan licznika podczas każdej kontroli drogowej i po sprawie. Za przekręt 1000zł i 10 pkt

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Oczywiście nie popieram kręcenia i sam nigdy się za to nie brałem bo po co oszukiwać?
Więc to jest tak:
Każdy może nawet wyzerować licznik pod warunkiem że poinformuje o tym kupującego więc wprowadzenie systemu jaki proponujecie kłóci się z obecną ustawą.
Poza tym jeśli zrobię remont lub wymienię silnik to mimo wszystko stan się nie zgadza...a teraz są komputery więc podłączając się do samochodu czy motocykla możemy sprawdzić faktyczny przebieg pojazdu. Mowa o nowszych pojazdach w samochodach już sprzed roku 2000 można sprawdzić... w motocyklach bywa różnie najgorsze jest to że nasi rodacy nie widzą w tym nic złego a i info o tym że pojazd jest klepany nie chcą podawać...dlatego warto zachować zdrowy rozsądek poczytać zabrać kogoś kto się na tym zna nie udawać znawcy samemu i nie napalać się bo wtedy dobry sprzedawca wciśnie nam co chce a my to łykniem...<br><hr>Przemo
Więc to jest tak:
Każdy może nawet wyzerować licznik pod warunkiem że poinformuje o tym kupującego więc wprowadzenie systemu jaki proponujecie kłóci się z obecną ustawą.
Poza tym jeśli zrobię remont lub wymienię silnik to mimo wszystko stan się nie zgadza...a teraz są komputery więc podłączając się do samochodu czy motocykla możemy sprawdzić faktyczny przebieg pojazdu. Mowa o nowszych pojazdach w samochodach już sprzed roku 2000 można sprawdzić... w motocyklach bywa różnie najgorsze jest to że nasi rodacy nie widzą w tym nic złego a i info o tym że pojazd jest klepany nie chcą podawać...dlatego warto zachować zdrowy rozsądek poczytać zabrać kogoś kto się na tym zna nie udawać znawcy samemu i nie napalać się bo wtedy dobry sprzedawca wciśnie nam co chce a my to łykniem...<br><hr>Przemo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie jest problemem i nie będzie, bo nie ma z tego zysków dla budżetu.<br><hr>e1Komentatorzy napisał(a):Dla naszego rządu ten temat nie istnieje i zdecydowanie nie jest problemem, więc petycja znajdzie się w koszu szybciej ja zdołam powiedzieć "a nie mówiłem..." Wybaczcie, ale w jakim wy kraju żyjecie. Państwo nie ma odpowiedniego aparatu do kontrolowania takich cwaniaczków...<br><hr>Przekręcam<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Moje 20-letnie auto ma przebieg 150tys.Komentatorzy napisał(a):To wszystko zakrawa na paranoje. A kręcących liczniki powinna spotkać surowa kara. Oszustwo w biały dzień. Niestety dużo jest naiwnych którzy wierzą za 10 letni samochód ma nakręcone 120 000km albo 10 letni motocykl 10 000km...hehe trzeba być idiotą, żeby łyknąć taką ściemę. Oczywiście zdarzają się pojazdy z rzeczywistym przebiegiem, lecz takich to tylko ze świecą szukać.<br><hr>Bucek<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ile lat temu z niego silnik wyjąłeś?Komentatorzy napisał(a):To wszystko zakrawa na paranoje. A kręcących liczniki powinna spotkać surowa kara. Oszustwo w biały dzień. Niestety dużo jest naiwnych którzy wierzą za 10 letni samochód ma nakręcone 120 000km albo 10 letni motocykl 10 000km...hehe trzeba być idiotą, żeby łyknąć taką ściemę. Oczywiście zdarzają się pojazdy z rzeczywistym przebiegiem, lecz takich to tylko ze świecą szukać.<br><hr>Bucek<br>Komentatorzy napisał(a):Moje 20-letnie auto ma przebieg 150tys.Bez ściemy.<br><hr>e1<br>

Tak realnie patrząc 15-25tyś/rok to jakieś 10-14 lat temu musiałeś tą transplantację przeprowadzć

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Napisałem dość chyba wyraźnie, że bez ściemy. Jakoś jazda autem mnie szczególnie nie jara, stąd auto stare, nie reprezentatywne, no i mało używane, jak już to na krótkich trasach. Jeśli do pracy i z powrotem mam 10km, to daje jakieś 200km miesięcznie czyli ~2500km rocznie. Dodać to tego dalsze wyjazdy i przebieg zrobiony przez dwóch wcześniejszych właścicieli, to chyba dość realne? A w sezonie autem do pracy nie jeżdżę.. Jakby co, na razie nie sprzedajęKomentatorzy napisał(a):To wszystko zakrawa na paranoje. A kręcących liczniki powinna spotkać surowa kara. Oszustwo w biały dzień. Niestety dużo jest naiwnych którzy wierzą za 10 letni samochód ma nakręcone 120 000km albo 10 letni motocykl 10 000km...hehe trzeba być idiotą, żeby łyknąć taką ściemę. Oczywiście zdarzają się pojazdy z rzeczywistym przebiegiem, lecz takich to tylko ze świecą szukać.<br><hr>Bucek<br>Komentatorzy napisał(a):Moje 20-letnie auto ma przebieg 150tys.Bez ściemy.<br><hr>e1<br>
Komentatorzy napisał(a):A ile lat temu z niego silnik wyjąłeś?:):)
Tak realnie patrząc 15-25tyś/rok to jakieś 10-14 lat temu musiałeś tą transplantację przeprowadzć<br><hr>M<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Chciałeś chyba napisać więcej stało niż jeździłoKomentatorzy napisał(a):A co to za problem dzień lub dwa dni przed przeglądam cofnąć licznik o kilkanaście/kilkadziesiat tyś. kilometrow i za rok znowu dzien przed przeglądem cofnąć o kilkanascie/kilkadziesiat tyś. kilometrow. Kto mi udowodni, ze przez rok auto więcej jeździlo niz stalo.
<br><hr>rpm<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mój brat ma samochód VW Passat z 1991 roku, który ma nieco ponad 260 000. Samochód od nowości w naszej rodzinie.Komentatorzy napisał(a):To wszystko zakrawa na paranoje. A kręcących liczniki powinna spotkać surowa kara. Oszustwo w biały dzień. Niestety dużo jest naiwnych którzy wierzą za 10 letni samochód ma nakręcone 120 000km albo 10 letni motocykl 10 000km...hehe trzeba być idiotą, żeby łyknąć taką ściemę. Oczywiście zdarzają się pojazdy z rzeczywistym przebiegiem, lecz takich to tylko ze świecą szukać.<br><hr>Bucek<br>Komentatorzy napisał(a):Moje 20-letnie auto ma przebieg 150tys.Bez ściemy.<br><hr>e1<br>
Auto używane sporadycznie w zasadzie tylko w zimie. Co nie zmienia faktu, wygląda z zewnątrz bardzo ładnie, lekka rdza z jednej strony na progu, ale mechanicznie i ogólnie to już tylko na złom się nadaje (gdzie prawdopodobnie niedługo wyląduje). A wszystko wynika właśnie z niskiego przebiegu! Niski przebieg (czyli długotrwały postój auta) szkodzi znacznie bardziej niż przebiegi po 500 000km i więcej (bo mieliśmy drugie auto w rodzinie co po 7 latach miało nastukane 460 000km. To było z kolei mechanicznie OK, choć z zewnątrz buda wyglądała źle. Jak daliśmy do komisu, to tam cofnęli do 160 000, poszło po niecałych dwóch tygodniach)<br><hr>CB
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości