CBR F4 niebieski dymek z wydechu .
			 • Strona 2 z 2 • 1, 2

b4t00n napisał(a):Tak też uczynię. Chyba że powiedzą , że na razie nie ma sensuA co do uszczelniaczy zaworowych nie wiem czy sie dobrze doszukałem ale znalazłem firmy athena za 15zł szt * 16 = 240 + wymiana. Chyba ze coś źle sie do szukałem niech mnie ktoś poprawi.
Dolicz do tego jeszcze uszczelke pod glowice ponad 200zl (chyba ze trafisz na wyprzedaz jak ja) szlif plaszczyzny i wymiana uszczelniaczy ok 200-240zl mi sie udalo zrobic po znajomosci za 150zl do tego dochodzi sprawdzenie szczelnisci zaworow ewntualny ich szlif a jesli tak to i dodatkowe koszta wq postaci np plytek zaworowych ....
wiec to nie jest taki tani zabieg...
chyba ze robisz wyje..ke i puszczasz go dalej ale mysle ze chcesz go dla siebie..... pozdro
Motorynka Pony 
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
			WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
- 

hugo2003
- Mieszkaniec forum
No to gorzej.. Jednak się okazuje ze nie tak tanio.. hmmm. wiesz pojeżdżę trochę i zobaczę. Gdzieś na jakimś forum czytałem , że jeśli nie bierze dużo oleju można jeździć normalnie, a robić dopiero kiedy będzie olej ubywać. Znajomy mówi, że tak ma i zrobił już ponad 30tys km i nic się nie dzieje.

- 

b4t00n
- Świeżak
nie musisz od razu wymieniac uszczelniaczy i co sie z tym wiaze uszczelka, planowanie glowicy itd, zrob podstawowy serwis na wiosne wlacznie z regulacja zaworow i bedzie git, zaczniesz jezdzic to dymek zniknie, zaczniesz sie martwic jak naprawde bedzie kopcil i żłopał olej

- 

sonycbr77
- Bywalec
Też tak uważam  do puki nie zacznie pić oleju to odpuszczę
 do puki nie zacznie pić oleju to odpuszczę  . A tak poza tematem to co powiedzie na olej motul 5100?? I jakie świece do tego modelu? Chyba nie muszą być irydowe? Bo chciałem też świeczki wymienic.
. A tak poza tematem to co powiedzie na olej motul 5100?? I jakie świece do tego modelu? Chyba nie muszą być irydowe? Bo chciałem też świeczki wymienic.

do puki nie zacznie pić oleju to odpuszczę
 do puki nie zacznie pić oleju to odpuszczę  . A tak poza tematem to co powiedzie na olej motul 5100?? I jakie świece do tego modelu? Chyba nie muszą być irydowe? Bo chciałem też świeczki wymienic.
. A tak poza tematem to co powiedzie na olej motul 5100?? I jakie świece do tego modelu? Chyba nie muszą być irydowe? Bo chciałem też świeczki wymienic.- 

b4t00n
- Świeżak
			 • Strona 2 z 2 • 1, 2

Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości