Załadunek motocykla do Forda Galaxy I
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Załadunek motocykla do Forda Galaxy I
Mam taki problem, że pasowałoby mi załadować motocykl Zx6r do Forda Galaxy I, którego pożyczyłbym od siebie z pracy. Miał ktoś może podobne patenty przewozowe? Moto powinno się spokojnie zmieścić, tylko czy to na pewno dobry pomysł? Lipa polega na tym, że wszyscy znajomi, którzy mają przyczepki/lawety itp są obecnie w trasie a u siebie w aucie nie mam haka ;/

<b>ZxR 636 2006</b>
-
PrimoGhost - Stały bywalec
Hehe, powiem ci że do Sharana( to samo co Galaxy) zmieściła się ER5, położono tylko siedzenia tylne oraz siedzenie pasażera od kierowcy, na bok moto i heja w trasę
Mozesz się również upewnić mierząc długość motocykla a on neich zmierzy wnętrze Galaxy od tyłu po przekątnej, założmy od lewej lampy tylnej po siedzenie pasażera.

Mozesz się również upewnić mierząc długość motocykla a on neich zmierzy wnętrze Galaxy od tyłu po przekątnej, założmy od lewej lampy tylnej po siedzenie pasażera.
-
grunder - Mieszkaniec forum
lusterka by odkręcił, pod plastiki nawalić gąbki, kartonów, moto dodatkowo folia stretch.. jakoś by chyba je umocował. Dodatkowo ta kawa ma crash pady, wydech pod siedzeniem. W miarę smukła linia. Zx6r 2006 rocznik. Moto na pewno wejdzie, tylko nigdy nie robiłem takiej partyzantki, dlatego pytam ;/

<b>ZxR 636 2006</b>
-
A jakby położył go na 2 oponach samochodowych? Przednie koło pod oponę, tył też plastiki by wisiały. Błotnik tylko może zdemontować na miejscu... ehh ;/

<b>ZxR 636 2006</b>
-
Wiesz co lepiej żeby moto stało i nie musisz kombinować. Choćby nawet do przyczepki na burte, oponami obłożyć i będzie git. Więcej męczarni i problemów wyjdzie wkładając do Sharana niż go postawić na przyczepce, lub na pace jakiegoś busa.
-
grunder - Mieszkaniec forum
wypożyczenie przyczepki to są przecież grosze, nie jest lepsze takie rozwiązanie ?
a tak to gdzieś nie daj Boże się moto w samochodzie obsunie czy przewróci i coś z tapicerką porobi niedobrego i potem dodatkowe nieprzyjemności i koszta.
a tak to gdzieś nie daj Boże się moto w samochodzie obsunie czy przewróci i coś z tapicerką porobi niedobrego i potem dodatkowe nieprzyjemności i koszta.
-
k9aro3l - Stały bywalec
k9aro3l napisał(a):wypożyczenie przyczepki to są przecież grosze, nie jest lepsze takie rozwiązanie ?
Z tego co zrozumiałem, to problemem jest brak haka w samochodzie. A bez tego przyczepy nie pociągniesz

Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
Dokładnie. Jutro będę wiedział jeszcze gdzie wujek ma kursy w tym tygodniu. Na busa by go fajnie załadował i po problemie. Coś się wykombinuje.

<b>ZxR 636 2006</b>
-
Na kołach nie przyjadę. U mnie lód jest ;/ boję się. Chyba, że serio łapnie to 8 stopni w środę, to już lepsza sprawa, tylko jednak góry to góry.. zajdzie słońce na chwilę to już gołoledź, a jakbym ślizgnął tym sprzętem to bym chyba został emo z żyletkami...

<b>ZxR 636 2006</b>
-
A może tak jak mówisz, czyli na bok, ale zdemontować plastiki? Nawalić opon, gąbki i różnego miękkiego materiału. Ja o tym myślałem przy transporcie moto do serwisu, ale nie pojechałem jednak wcale
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Spokojnie sie powinno zmiescic w pionie, oprzec o siedzenia i przymocowac pasami, tasmami itd. dla pewnosci mozna jeszcze klamke przedniego hamulca zacisnieta obwiazac z manetka
Dla przykładu zdjęcie jak przewozilem Aprilie RS w Oplu Sintrze i jeszcze było sporo luzu.

Dla przykładu zdjęcie jak przewozilem Aprilie RS w Oplu Sintrze i jeszcze było sporo luzu.

-
domin1995 - Świeżak
kowal_71 napisał(a):k9aro3l napisał(a):wypożyczenie przyczepki to są przecież grosze, nie jest lepsze takie rozwiązanie ?
Z tego co zrozumiałem, to problemem jest brak haka w samochodzie. A bez tego przyczepy nie pociągniesz
No to nie masz kogoś ze znajomych kto bym miał samochód z hakiem ?
-
k9aro3l - Stały bywalec
Zbyt duże ryzyko, że z przedniego podnośnika się zsunie gdy kiera się ruszy. W ogóle to można przecież na stopce zaprzeć i docisnąć pasami, tylko w tym Galaxy pewnie nie będzie żadnych uchwytów do zaczepienia pasów.
Kawi 636C Rider
- Gumis0303
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości