Zobacz wÄ…tek - Brak mocy
NAS Analytics TAG

Brak mocy

i inne małe pojemności
_________

Brak mocy

Postprzez PKextreme » 5/5/2007, 16:41

Witam mam skuter pepper 4-sów no i wymieniłem w nim pierscienie tłok i moduł sterujący bo sie spalił(ten zakupiony pasuje do tego skutera ale to nie jest orginalny) no i po wymianie skuter nie umie nabrac prędkosci znaczy słabo jedzie pod górke jechałem z 5-7km/h z górki daje rade do 40km/h a jak dam wiecej gazu to chodzby sie dusił
po za tym gaznik był czyszczony sprawdzane zawory i zawory są ok nie przepuszczają No i nie wiem co moze byc tego przyczyną czy to moze ten nowy modół tak ogranicza tą prędkość moze cos wiecie Prosze pomuszcie!
PKextreme
Świeżak

Postprzez fingerboy277 » 6/5/2007, 00:12

Z chińszczyzną nigdy nie wiadomo co się dzieje, ciężko jest stwierdzić czy to moduł (jeżeli jest przeznaczony do tego modelu to nie powinien mieć nic do gadania) czy też nowy zestaw tłok + pierścienie (może coś zostało wykonane nie tak??). W każdym bądź razie napisz ile masz już tego sprzęta i dlaczego wymieniałeś tłok z pierścieniami.
fingerboy277
Świeżak

Postprzez elco » 6/5/2007, 08:33

prawdopodobnie przy wymianie tloka z pierscieniami nie zostal wykonany szlif cylindra. Nie wiem czy wiesz, ale tloka z pierscieniami nie wymienia sie na nominalny, chyba ze zmieniles takze cylinder na nowy. Wiekszosc producentow podaje nadwymiarowe tloki, przy ktorych trzeba wykonac szlif cylindra, chyba ze cylinder wykonany jest np. z nikasylu. Radze sprawdzic kompresje cylindra. To jest prawdopodobnie glowna przyczyna.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez PKextreme » 6/5/2007, 10:52

Hmm ten skuter ma dopiero 3000tys przejechane i nie trzeba było robic szlifu cylindra bo cylinder nie jest uszkodzony jest idealny a jakie musi byc cisnienie w cylindrze ile atmosfer przy spalaniu ????(stopien sprężania)??
PKextreme
Świeżak

Postprzez elco » 6/5/2007, 11:28

mimo to, ze cylinder ma doskonala gladz to mogl juz sie troche wytrzec od poprzedniego tloka. juz luz rzedu 0,01 mm sprawia, ze cylinder zaczyna tracic kompresje. A to na oko jest naprawde ciezko okreslic. Musisz sprawdzic w instrukcji ile wynosi stopien sprezania mieszanki. Zwykle miesci sie w przedziale od 10 do 13 bar, ale musisz dokladnie sie dowiedziec.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez PKextreme » 7/5/2007, 17:15

no juz jest lepiej ponieważ filtr powietrza był za bardzo suchy i sie nie zbierał a teraz ma przyspieszenie jak kiedys ale jest jeszcze jeden kłopot przyspieszenie ma ok tylko ze nie jedzie powyzej 40km/h i nie wiem dlaczego moze wiecie???
PKextreme
Świeżak

Postprzez ziemniak » 16/3/2009, 18:13

Witam
mam ten sam problem z chinskim 4t nie ma mocy
jedzie tylko 40/h , jak go przytrzymam to nawet nie wyrywa z pod kierowcy . Gaznik wyczyszczony i wyregulowany polaczenie gaznika z glowica ok swieca dobra nawet wymienilem sprzęglo i nic . cisnienie na poziomie 0,9 . ale w gazniku nie bylo gumki ani sprezynki pod sruba regulacyjna powietrz ale zroblem /czy moglo cos sie wypalic / bo cos takiego czytalem
ziemniak
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê