Sportowiec do 5 tys zł
• Strona 1 z 1
Sportowiec do 5 tys zł
Witam.
Piszę do Was w tym temacie ponieważ mam dylemat co wybrać.
Na wiosnę idę na prawko kat.A i po pozytywnym zakończeniu będę szukał motocykla sportowego do kwoty 5 tys zł.
Dylemat mam między Suzuki RF600 a Hondą CBR 600 F2.
Czy da się trafić w moim przedziale cenowym coś fajnego i wartego uwagi?
Ewentualnie możecie polecić coś innego w tej klasie dla nowicjusza?
Za odp z góry Dziękuję i Pozdrawiam
Piszę do Was w tym temacie ponieważ mam dylemat co wybrać.
Na wiosnę idę na prawko kat.A i po pozytywnym zakończeniu będę szukał motocykla sportowego do kwoty 5 tys zł.
Dylemat mam między Suzuki RF600 a Hondą CBR 600 F2.
Czy da się trafić w moim przedziale cenowym coś fajnego i wartego uwagi?
Ewentualnie możecie polecić coś innego w tej klasie dla nowicjusza?

Za odp z góry Dziękuję i Pozdrawiam
- Silentshot
- Świeżak
-
blondynka96 - Świeżak
- ITakZapomne
- Świeżak
za taka cene szukaj jakies podjechanej wizulalnie cbr piec w tych modelach wytzymuje teoretycznie wszystko a w takim przedziale cenowym bralbym pod uwaze stan techniczny a wizulalnie zawsze mozna cos poprawc gdy bedzie przyplyw gotowki.
habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
Zależy czego po nim oczekujesz, bo jeśli tylko wyglądu "scigacza" to za 5 tys możesz przytulić suzuki gsxf 600 po 98 roku czyli tzw "jajko". Dla "niewtajemniczonych" wygląda jak ścigacz, choć nim zdecydowanie nie jest, ma sporo plusów jak trwały silnik (olejak) i sposób oddawania mocy który bez problemu ogarniesz, minusem jest spora masa. Co do sprzętów które wymieniłeś... sportowa maszyna z początku lat 90 to może być szrot niestety...
Ducati Monster 600 > Kawasaki ZX6R p8f
-
Rufuss - Świeżak
Swoją, pełen oryginał pol.rej. sprzedałem latem za 5tys. Na oponach co miały 3tys.km
(otwórz link)
Wiec nie pierdzielcie ze sie nie da kupić bo stała mi 3tyg. na allegro bez rzadnych wpisów OKAZJA IGŁA itp.

Wiec nie pierdzielcie ze sie nie da kupić bo stała mi 3tyg. na allegro bez rzadnych wpisów OKAZJA IGŁA itp.
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
- Silentshot
- Świeżak
Można kupić ale : Albo stan techniczny , albo wizualny .
Ja na przykład mam Kawasaki ZX6R 1998r . Stan wizualny , nie jest najlepszy (ale tez nie najgorszy) Wszystkie wymiany i regulacje robie na czas . O stan techniczny dbam bardzo . I jak bym miał ją sprzedawać to 5500 tyś . ( Oczywiście to nie jest reklama)
Ja na przykład mam Kawasaki ZX6R 1998r . Stan wizualny , nie jest najlepszy (ale tez nie najgorszy) Wszystkie wymiany i regulacje robie na czas . O stan techniczny dbam bardzo . I jak bym miał ją sprzedawać to 5500 tyś . ( Oczywiście to nie jest reklama)

- smarzyciel
- Świeżak
-
blondynka96 - Świeżak
smarzyciel postawię na stan techniczny. Wizualny zawsze można łatwo poprawić
Zdaje sobie sprawę że nie będzie łatwo znaleźć taki sprzęt ale mimo to spróbuję

Zdaje sobie sprawę że nie będzie łatwo znaleźć taki sprzęt ale mimo to spróbuję

- Silentshot
- Świeżak
Łatwo na pewno nie będzie . Musisz sie nastawić na częste oglądanie szczątek motocykli .
I z własnego doświadczenia radzę aby przed wyjazdem brac sporo tabletek uspokajający
I z własnego doświadczenia radzę aby przed wyjazdem brac sporo tabletek uspokajający

- smarzyciel
- Świeżak
smarzyciel napisał(a):Łatwo na pewno nie będzie . Musisz sie nastawić na częste oglądanie szczątek motocykli .
A to nie problem

Zobacze może uda mi się podnieść poprzeczkę cenową do 6 tys. Zależy ile uzbieram i ile kredytu wezmę

- Silentshot
- Świeżak
- sebekmelior
- Świeżak
Za 5 tys. zł można dostać ładną F2. To chyba najlepszy wybór ze względu na dużą popularność tego modelu, a co za tym idzie dostępność części, dobra znajomość sprzętu mechaników itp. Trochę Ci dupsko może sponiewierać jeśli ma to być Twój pierwszy sprzęt. Lepiej kupić coś słabszego na pierwszy sezon aby szybciej nauczyć się jeździć.
-
bryk77 - Stały bywalec
Przecież możesz kupić "czajnik" GSX600F z lat 92-95 czy jakoś tak one były.
Fajny motocykl może nie doceniony ale z budżetem do 5 tys masz maszynę wyględną jest ich sporo i pakiet startowy na przygotowanie np. opony, hamulce, itp.
Fajny motocykl może nie doceniony ale z budżetem do 5 tys masz maszynę wyględną jest ich sporo i pakiet startowy na przygotowanie np. opony, hamulce, itp.
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.