Yamaha DT 80 - zuzycie paliwa...
• Strona 1 z 1
Yamaha DT 80 - zuzycie paliwa...
Witam wszystkich,
jestem nowy na forum i nurtuje mnie problem dotyczący spalania Yamahy dt80 92'... mam zamiar sobie taką kupić ale nie jestem zbytnio przekonany do zuzycia paliwa ów ''detetki''... Może dokładniej... mam na oku jedną taką DT80... odblokowana w serwisie Yamahy i właściciel zapewnia, że ma pełną moc i pali mu 4l/100km. Natomiast rozmawiałem z właścicielem innej dt 80 i ten stwierdził, że jego pali 5l/100km i to bez mydła, nawet nie przyciska jej na "maxa"... Wiem, że są wersje normalne i LCII[chyba odblokowane w pełni(tzn tak mi się wydaje
)] Jeden litr to zawsze cos a zwłaszcza przy takich małych pojemnościach silnika:P
A może okaże się ze naprawde Yamaszka pali z 3l:P
BTW; Widziałem test DTtki przeprowadzony przez scigacz.pl ale motor motorkowi nie równy;/ Jeżeli pali 5l to moze być coś z gaźnikiem albo modułem :X ?
BARDZO PROSZE O WASZE REFLEKSJE NA TEN TEMAT;]
[mam nadzieje ze o niczym nie zapomnialem:P poprawiajcie mnie jezeli cos tu nie gra:) ]
pzdr ;]
jestem nowy na forum i nurtuje mnie problem dotyczący spalania Yamahy dt80 92'... mam zamiar sobie taką kupić ale nie jestem zbytnio przekonany do zuzycia paliwa ów ''detetki''... Może dokładniej... mam na oku jedną taką DT80... odblokowana w serwisie Yamahy i właściciel zapewnia, że ma pełną moc i pali mu 4l/100km. Natomiast rozmawiałem z właścicielem innej dt 80 i ten stwierdził, że jego pali 5l/100km i to bez mydła, nawet nie przyciska jej na "maxa"... Wiem, że są wersje normalne i LCII[chyba odblokowane w pełni(tzn tak mi się wydaje

A może okaże się ze naprawde Yamaszka pali z 3l:P
BTW; Widziałem test DTtki przeprowadzony przez scigacz.pl ale motor motorkowi nie równy;/ Jeżeli pali 5l to moze być coś z gaźnikiem albo modułem :X ?
[mam nadzieje ze o niczym nie zapomnialem:P poprawiajcie mnie jezeli cos tu nie gra:) ]
pzdr ;]
ENDO I STOPII przed wjazdem do garażu... choćby rowerem 

-
maciekmgmg - Świeżak
po pierwsze dział niżej.
po drugie jak masz taki problem to naprawde nie kupuj..
po trzecie zawsze są mądrale co powiedzą że ich yamaCHa pali 1,7643 litra w lesie przy pełnych obrotach
po drugie jak masz taki problem to naprawde nie kupuj..
po trzecie zawsze są mądrale co powiedzą że ich yamaCHa pali 1,7643 litra w lesie przy pełnych obrotach

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
jak ci nie odpowiada spalnie to kup sobie skuterka
LC II to nowszy model DT 80- ma tarcze chłodzony cieczą itd
LC II to nowszy model DT 80- ma tarcze chłodzony cieczą itd
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
NO tak mONdrale
A można bardziej precyzyjnie? Może ktoś kto ma lub mial dt sie wypowie ;]

A można bardziej precyzyjnie? Może ktoś kto ma lub mial dt sie wypowie ;]

-
maciekmgmg - Świeżak
Re: Yamaha DT 80 - zuzycie paliwa...
maciekmgmg napisał(a):
pzdr ;]
Jeżeli coś tu nie gra, to jest to sens Twojego pytania

Refleksje? - jeżeli masz takie dylematy to kup sobie WIGRY 3 ( bo górale z przerzutkami to troche więcej palą) i ciesz się stylowym wyglądem, hamulcami lepszymi niż brzytwa i szpanerstwem. Ale najbardziej tym, że Twój problem zniknął

Miłego wieczoru

CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
Miałem DT 80 i przy normalniej jezdzie na alfalcie
więcej niż 5 ci napewno nie spali,nawet może mniej,ale jak zaczniesz ją cisnąć w terenie to może spalić więcej,nawet do 10 

ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Åšcigacz.pl
spalanie 50tki bardzo różni się od 80tki? mam na mysli te same wersje (roczniki).
PS: sprecyzowac, a nie tak jak niektorzy tutaj: kup vigry 3;/ co ma piernik do wiatraka? Oo
chce rozwikłać problem dotyczacy motoru a nie problem dotyczacy twojego ego ktore stawia na JEZDZENIU YAMAHA Rmilion na kole bez trzymanki z psem na kierownicy...;/
dzieki z gory...
PS: sprecyzowac, a nie tak jak niektorzy tutaj: kup vigry 3;/ co ma piernik do wiatraka? Oo
chce rozwikłać problem dotyczacy motoru a nie problem dotyczacy twojego ego ktore stawia na JEZDZENIU YAMAHA Rmilion na kole bez trzymanki z psem na kierownicy...;/
dzieki z gory...

-
maciekmgmg - Świeżak
moja nowa dt50 pali ok 5 litrow a moja stara dt80 palila od 4.5 do 5 litrow w zaleznosci od stylu jazdy
DT80=>DT70SM=>RS125=>CR125=>SX125&CBR6 00RR '06
- daniel8634
- Świeżak
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości