Honda Cr 80 pomocy
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Honda Cr 80 pomocy
Witam mam zdobyłem Honde Cr 80 starą bo z 1992 r i mam 2 problemy:
1:
jak sprawdzić poziom oleju bo nie mogę znaleść tej śrubki którą się odkręca żeby sprawdzic olej (czytałem na innych tematach ale nic nie znalazłem)
2:
Kopałem dzisiaj i odpalił po czym go zdusiło (normalka) lecz zablokowła mi się kopka i po chwili wziąłem i wrzuciłem 1 i popchnąłem go do tyłu i kopka sie odblokowała a i jest kompresja bo kopka nie jest luźna i co to mogło być proszę o pomoc
1:
jak sprawdzić poziom oleju bo nie mogę znaleść tej śrubki którą się odkręca żeby sprawdzic olej (czytałem na innych tematach ale nic nie znalazłem)
2:
Kopałem dzisiaj i odpalił po czym go zdusiło (normalka) lecz zablokowła mi się kopka i po chwili wziąłem i wrzuciłem 1 i popchnąłem go do tyłu i kopka sie odblokowała a i jest kompresja bo kopka nie jest luźna i co to mogło być proszę o pomoc
- OtoJa
- Świeżak
1) olej od razu wymien, nie wiadomo na czym był jeżdzony. tam chyba nie ma zadnej srubki. po 1 to 2T wiec olej w skrzyni nie jest spalany i go w ogóle nie ubywa ( chyba ze masz wyciek). po 2 nikt tego nie sprawdza tylko zalewa odpowiednia ilosc i smiga. potem spuszcza i znów zalewa tyle ile mówi serwisówka.
2) nie wiadomo co to mogło byc. nie powinno sie tak dziać, ale moze ci sie jakos bieg wbił ? albo cos. chyba ze poszedł wał
ale przez internet nie da sie tego zdiagnozowac.
takie pytanie - czy mieszasz wlewanÄ… benzyne z olejem ?
2) nie wiadomo co to mogło byc. nie powinno sie tak dziać, ale moze ci sie jakos bieg wbił ? albo cos. chyba ze poszedł wał

takie pytanie - czy mieszasz wlewanÄ… benzyne z olejem ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tak mam benzynę + oil ale ja mam tak zwaną odmę czyli wywala olej jeżeli jest go za dużo a oil w skrzyni 2x już wymieniałem, po za tym martwię się tym olejem w skrzyni ponieważ nalałem 600 ml (czyli tyle ile każe) a wywala ciaglę olej ta odmą
- OtoJa
- Świeżak
srebrny ? a moze kawa z mlekiem kolor ? jak tak to woda idzie ci na silnik i miesza sie z olejem. ubywa płyn z chłodnicy ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
To Tak płyn z chłodnicy znika ale ja leje zielony płyn do chłodnicy broygo a olej jest srebrny i gęsty tak ze jak wylewam go to robi sie taka wieżyczka choć np 1 tyg wcześniej nalałem nowy olej a jak zahamować wypływ z chłodnicy??
- OtoJa
- Świeżak
to nic ze lejesz zielony, olej zmieszany z woda czy płynem chłodniczym da własnie taki srebrno brązowy kolor. poszła ci pompa wody. musisz sciagnąc pokrywe sprzęgła i wymienic 2 łozyska na pompie i uszczelniacz i sprawdź w jakim stanie wałek itp
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
To jeszcze mam pytanko macie moze jakieś wiadomości GDZIE mogę znaleść orginalny amor do hondy cr 80 1992 r? bo kupiłem od goscia który tiunigował go i dał mniejszy i cały czas go dobijam, dzwoniłem do niego i nie ma tego amora
help
A i Bostorn ja wszystko robie sam ostatnio złożyłem górną częsć silnika więc dam rade sidanę dzisaj w nocy przy nim
dajcie jakies linki czy cos

A i Bostorn ja wszystko robie sam ostatnio złożyłem górną częsć silnika więc dam rade sidanę dzisaj w nocy przy nim
dajcie jakies linki czy cos
Ostatnio edytowano 26/11/2011, 20:19 przez OtoJa, łącznie edytowano 1 raz
- OtoJa
- Świeżak
mniejszy ? to raczej nie tuning tylko seria padła i wsadził od jakiegos chinczyka... szukaj na allegro jak ktos ma całe sprzety na częsci, ew pozostaje kupno czegos za granicą np ebay. mozesz tez kupic oryginalny nowy w salonie hondy ale pewnie kosztuje wiecej niz cały sprzęt jest warty
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
popytaj tego kolesia ma pelno czesci do roznych motocykli http://allegro.pl/honda-cr-80-85-czesc- ... 34279.html moze bedzie mial amortyzator
-
wawzon - Bywalec
A własnie żeby nie nabijać tematów czy istnieje zamiennik amortyzatorów maja one jakoś określony slot ??
a tak jeszcze jak coś to kopka się blokowała bo wyskoczyła jakaś sprężyna czy coś naprawiłem pompę i śmiga dzięki za pomoc
a tak jeszcze jak coś to kopka się blokowała bo wyskoczyła jakaś sprężyna czy coś naprawiłem pompę i śmiga dzięki za pomoc
- OtoJa
- Świeżak
nie ma zamienników, czasem do niektórych moto mozna kupic tylko sportowe tuningowe zawieszenia. np do ktma chyba ohlinsy były akcesoryjne. ale jako tako zamienników nie ma. quady maja spory wybór zawieszenia do jednego modelu quada mozna kupic od kilku firm zawieszenie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Więc szukałem amortyzatorów i nie ma nic w moim zakresie mam takie pytanie:
Czy zanacie jakieś sposoby aby podwyszyć tylne zawieszenie np coś dospawać do amora czy coś ktoś mówił o jakiś kostkach do podnoszenia ??
Z góry dziękuje
Czy zanacie jakieś sposoby aby podwyszyć tylne zawieszenie np coś dospawać do amora czy coś ktoś mówił o jakiś kostkach do podnoszenia ??
Z góry dziękuje
- OtoJa
- Świeżak
szukałem i znalazłem coś takiego podwyżkę tylnego amora tylko takie żeczy są tylko do skuterów więc nie wiem czy by pasowało i wytrzymało takie przeciążenia
http://moto.allegro.pl/przedluzka-amort ... 20597.html

--->Klx 250 ---> CRF450R
- papek23
- Świeżak
jest tu ich trochu poprzeglądaj może będzie jakaś do crossa
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... ory=0&sg=0

--->Klx 250 ---> CRF450R
- papek23
- Świeżak
papek23 dzięki ale te przedłużki mają tylko 7 cm a ja bym chciał z 15/20 cm bo mam bardzo mały amor z tyłu (sytułacja jest taka że na małym wyboju szoruje tylnim błotnikiem o oponę mimo tego że jest najtwardsze ustawienie lol)
jak myślicie da się coś podnieś na wahaczu ??
a jak tak to w jaki sposób ??
Dziękuje z góry
jak myślicie da się coś podnieś na wahaczu ??
a jak tak to w jaki sposób ??
Dziękuje z góry

- OtoJa
- Świeżak
haha 7 cm podwyzszenia amortyzatora da mega podwyzszenie całego moto. ja zrobiłem kiedys w mtxie z 5 cm blaszki, i musiałem z krzesła siadac na moto bo inaczej nie dałem rady
nie wiesz chłopcze co mówisz
2 sprawa, skoro ci szoruje na ustawieniu to nawet gdybys dospawał 2 metry podwyzszenia to i tak bedzie źle, bo po prostu puscił ci gaz, i musisz kupic albo nowy amor, albo ten zregenerowac. nie napisałes jakie moto wiec nie wiem

2 sprawa, skoro ci szoruje na ustawieniu to nawet gdybys dospawał 2 metry podwyzszenia to i tak bedzie źle, bo po prostu puscił ci gaz, i musisz kupic albo nowy amor, albo ten zregenerowac. nie napisałes jakie moto wiec nie wiem

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 35 gości