honda mtx 125 nie chce odpalić
• Strona 1 z 2 • 1, 2
honda mtx 125 nie chce odpalić
Witam kupiłem hondę mtx 125 - uszkodzona . Był do wymiany tłok więc wymieniłem poskładałem tak jak ma być i teraz jest problem z tym że nie chce odpalić . Iskra jest , ale chyba nie dochodzi paliwo . Dla pewności podlałem paliwo pod świece i nadal nic . Co robić? Czego to może być wina proszę o szybką pomoc .
dawid
- dawcio51
- Świeżak
kolego, to jest 2t, nie wprowadzaj w błąd innych, wpierw się upewnij i później udzielaj rady
takie czynności jak czyszczenie gaźnika, filtra powietrza zrobiłeś?
w jaki sposób dopasowałeś tłok? czy cylinder nie miał rys?
w jaki sposób dopasowałeś tłok? czy cylinder nie miał rys?
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
nie ma mtxa w 4T.
długo robiłes remont ? moze gaźnik jak lezał gdzies to sie zasyfił ? ja bym go dla pewnosci wyczyścił
długo robiłes remont ? moze gaźnik jak lezał gdzies to sie zasyfił ? ja bym go dla pewnosci wyczyścił
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
(kolego, to jest 2t, nie wprowadzaj w błąd innych, wpierw się upewnij i później udzielaj rady
w jaki sposób dopasowałeś tłok? czy cylinder nie miał rys? ) BOSTORN
tłok mierzyłem i kupiłem według rozmiarów starego . cylinder nie miał rys. i z tłokiem powinno być wszystko w porzadku .
DO HENIO12323
Gaźnik wyczyszczony przed założeniem czyściłem .
A czy można jakoś przestawic zapłon , bo tam jest czujnik położenia wału jak się nie mylę , czy raczej jest to wina modułu czy czegoś innego ?
w jaki sposób dopasowałeś tłok? czy cylinder nie miał rys? ) BOSTORN
tłok mierzyłem i kupiłem według rozmiarów starego . cylinder nie miał rys. i z tłokiem powinno być wszystko w porzadku .
DO HENIO12323
Gaźnik wyczyszczony przed założeniem czyściłem .
A czy można jakoś przestawic zapłon , bo tam jest czujnik położenia wału jak się nie mylę , czy raczej jest to wina modułu czy czegoś innego ?
dawid
- dawcio51
- Świeżak
edytuj posty. co do zapłonu jak nic nie odkręcałes to i nic sie przestawic nie mogło. a podczas remontu zalewałes po złozeniu cylinder niewielką iloscią oleju ? ja tak zawsze robie i potem czasem ciezko odpala bo po prostu swiece zarzuca olejem. ale jak wypali to jest ok. tylko sie troche nakopac trzeba 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Tam nie było strzałki tylko oznaczenie IN . Ja Kupiłem motocykl lekko porozbierany i magneto było w częściach czy coś mogło się przestawić??? NIE zalewałem olejem . Ale jak pisałem po podlaniu paliwem nie odezwał się więc to nie wina iskry ani paliwa . co może być przyczyną?
dawid
- dawcio51
- Świeżak
sprawdź czy stojan zapłonowy w miejscu przykręcania do karteru ma wycięcia w kształcie fasolki, jezeli ma to ma mozliwosc regulacji ale jak wczesniej na tym działał to raczej sie nie przestawił. prędzej swieca mogła paść, albo masz gdzies przebicie.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
moduł przekształca impulsy z czujnika w magnecie na iskrę (tak w baaardzo dużym skrócie) heniowi chodziło o to czy te dzióry co napisałeś są poprostu dziurkami na śruby czy są podłużne (zobacz otwory na tym zdjęciu http://images04.olx.pl/ui/7/85/98/12851 ... 177720.jpg )
1Na początek radziłbym dokładne wyczyszczenie / wymiana świecy (pod wpływem ciśnienia może mieć przebicie)
2 jak wlałeś bezpośrednio na tłoka benzynę to mogło po prostu zwyczajnie zalać świecę i dlatego nie dał znaku życia
3 wymieniłeś tłok a jak z korbą??
4 skąd wiesz że jest kompresja?? to że wymieniłeś tłok nie oznacza że kompresja jest w normie(złużycie cylindra)
5 czyściłeś gaźnik a jak z membraną ??
6 próbowałeś na samostarcie??
1Na początek radziłbym dokładne wyczyszczenie / wymiana świecy (pod wpływem ciśnienia może mieć przebicie)
2 jak wlałeś bezpośrednio na tłoka benzynę to mogło po prostu zwyczajnie zalać świecę i dlatego nie dał znaku życia
3 wymieniłeś tłok a jak z korbą??
4 skąd wiesz że jest kompresja?? to że wymieniłeś tłok nie oznacza że kompresja jest w normie(złużycie cylindra)
5 czyściłeś gaźnik a jak z membraną ??
6 próbowałeś na samostarcie??
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Ścigacz.pl
Dzisiaj próbowałem znowu na różne sposoby odpalanie spostrzegłem że iskra jest jest i nagle znika . Czy to wina regulatora czy jakiegoś modułu ? Cewka na pewno odpada ponieważ dałem inną - sprawną i jest tak samo .
dawid
- dawcio51
- Świeżak
jak to iskra nagle zanika ? skąd wiesz ? moze fajka nie łączy czasami ? czysciłes gaźnik i filtr powietrza ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2