Cbr f4 99r. dziwne dźwięki.
• Strona 1 z 1
Cbr f4 99r. dziwne dźwięki.
Na wolnych obrotach bez ssania słychać takie delikatne stukanie, po delikatnym dodaniu gazu lub mocniej nie jest słyszalne , ani się nie nasila. A druga sprawa jest to, na rozgrzanym silniku jak wcisnę sprzęgło , to silnik pracuje jakby lżej, gdy puszczam tak trochę głośniej chodzi i jakby ciężej. Przebieg ok 40tys. To stukanie co to może być? Stawiam na napinacz ( ale oglądając na youtubie filmy innych posiadaczy to w porównaniu z nimi u mnie nic nie słychac) , albo kończące się sprzęgło, i sprężyny. Chyba że taka praca jest normalna
. Wypowiedzcie się. Z góry dziękuje.

-
b4t00n - Świeżak
Znajomy ma podobnie w swojej Cbr jeśli chodzi o stuki tyle że u niego to napinacz do wymiany jest. Mankament F4 ponoć.
Tyle, że takie pisanie to jak wróżenie z fusów, dlatego najlepiej podskoczyć do warsztatu jakiegoś.
Tyle, że takie pisanie to jak wróżenie z fusów, dlatego najlepiej podskoczyć do warsztatu jakiegoś.
-
Mafinos - Świeżak
jeżeli wciskasz sprzegło i odgłosy sie ściszaja to tzreba wymieniać sprężyny i przy okazji tarcze ... napinacz grzechoce w pewnym przedziale obrotów ... w twoim przypadku hałasuje kosz sprżegłowy
-
maatiaas - Świeżak
Być może sprężyny:). Ale może to też być jakieś łożysko albo co. Czytałem coś na forum cbr , że te dźwięki sprzęgła na ciepłym silniku to norma i się nie przejmować. Sprzęgło łapie na końcu trochę tak jakby ale się nie ślizga. I wydaje mi sie , że po co ruszać puki jeszcze się nie ślizga, jak zacznie to sprawdzą łożyska , i wymieni się sprężyny i tarcze. Co myślicie? Aha a co do tych stuków na wolnych obrotach nie są głośne lecz delikatne. I z tego co sie na oglądałem na youtube o łańcuszkach to te na filmikach sprzety chodziły jak diesle hehe. Musze dorwać jakiegoś mechanixa.
-
b4t00n - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości