Cross 110 problem z biegami
• Strona 1 z 1
Cross 110 problem z biegami
Witam mam taki problem z moim crossem 110 a więc, w tamtym tyg w niedziele normalnie zajechałem do garażu motorem gdy dzisiaj po raz pierwszy od ostatniej przejażdżki chciałem go zapchnąć to żaden z biegów nie chciał wejść .Można normalnie wrzucić bieg ale okazuje się ze nie wskakuje można wyróżnić tak jak normalnie ze wrzuca na 1 pozniej na 2 na 3 i na 4. Nie wiem co się mogło stać. Proszę o pomoc w razie jakich kolwiek pytań proszę pisać niżej
- kamilos5671
- Świeżak
A czy jednorazowe maszynki do golenia się naprawia wymieniając ostrza? Tak samo jest z tymi crossami to jednorazówki
Tak na poważnie. Wygląda to na zepsuty wybierak choć mogę się mylić bo są różne konstrukcje i nie wiem jak wygląda ta chińska myśl techniczna. Jak nie rozbierzesz to się nie dowiesz.

Tak na poważnie. Wygląda to na zepsuty wybierak choć mogę się mylić bo są różne konstrukcje i nie wiem jak wygląda ta chińska myśl techniczna. Jak nie rozbierzesz to się nie dowiesz.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
tyle że ja chce go zrobic nie po żeby nim jeździc tylko żeby kupiec przyjechał i go zabral
no ok wezmę to pod uwagę pogadam z bratem i go rozpołowimy 

- kamilos5671
- Świeżak
a moze ty chcesz wbic biegi na postoju ? w tych skrzyniach od tak nie wskoczą wszystkie biegi po kolei. musisz kręcic kołem żeby mozna było redukowac albo wbijac wyzsze biegi ( tzn jeden bieg wyzej/nizej wskoczy ale 2 po kolei juz nie bo potrzebny jest obrót skrzyni) wiec moze w tym tkwi problem ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no spróbuje. Ja próbowalem ze popchlem motor i wtym samym momencie wrzucilem bieg. o to ci chodzi bo nie rozumiem ? jak nie o to to wytłumacz jeszcze raz 

- kamilos5671
- Świeżak
Odpal moto. Wrzuć 1 i jedź się przewieźć i sprawdzić biegi.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
- kamilos5671
- Świeżak
odpal z pycha na który masz biegu i po odpaleniu zrzuc na nizszy
albo po prostu pchaj pomału moto i wbijaj nizsze biegi. nie na postoju. wytłumaczone jak dla 10 latka
jak to nie pomoże, to zapewne masz uszkodzoną skrzynie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ale to wy mnie nie rozumiecie .... tu chodzi o to ze normalnie wrzucasz bieg i ten bieg jest tak jakbys trzymal sprzeglo
sprawdzalem czy to nie jest wina sprzegla ale jednak nie
jutro po szkole sprawdze i dam znac
kolega mi jeszcze mowil ze to moze byc wina walka zdawczego jest taka mozliwosc?

jutro po szkole sprawdze i dam znac

- kamilos5671
- Świeżak
aaa to raczej kieruje sprawę na to sprzęgło. Może masz zjarane, albo uszkodzone sprężyny.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
Ja bym zaczął od sprawdzenia wybiaraka. Na sprzęgło to nie wygląda.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
- kamilos5671
- Świeżak
-
patrykmtx80 - Świeżak
tak masz racje sam tego nie zrobię ale mam przecież kolegów. Już dosyć dużo nazbierałem przyczyn dzisiaj idę z kolega zobaczyć wszystko po kolei
to powie mi ktos co to jest ten wybierak bo zaraz z kolega ide robic go w garażu tam gdzie swiatlo
))
@edit
dotarłem juz do kosza sprzęgłowego magneto wyciągłem głowice tłok wszystko jedynie co mi wadzi to kosz sprzęgłowy nie wiem jak go odkręcic tam sa takie 4 rowki i śrubokręt + młotek nie podzialal kto ma jakies inne pomysły jak to wykręcic jutro moge przeslac zdj
D
@edit
zdj zrobione myślę że będzie łatwiej określić winę a przy okazji możecie zdj do painta i zaznaczyc wadliwe rzeczy
i odrazu zaznaczcie mi ten wybierak
(otwórz link)
(otwórz link)
jeśli trzeba zrobię więcej zdj proszę o odp
przesyłam kolejna partię zdj i proszę o nazwanie zaznaczonej części moim zdaniem jest to wałek zdawczy ale nie jestem pewien.
Czerwona kreska: miejsce ułamania częsci
Biała kreska : część (proszę o nazwanie tej części )
(otwórz link)
(otwórz link)
@patrykmtx80
widzisz jakoś sam zrobiłem
)
dzięki za te wypowiedzi ale żadna się nie sprawdzila winą był pęknięty walek zdawczy który dzisaj zamowie i jak przyjdzie to poskładam [/quote]

to powie mi ktos co to jest ten wybierak bo zaraz z kolega ide robic go w garażu tam gdzie swiatlo

@edit
dotarłem juz do kosza sprzęgłowego magneto wyciągłem głowice tłok wszystko jedynie co mi wadzi to kosz sprzęgłowy nie wiem jak go odkręcic tam sa takie 4 rowki i śrubokręt + młotek nie podzialal kto ma jakies inne pomysły jak to wykręcic jutro moge przeslac zdj

@edit
zdj zrobione myślę że będzie łatwiej określić winę a przy okazji możecie zdj do painta i zaznaczyc wadliwe rzeczy

jeśli trzeba zrobię więcej zdj proszę o odp
przesyłam kolejna partię zdj i proszę o nazwanie zaznaczonej części moim zdaniem jest to wałek zdawczy ale nie jestem pewien.
Czerwona kreska: miejsce ułamania częsci
Biała kreska : część (proszę o nazwanie tej części )

@patrykmtx80
widzisz jakoś sam zrobiłem

dzięki za te wypowiedzi ale żadna się nie sprawdzila winą był pęknięty walek zdawczy który dzisaj zamowie i jak przyjdzie to poskładam [/quote]
- kamilos5671
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości