Zobacz wÄ…tek - Motocykl...
NAS Analytics TAG

Motocykl...

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Motocykl...

Postprzez MrLubaTuba » 21/10/2011, 23:56

Witam, jako, że sezon się kończy przyszedł mi do głowy szalony plan, żeby kupić motocykl.

Nie szalony dlatego, że motocykl i że na zimę ale szalony dlatego, że budżet jest z rodzaju nisko niskich ?
A więc od rzeczy kwota to dobrze licząc jakieś 3000 zł (+/-) polskich a w dodatku policzona z małuteńkim wsparciem finansowym od babci. xD

Widać już, że nie ma się co nastawiać na wybrzydzanie, poszukuje jakiegokolwiek pojezdnego sprzętu z małopolski.
Późniejsze koszty eksploatacji nie są najważniejsze. Niektórzy napiszą, że lepiej poczekać, dozbierać itp. może racja, ale potem kupować motocykl na wiosnę gdy cena będzie wyższa, w dodatku więcej chętnych i brak czasu na dopieszczenie sprzętu przez zimę.

Moja propozycja to coÅ› takiego:
http://allegro.pl/suzuki-gsx-750ef-i1882952369.html
Wiem, że realny przebieg to nie 40 lecz 140, że malowany ale jaka cena takie moje oczekiwania. Może akurat ktoś wie coś więcej o tym konkretnym motocyklu.

Jestem otwarty na propozycję, może akurat ktoś ma jakiś motocykl do sprzedania za 3 tys, albo wie, że ktoś znajomy chce sprzedać bo często ludzie takich motorów nawet nie wystawiają na aukcje internetowe. Albo może macie dla mnie jakieś inne rozwiązania, propozycje, bo w sumie dlatego wysiliłem się na tego przydługawego posta. :D
MrLubaTuba
Świeżak

Postprzez Invi » 22/10/2011, 07:11

Nie lepiej zamiast takiej archaicznej wydumki kupić jakąś 500. Plus taki że i serwis będzie tańszy, i części dużżżoooo tańsze i benzola mniej spali.

Co do tego GSX'a niby tak solidnie zrobiony, a owiewki poprzykręcane w jednym miejscu na śróby pod płaski klucz, a w innym na imbusy.
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Re: Motocykl...

Postprzez Atlantis » 22/10/2011, 10:58

MrLubaTuba napisał(a):
Późniejsze koszty eksploatacji nie są najważniejsze.

Nowe oponki + jakiś przegląd + oczywista zupa, jeśli zamierzasz robić coś więcej niż tylko na niego patrzeć i... już masz drugi motocykl za 3000 PLNów.

Kupno motonga to dopiero początek wydatków, szczególnie gdy kwota zakupu jest raczej z dolnego pułapu. Nie chcesz czekać, a ja bym jednak pozbierał - idź do roboty w najbliższe wakacje i na kolejną gwiazdkę będziesz miał już moto za 6-7. Wtedy będzie z czego wybierać ;]
Atlantis
Świeżak

Postprzez Sha » 3/11/2011, 13:57

http://classic-motorbikes.net/images/ga ... -small.jpg mam cos takiego na sprzedaz....na kompie zdjeci nie mam to dalem z googla
Sha
Świeżak

Postprzez kowal_71 » 3/11/2011, 19:46

Sha napisał(a):http://classic-motorbikes.net/images/gallery/1990-fzr1000-exup1-small.jpg mam cos takiego na sprzedaz....na kompie zdjeci nie mam to dalem z googla

Haha, 20 letni litrowy sport na pierwsze moto. Ideał!

Na poważnie, to kup GS500 i będziesz zadowolony. Aha, i nie wydawaj całej kasy na motocykl. Pamiętaj o ubezpieczeniu, rejestracji, serwisie ewentualnym. Pamiętaj, żeby moto miało w miarę bieżnika i łańcuch okej - bez tego nie pojeździsz. Masz ciuchy?
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
kowal_71
Bywalec

Postprzez Sha » 4/11/2011, 13:11

ale ja mu tylko proponuje, zrobi co uwaza za sluszne ;)
Sha
Świeżak

Postprzez Atlantis » 4/11/2011, 13:13

Sha napisał(a):ale ja mu tylko proponuje, zrobi co uwaza za sluszne ;)

Jak się zabije to będzie w 50% Twoja wina. Odpowiedzialnie :roll:
Atlantis
Świeżak

Postprzez Trax » 4/11/2011, 15:29

poszukaj w Niemczech tam można dostać starsze sztuki w naprawdę śmiesznej cenie ja kupiłem Yamahe FZR 600 rok 89 za 600 eur czyli coś ok 2500 zł niemiec kupił sobie nowe moto a ten stał 4 lata w garażu - o dziwo po naładowaniu akumulatora normalnie palił i jeździł bez problemów :)

zaraz pewnie ktoś na mnie naskoczy że kupuję złoma starocia itp. ale mi się bardzo podoba jego stylistyka i ogólnie wygląd. Dobrze wiem że będę musiał zainwestować w nowy napęd wymianę wszystkich możliwych płynów kilku uszczelek oleju w lagach (nie pocą się ale profilaktycznie można) strojenie/czyszczenie i pospawanie/pomalowanie 1 owiewki - prawda że to troszkę kasy będzie ale chcę większość rzeczy zrobić we własnym zakresie przy okazji poznam go troszkę nauczę się i podłubie sobie w zimowe wieczory :)

z plusów takiego rozwiązania to na pewno to że i tak jest to tanie rozwiązanie a jako że to moje pierwsze moto (tak wiem zaraz będą komentarze typu 600 na 1 moto zabijesz się ale przy wzroście 196 cm na 500tkach wyglądam co najmniej dziwnie) no ale wracając do tematu 1 moto wiadomo jakiś ślizg "parkingówka" itp - sprzęta za taką kasę nie będzie żal.
poza tym mimo sporego przebiegu wiem że jest to przebieg oryginalny i wiem że sprzedający powiedział mi o moto co wiedział i nie ma żadnych ukrytych usterek krzywej ramy itp. a dla mnie to ważne - nie znam się więc ocena moto z polski była by dla mnie trudna.

podsumowując szukaj w niemcowni tam znajdziesz takie starocie tanio i w miarę pewnie (tylko nie kupuj od turków ani w komisach)
Trax
Świeżak

Postprzez 1993123 » 4/11/2011, 18:21

Poczekaj do wakacji,idź do roboty tak jak mówił Atlantis zarób dobrą kasę i wtedy kup bo w tej kasie co masz to sama padlina, albo jak chcesz to kup MZ ETZ :wink:
1993123
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 4 gości

na górê