Mandat. ;/
Ale pie***. Najlepiej wprowadzić nakaz jazdy w pełnym kombi i oczojebnych kamizelkach cały rok. Albo całkiem zakazać moto bo to przecież niebezpieczne
Ogólnie to takie jechanie po kimś kto nie zapiął kasku przez osoby które nie mają specjalnych oporów przed gumą w mieście z lekka zalatuje hipokryzją.
Gdzieś mam to w czym ktoś lata, ale nie podoba mi się to że plicaj może wciskać mandat na podstawie swojego widzimisie, niezależnie od tego czy zrobił to w dobrej wierze, czy złośliwie. Mógł mu nawet tym życie uratować, ale to jest naganne i ch**.

Ogólnie to takie jechanie po kimś kto nie zapiął kasku przez osoby które nie mają specjalnych oporów przed gumą w mieście z lekka zalatuje hipokryzją.
Gdzieś mam to w czym ktoś lata, ale nie podoba mi się to że plicaj może wciskać mandat na podstawie swojego widzimisie, niezależnie od tego czy zrobił to w dobrej wierze, czy złośliwie. Mógł mu nawet tym życie uratować, ale to jest naganne i ch**.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Ale rzucili sie na chlopaka. Nabic na pal chama, debila i co tam jeszcze a potem wpie...dol batem i zabrac prawko, motor i go utopic. Czuby.
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
Jazdą na gumie przez miasto stwarzasz zagrożenie dla siebie i osób które przebywają w twoim otoczeniu (czyli całego ruchu ulicznego i dla ludzi chodzących po chodnikach ) , zaś w nie zapiętym kasku stwarzasz zagrożenie tylko dla siebie . . . więc ani to ani to nie jest rozsądne .. To jest moje zdanie .
Pozdrawiam .
Pozdrawiam .
-
judidzn - Świeżak
judidzn napisał(a):Jazdą na gumie przez miasto stwarzasz zagrożenie dla siebie i osób które przebywają w twoim otoczeniu (czyli całego ruchu ulicznego i dla ludzi chodzących po chodnikach ) , zaś w nie zapiętym kasku stwarzasz zagrożenie tylko dla siebie . . . więc ani to ani to nie jest rozsądne .. To jest moje zdanie .
Pozdrawiam .
Jeździsz na gumie?
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
-
Eee tam, dobry motocyklista na guma nie wzbudza we mnie lęku, w przeciwieństwie do baby za kierownicą.
-
-
stuncik1 napisał(a):czyli wnioskując, Cała wina leży po mojej stronie.Nie takich odpowiedzi się spodziewałem, ale jeżeli taka jest prawda to trudno.. Czyli nie pozostaje mi nic innego jak zapłacić mandat i zapinać ten pasek?:D
skończyłeś już gimnazjum? potrafisz myśleć?
czy robiÄ… to za Ciebie inni?
może powinieneś się najpierw zapytać czy powinieneś jeździć motocyklem? (niestety, tutaj Ciebie też rozczaruję, ale odpowiedź jest krótka - nie! to nie jest przeznaczone dla Ciebie, nie nadajesz się)
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
ach alez ten temat ocieka e-testosteronem, dawno takiej ilosci napinaczy internetowych nie widzialem. jak tam wasze e-fiutki mocno urosly ? Alez zalecialo komuna i checia dyktowania warunkow zycia innym, zalosne po prpostu.
Co do tematu garnek miales na glowie to nie powinienes przyjmowac mandatu i sie odwolac (to chyba i tak mozesz zrobic), nigdy nie widzialem przepisu mowiacego o nakazie zapinania wszelkich paskow znajdujacych sie przy kasku (a jak mam fredzle dla ozdoby to co z nimi, wiazac w kokardke geniusze?), wiec jaki niby przepis zlamales - zadnego (chyba ze jest jakis zapis ktory jednak o paskach mowi, a go nie znam).
Generalnie sprawa pewnie wyglada tak, ze jest koniec miesiaca, a nasza kochana i niezwykle madrze zarzadzana policja ma limity mandatow do wystawienia w ciagu miesiaca i musza wyrabiac norme. Stad tez dzieja sie dziwne rzeczy.
Co do tematu garnek miales na glowie to nie powinienes przyjmowac mandatu i sie odwolac (to chyba i tak mozesz zrobic), nigdy nie widzialem przepisu mowiacego o nakazie zapinania wszelkich paskow znajdujacych sie przy kasku (a jak mam fredzle dla ozdoby to co z nimi, wiazac w kokardke geniusze?), wiec jaki niby przepis zlamales - zadnego (chyba ze jest jakis zapis ktory jednak o paskach mowi, a go nie znam).
Generalnie sprawa pewnie wyglada tak, ze jest koniec miesiaca, a nasza kochana i niezwykle madrze zarzadzana policja ma limity mandatow do wystawienia w ciagu miesiaca i musza wyrabiac norme. Stad tez dzieja sie dziwne rzeczy.
- ZooL
- Świeżak
ZooL napisał(a):ach alez ten temat ocieka e-testosteronem, dawno takiej ilosci napinaczy internetowych nie widzialem. jak tam wasze e-fiutki mocno urosly ? Alez zalecialo komuna i checia dyktowania warunkow zycia innym, zalosne po prpostu.
e-testosteronem to od ciebie zalatuje mocno, kowboju. Anarchia rzÄ…dzi?
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
ZooL, pojechałeś im po gaciach...! Szacun!
Kask jest po to żeby chronić, a nie żeby było ciepło w uszy. Ktoś go nie zapina? Jego brożka
Mógł sie odwołać, ale tego nie zrobił. Teraz to już za późno, bo przecież przyjął, czyli tym samym zgodził sie z ich decyzją...
Przykład o frędzlach jest niesamowity...
Kask jest po to żeby chronić, a nie żeby było ciepło w uszy. Ktoś go nie zapina? Jego brożka

Mógł sie odwołać, ale tego nie zrobił. Teraz to już za późno, bo przecież przyjął, czyli tym samym zgodził sie z ich decyzją...
Przykład o frędzlach jest niesamowity...
-
Arturo925 - Stały bywalec
pan_wiewiorka napisał(a):madcap napisał(a):z kruzerów .....
Wypraszam sobie, zawsze miałem wersje Custom
a to nie jest przypadkiem dalsza forma kruzera?

GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
maciejka69 napisał(a):ZooL napisał(a):ach alez ten temat ocieka e-testosteronem, dawno takiej ilosci napinaczy internetowych nie widzialem. jak tam wasze e-fiutki mocno urosly ? Alez zalecialo komuna i checia dyktowania warunkow zycia innym, zalosne po prpostu.
moze nie anarchia, ale wolnosc juz tak. No i oczywiscie brak narzucania regul innym jesli nas to nijak nie dotyczy, a to czy ktos ma zapiety pasek od kasku CIEBIE nie dotyczy - jego glowa, jego kask, jego sprawa.
- ZooL
- Świeżak
Kolego, rozumiem, że kara kompozycyjna jest zawsze wnerwiająca, ale wybacz - jestem za policjantami... 100 zł na ogarnięcie. Tak to potraktuj. przecież odchylając dobrze głowę zgubisz kask pod pędem powietrza.. pomyśl przy uderzeniu..

<b>ZxR 636 2006</b>
-
PrimoGhost - Stały bywalec
ZooL napisał(a):maciejka69 napisał(a):ZooL napisał(a):ach alez ten temat ocieka e-testosteronem, dawno takiej ilosci napinaczy internetowych nie widzialem. jak tam wasze e-fiutki mocno urosly ? Alez zalecialo komuna i checia dyktowania warunkow zycia innym, zalosne po prpostu.
moze nie anarchia, ale wolnosc juz tak. No i oczywiscie brak narzucania regul innym jesli nas to nijak nie dotyczy, a to czy ktos ma zapiety pasek od kasku CIEBIE nie dotyczy - jego glowa, jego kask, jego sprawa.
i moje składki NFZ.....
pomijając już fakt, że takiego delikwenta jak coś mu się stanie będą leczyć za pieniądze innych, to...
niech mu się ten kask podniesie podczas jazdy i zasłoni widok. Nie chciałbym żeby wleciał w mój samochód/motocykl
niech mu ten kask spadnie z głowy, nie chciałbym żeby trafił w mój samochód/motocykl
a skoro już wszyscy z was są tacy macho, to nie rozumiem skąd te płakanie na forum o 100zł ?
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości